DVE GODINE OD SMRTI ŠABANA ŠAULIĆA: Ildine reči slamaju SRCA!

Autor:

Zabava

17.02.2021

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić tragično je izgubio život na ovaj dan pre dve godine u saobraćajnoj nesreći u nemačkom gradu Bilefeldu prilikom povratka sa nastupa.

Foto: instagram.com/ ildasaulic
Nije imala snage mnogo da kaže o ocu... Šaban i Ilda

Njegova porodica veoma teško je primila ovu tragičnu vest, a prijatelji i rodbina danima su pristizali da izjave saučešće njegovoj supruzi Gordani, sinu Mihajlu i ćerkama Saneli i Ildi.

Na ovaj dan Šabanova ćerka Ilda nije smogla snage da o svom ocu napiše više, ali ono što je objavila na profilu na Instagramu dovoljno je bilo da svima krenu suze. 

- Nedostaješ - napisala je Ilda uz fotogrfaiju na koju su njen optac i ona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic)

Šaban je tada otputovao u Nemačku je otputovao sa svojim prijateljem, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobanom Stojadinovićem. U avionu je sreo još nekoliko kolega: Seku Aleksić, Maju Berović, Dragana Kojića Kebu. Seka je otkrila da je Šaban u avionu sve vreme bio nasmejan i da joj je priznao da jedva čeka da se vrati kući kako bi se odmorio.

Sa koleginicom Teom Tairović, Šaban je počeo svoj poslednji nastup rečima: "Jamo, pali, idemo!". "Odlaziš, odlaziš", bile su reči pesme koju je prvu zapevao ne sluteći koliko u tim rečima ima tragične simbolike.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆST/V. LUKIĆ
Velika tuga.. Porodica Šaulić

Posle nastupa, pevač je sa svojom ekipom otišao u hotel kako bi odmorio nekoliko sati pre leta nazad za Srbiju. Kako je ispričao pevačev kum, Slobodan Stojadinović, nakon nastupa koji je završen u pola četiri ujutru su otišli na spavanje i napravili dogovor da on probudi Šabana u 6.15 da krenu na aerodrom. Kako je rekao, pevač je bio nervozan i zamerio prijatelju što ga nije probudio tri minuta ranije.

Na deonici puta u okolini Bilefelda, kod mesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. U tom trenutku na automobil u kom se nalazio pevač naleteo je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! "Seat" se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/www.westfalen-blatt.de
Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nezgodi u Nemačkoj

Turčin Alsin Levent, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na čas. Levent je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole je upravljao automobilom marke "mazda", koji nije u njegovom vlasništvu.

I Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usled teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Boban Stojadinović.Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi. Šaban je na večni počinak ispraćen pesmom "Ne plači dušo", koju su odsvirali harmonikaši. Veliki broj Šabanovih kolega prisustvovao je poslednjem ispraćaju kralja narodne muzike, a na sahrani se pojavio i njegov vanbračni sin Robert.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading