Hteo je da se povuče: Otkrivamo kako je Balašević planirao da dočeka starost!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno preminuli novosadski kantautor Đorđe Balašević planirao je starost u Hrvatskoj, gde je pre dve godine kupio vilu u Istri, da bi pod stare dane pored mora mogao da uživa s porodicom, pišu hrvatski mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/N1
Đorđe Balašević

Slavni muzičar je pre dve godine, kako su tada brujali mediji, pazario luksuznu kuću u mestu Brtonigla, nedaleko od Umaga, preko firme čiji je direktor njegova ćerka.
 

- Vila ima veliki dnevni boravak, četiri spavaće sobe, od kojih svaka ima zasebno kupatilo, zatim spoljašnju i unutrašnju kuhinju, podno grejanje, kao i saunu i džakuzi, te garažu za dva automobila. Navodno, oko Balaševićeve nekretnine ima još osam identičnih, koje su građene samo za imućne vlasnike. Svaka ima oko 200 kvadrata, s velikim dvorištem, u kom se nalazi bazen - pisalo se kad je Balašević postao meštanin opštine od svega 1.600 stanovnika.

Prema navodima hrvatskih medija, Đole je više od četiri decenije maštao da se jednom nastani u Istri, pozivajući se na reči pesme "Rapsodija o Katrin" iz 1978.

- Za sve je kriv moj ortak Zole, to moram da kažem. Tog dana doneo je žurnal sa čudesnim pejsažem... Ajmo mi u Istru - reko je - tamo žive vile... Ma daleko je... Al' kad već žive, same su krive... I eto nas" - stihovi su u kojima su Hrvati našli sponu sa onim što je kantautor 40 godina kasnije realizovao u realnom životu kada je kupio vilu na malom brežuljku pored još osam takvih luksuznih zdanja.

Foto: printscreen
Kuća Đorđa Balaševića u Istri

Inače, odranije je poznata Balaševićeva privrženost hrvatskom narodu, a njegova supruga Olivera i u najtežem trenutku odlučila je da se prvo oglasi za hrvatske medije, s kojima je kantautor za života svesrdnije sarađivao nego sa domaćim.

- Ðole vam je svoje dane poslednjih nekoliko godina provodio u kući. Tu je najviše voleo da provodi vreme, pije kafu i druži se s porodicom i prijateljima - rekla je navodno Olivera Balašević za 24sata.hr.

Takođe, prvi koncert nakon raspada bivše Jugoslavije Panonski Mornar održao je 2001. u Puli. Stoga ne čudi posebna povezanost za taj kraj. Međutim, iznenadna smrt ga je sprečila da penzionerske dane provede s porodicom u Istri.

Foto: instagram.com/printscreen

Hrvatski pevač posvetio Balaševiću tetovažu

Hrvatski pevač Sandi Cenov (52), koji se pre nekoliko dana na društvenim mrežama slikom iz mladosti oprostio od Balaševića, sada mu je posvetio i tetovažu sa stihovima njegove pesme.

- "Ostaje mi to što se volimo..." Tetovaža valjda dovoljno govori u kojoj sam meri bio fan Ðorđa Balaševića. Šta god da radim ne mogu tu strašnu istinu odagnati iz glave. A što je još gore - ni iz srca.... I šta sad?! Svirati i pevati njegove pesme... - napisao je Sandi uz objavu.

U centru Zagreba osvanula dva grafita sa Đoletovim stihovima

Nakon što su u zagrebačkoj ulici Ilica u čast Đorđa Balaševića Hrvati ćirilicom ispisali "Bećarac", juče su na zgradama u centru glavnog grada Hrvatske osvanula i dva grafita sa stihovima njegovih pesama.

Na jednom su Zagrepčani poručili kantautoru:

- Vidimo se u nekom drugom cirkusu" (aludirajući na njegovu pesmu "Odlazi cirkus"), dok je na drugom bilo ispisano: "Bez tebe drveni konjići tužno stoje, Đole" iz čuvene pesme "Ringišpil".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading