Ulože desetine hiljada evra, a zarade na stotine: Ana i Nata imaju najskuplje pesme!

Autor: Dušan Lukić

Zabava

02.02.2021

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opa!

Foto: Instagram
Ana Nikolić i Nataša Bekvalac


Pojedini pevači s domaće javne scene uložili su pravo bogatstvo u neke od svojih hitova, što je i razumljivo, s obzirom na to da im s većim brojem hitova popularnost, kao i cena na nastupima, raste. Nije lako doći do pesme koja je kvalitetna i koja će uvek da se sluša, pa su tako Ana Nikolić, Boban Rajović, Nataša Bekvalac i drugi bili spremni da puknu i na desetine hiljada evra, ali im se to na kraju višestruko isplatilo. Jedna od najskupljih pesama otišla je pre mnogo godina u ruke Ane Nikolić. Hit "Romale, romali", s kojim se 2006. predstavila na Beoviziji, Paraćinka je platila 30.000 evra. Prodao joj ga je Zoran Kiki Lesendrić, koji je kasnije otkrio da je Ana pomoću njegove kompozicije zaradila oko 300.000 evra.

- Pesma "Romale, romali" donela mi je 30.000 evra, a mislim da je u tom trenutku otišla u prave ruke. To nije velika suma ako se uzme u obzir da je Ana Nikolić s njom zaradila 300.000 evra - rekao je Kiki jednom prilikom.

Kiki: Pesma "Romale, romali" mi je donela 30.000 evra, ali to nije velika suma u odnosu na to koliko je Ana zaradila

Istu sumu novca nije žalila da da i Anina koleginica Nataša Bekvalac, a iskeširala je za pesmu "Mala plava". Novosađanki je ovaj hit napravio Slobodan Veljković Cobi, a kad se saberu tekst, aranžman i rad na spotu, sve staje u 30.000 evra.

Foto: estock

Ljupka sa 40.000e napravila fijasko


Vrtoglavih 40.000 evra pevačica Ljupka Stević uložila je u pesmu "Ole, ole", a ona je zapravo duet sa svetski poznatim pevačem Snupom Dogom. Bez obzira na to što su mnogi ovaj pevačicin pokušaj da se pevanjem na engleskom jeziku probije i na svetsku muzičku scenu ismevali, Stevićka tvrdi da ne žali ni dinar uložen u ovaj duet, premda joj se baš i nije isplatio.

- Platila sam pesmu kao što pojedini potroše na ceo album. Ne žalim ni jednu paru jer je duet fenomenalno prošao. Bilo je zadovoljstvo raditi sa Snupom jer je normalan čovek, za razliku od njegovih menadžera, koji su u većem tripu svetskih zvezda nego on. Vodao me je po kući, pokazivao prostor za studio koji je želeo da napravi. Zaista sam prezadovoljna kako je sve prošlo, a odjek je bio veliki - rekla je pevačica, koja je u Srbiji najveću popularnost ipak stekla tek nakon skandala s pukovnikom policije Dragišom Simićem, kome je nakon jedne ljubavne svađe razlupala automobile

 

 

Foto: youtube.com/UZIVOteka III

Adil se probio s baladom od 25.000e


Kada su pevači u pitanju, vlasnik jedne od najskupljih pesama je zet pokojnog Džeja Ramadanovskog Adil Maksutović. Baladu "Laku noć", koju je radio kompozitor Saša Dragić, pevač je platio oko 25.000 evra i s njom se 2012. predstavio na "Grandovom" festivalu, te odneo i pobedu.
Boks 3

 

Foto: Prntscrin
Boban Rajović

Boban Rajović se za svoje mesto
na estradi izborio sa 18.500 evra


Vlasnik jednog od najvećih hitova narodne muzike "Usne boje vina" je Boban Rajović. Pesmu bez koje se ne može zamisliti nijedan ozbiljniji provod folker je platio po nešto nižoj ceni od 18.500 evra, a ona je do danas ostala njegova lična karta.
- Pesma "Usne boje vina" će uvek imati posebno mesto u mom srcu. S njom sam se izborio za svoje mesto na estradnom nebu i do danas je vrlo tražena - rekao je folk pevač jednom prilikom.

 

Foto: Youtube.com/Madonna


Kada je svetski šou-biznis u pitanju, vlasnik najskuplje numere i spota svakako je pokojni kralj popa Majkl Džekson. Njegov spot za pesmu "Scream", koju je snimio sa sestrom Dženet Džekson, koštao je sedam miliona dolara i do danas drži rekord. Odmah posle Džeksona pozicionirala se Madona, a spot za singl "Die another day" plaćen je 6,1 milion dolara. Na trećem mestu je američka hard rok grupa "Guns and roses" sa pesmom "Estranged" iz 1993, čije ekranizovanje je koštalo oko pet miliona dolara.

 

Šikica: Zaradila sam tri kuće od hita "Ala bih se šikicala"


Pevačica Snežana Jovanović Šikica, koja se proslavila starim hitom "Ala bih se šikicala", otkrila je koliko je uspela da zaradi zahvaljujući čuvenoj pesmi, koja se i dan-danas sluša.
- "Čerga" je bila jedinstvena kafana, koja je radila najbolje na svetu, nije bilo mesta. Bila sam mlada, lepa, u dugoj haljini dođem, ne mogu da prođem kroz salu od ljudi. Zaradila sam tri kuće, pravila ih svojim radom, to je to, živim normalno, imam unuče, porodicu, radila sam i danju i noću. Nismo iznosili u džakovima, ali je bilo para. Magistrala je bila majka božja. Pevala sam sa svim velikanima, sa Ljubom, Šabanom, Šemsom, Vidom Pavlović. Svi smo uzimali pare, ko je bio sposoban, on je uzimao pare - ispričala je pevačica u emisiji "Premijera vikend-specijal" i objasnila da stihovi "Ala bih se šikicala" nemaju tu konotaciju na koju svi u prvi mah pomisle:
- Svi misle da je to "ono" - ala bih se šikicala, ali to znači ala bih se provela, al' mi ne da nana. Nije to ono bezobrazno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading