SKANDALČINA! Folk legenda raskrinkala Bjelogrlića! Lepa: Bjelin film o Tomi je laž

Autor: G. Doljančević - D. Lukić

Zabava

15.02.2021

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj lik se pojavljuje, a niko da me pita za detalje! Tome više nema, ja sam tu i valjda sam verodostojna da pričam i ispričam o našem odnosu, njegovom životu i tome kakva je ličnost bio

RepublikaFoto: youtube.com/st.Đ.kOJADINOVIĆ
lEPA I bJELA

Folk legenda Lepa Lukić osula je drvlje i kamenje po Draganu Bjelogrliću, koji snima film i seriju "Toma" o najpoznatijem boemu, njenom velikom prijatelju i kolegi Tomi Zdravkoviću, zbog toga što je uopšte nije konsultovao oko detalja iz Tominog, ali i njenog života, s obzirom na to da je i pevačicin lik ekranizovan u ovom ostvarenju.

Snimanje je počelo krajem jula, a, kako je najavljeno, radnja obuhvata početke i vrhunac Tomine slave, sve njegove ljubavi, koje su mu bile inspiracija za pesme, ali i prijatelje s kojima je činio umetnički milje tadašnje Jugoslavije. Kako je, prema ranijim navodima, u filmu akcenat stavljen upravo na karijeru velike muzičke legende, u njemu bi trebalo da bude prikazan njegov odnos s velikim brojem prijatelja, a s jednom od živih legendi iz tog vremena čelni ljudi, Lukićeva tvrdi, uopšte nisu kontaktirali.

Foto: Tanjug
Tamara i Milan kao Silvana i Toma

Kako se do sada pisalo, pored Tome, pojavljuju se i mnogi poznati umetnici njegovog vremena poput Silvane Armenulić, Dragana Nikolića, Bore Todorovića i drugih, te Predraga Živkovića Tozovca i Lepe, o čijem životu su, kako je pevačica istakla za Srpski telegraf, takođe saznavali iz drugih izvora.

Lukićeva: Kako znaju za naše anegdote?! Kako mogu da znaju šta se stvarno dešavalo, a da se ne konsultuju sa mnom

- Ne znam zbog čega scenaristi ili bilo ko drugi ko radi na filmu nije kontaktirao sa mnom da bismo o svemu popričali. Pravi se scenario i film o Tomi Zdravkoviću, moj lik se pojavljuje, a niko da me pita za detalje! Tome više nema, ja sam tu i valjda sam verodostojna da pričam i ispričam o našem odnosu, njegovom životu i tome kakva je ličnost bio. Verujem da će u tom filmu da puste laži ili će otprilike i ofrlje da pišu. Kako oni znaju za naše anegdote?! Kako oni mogu da znaju šta se stvarno dešavalo, a da se ne konsultuju sa mnom - ogorčeno je rekla za naš list Lepa i naglasila da ipak ne bi volela da je deo projekta koji se realizuje usred korone:

- S jedne strane, drago mi je što me nisu angažovali jer bih morala da izlazim napolje, da idem u gužvu, a čuvam se od koronavirusa. Međutim, što je toliko teško doći do mog broja telefona, pa da se o svemu dogovorimo. Nisam se raspitivala čak ni o tome koji glumci će tumačiti uloge. Smatram da svi pevači koji su među živima, naravno, a koji se pojavljuju u filmu treba da budu obavešteni o svim detaljima!

Smatram da je trebalo da budem obaveštena. Što je toliko teško doći do mog broja telefona da se o svemu dogovorimo

A evo kako je reditelj Dragan Bjelogrlić u medijima govorio o tome kako će domaća publika prvi put posle 30 godina na filmu videti epohu o kojoj je, umesto od Lepe, od koje je iz prve ruke mogao da sazna baš sve, ipak birao druge izvore.

 

RepublikaFoto: Instagram.com/lepabrenaa/

Bjela se baškari s Brenom u Majamiju

Dragan Bjelogrlić, od kog do zaključenja broja nismo uspeli lično da dobijemo komentar jer je na odmoru u Americi, Dan zaljubljenih, ali i 25 godina braka sa suprugom Majom proslavlja u Majamiju, i to u društvu Lepe Brene i Bobe Živojinovića.

 

- Mnogi ljudi se i danas sećaju tog vremena. Lično sam poznavao neke istaknute ličnosti tadašnjeg javnog života koji se pojavljuju u filmu. Imao sam priliku da osamdesetih godina upoznam Tomu Zdravkovića. Ovo neće biti priča samo o Tomi, već o vremenu u kojem je stvarao i ljudima koji su ga činili - rekao je u jednoj izjavi Bjelogrlić, koji je propustio da kontaktira sa Lukićevom, koja je možda i ključni živi svedok tog vremena.

Glavne uloge u filmu o Tomi tumače Milan Marić, koji glumi Zdravkovića, i Tamara Dragičević, koja je oživela lik Silvane Armenulić, dok se Olivera Bačić pojavljuje kao Lepa Lukić, koja o svemu tome nije obaveštena.

 

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Bjelin PR: Valjda reditelji i scenaristi imaju relevantne izvore

Ovim povodom kontaktirali smo i sa Bjelogrlićevim PR Vesnom Sekerezović.

- Nisam upoznata s tim da li su reditelji i scenaristi kontaktirali sa pevačima čiji će likovi biti tumačeni u filmu. To nije deo mog posla. Oni su kontaktirali verovatno s ljudima koji su im bili relevantni izvori, isto kao što vi mene zovete za određene informacije koje su vam potrebne. Nije mi poznato da li su kontaktirali sa Lepom Lukić - rekla je Vesna za Srpski telegraf, pravdajući se da više detalja ne može da nam obezbedi jer je vreme praznika i Bjelogrlić je na odmoru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
NN

15.02.2021 17:34

Baba pukla

Mira

16.02.2021 09:24

Izlapela baba. Misli da za sve treba nju pitati.

Danilo

16.02.2021 10:04

On će da izmisli novog Tomu.