MIKA JE SEKTAŠ: Goca Tržan popljuvala predatora, a tek kako je pokopala ljude koji pišu loše o Mileni!

Autor:

Zabava

27.01.2021

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je, kao bomba, odjeknula vest u medijima kada je mlada glumica Milena Radulović prijavila čuvenog producenta i režisera Miroslava Miku Aleksića, kod kog je išla na časove glume, da je više puta silovao i to kada je imala samo 17 godina, a optužbama su se pridružile i druge glumice koje su pohađale njegovu školu glume.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Goca Tržan

Mileni se potom pridružila i njena mlađa koleginica, glumica Iva Ilinčić, koja je Aleksića optužila za s*ksualno maltretiranje.

Nakon njihovih potresnih ispovesti veliki broj javnih ličnosti se oglasio i pružio im podršku, a neke od njih su ispričale i svoja loša iskustva.

Pevačica Goca Tržan koja važi za hrabru, otresitu i ženu bez dlake na jeziku, prokomentarisala je situaciju na koju niko nije mogao ostati imun.

- Moram da priznam da me to nažalost nije mnogo iznenadilo. I ta medijska "zabrinutost" za žene i nasilje nad ženama je za mene toliko jadna i smešna jer nema veze sa zabrinutošću već ima veze sa time da se novine dobro prodaju jer već će sutra osvanuti neka druga vest koja će samo da podgreva nasilje nad ženama koje će novine i te kako da šeruju. Ja već dugo pričam o nasilju nad ženama i pričala sam o tome i o svom slučaju, i borim se za prava žena na sve moguće načine. Tako da je moja reakcija, pre svega, da je strašno da živimo u društvu gde prvo neko sme da se zapita zašto devojčica od 17 godina nije smela da reaguje, to mi je strašno. Strašno mi je da živimo u društvu gde neko treba da se boji svog tutora, svog mentora i učitelja. Strašno je da se ne zapitamo u kakvom društvu živimo ako devojčica treba da se stidi s*ksualnog nasilja iako ga ničim nije izazvala osim činjenicom da je devojčica - priča Goca za Srbija danas, pa dodaje:

 

Foto: youtube.com/AmiG Show
Goca Tržan

Na pitanje šta bi mi, generalno kao društvo, mogli da uradimo da bi sprečili da se dešavaju ovako strašne stvari, Goca kaže da bi žene morale da stanu jedna uz drugu.

- Pre svega žrtve bi trebalo da se osećaju slobodno da o tome slobodno govore, to je prvi koraka, a do toga se dolazi civilizacijski i kulturološki . Mi nismo društvo, kulturološki takvo, da žene imaju pravo da kažu da nešto neće, žena nema pravo da neće s*ks u braku. Kod nas za silovanje u braku ne znam da li je ikad iko osuđen. Mi živimo u društvu gde kada si nekome žena ti si njegovo vlasništvo i on ima pravo da te izmlati malo i malo da te ponizi pred prijateljima, i malo da te ćušne, ništa to nije strašno. Prema tome, kad prvo mi žene, kao pleme, budemo naučile da budemo jedna uz drugu i da stanemo jedna uz drugu, a ne da nabijamo na kolac jedna drugu tada će i muškarci drugačije da se ponašaju prema nama. Za mene su bili najjeziviji komentari, na ovu priču, zapravo žena. Žene koje su imale komentare: "Šta hoće ova, davala je matorom onu stvar kad joj je trebalo za glumu, pa se sad setila kad više nema glume da ju je silovao". Sram vas i stid bilo. Mi živimo u takvom društvu dok god takve žene sebi budu dozvoljavale da tako lupetaju gluposti do tada ovde žrtve neće moći da progovore, do tada će ovde večno postojati stigmatizacija žena koje su silovane, jer žena koja je silovana je "sigurno to na neki način tražila" - iskreno je ispričala pevačica.

- Mi živimo u društvu gde ja ako sam obukla minu suknju i dekolte automatski pozivam nekog da me siluje i s*ksualno zlostavlja. Sve dok mi kao društvo ne budemo stali na put takvom rečniku kojim se služimo u odnosu na žene. Žene koje su u stanju da zbog toga što treba nešto da dobiju progutaju tu vrstu ucene takođe učestvuju u nasilju nad ženama. One sekude kada sve mi budemo stale jedna uz drugi i rekle: "Ne, neću da spavam sa tobom da bi mi dao naslovnu stranu, da bi mi dao pesmu, da bi mi dao posao, da bi mi dao bolju poziciju, nego ću sad da te tužim", e te sekunde će se ovde svest muškaraca i žena promeniti. Mi smo ovde vaspitavane da smo mi te koje treba da čuvaju brak. Mi živimo u društvu koje u korenu mora da se menja po mnogim pitanjima, ne samo po ovom.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com/ Goca Tržan
Goca Tržan

- Da postavljate pitanje devojčici od 17 godina zašto nije tada prijavila? Pa ko bi verovao detetu od 17 godina? Rekli bi: "Ma nije, čika to sigirno nije mislio, ti si to sigurno pogrešno razumela". Taj čovek očito ima sistematsko sektaški pristup, on im ispira mozak. Ja imam prijatelje koji su decu tamo slali. Mnogo puta sam im rekla da meni to nije noramalno. Taj princip i taj pristup "prevaspitaanja" i oblikovanja za glumu nije normalan. Za mene nije normalno da ti dete vređaš, da ga nazivaš ružnim imenima. Ne možeš devojčice da nazivaš "Vidi kakva si debela, misliš da si najlepša, a vidi kakva si ružna", "Jel te majka seljanka tako naučila?". Govorim iz prve ruke šta sam čula od dece koja su tamo bila. Mika Aleksić je "vaspitavao" decu, lomio im je ego, to sam isto čula , jer glumci ne treba da imaju ego. To je jezivo.

- Mi smo društvo koje priča o svemu, i o nasilju nad ženama, nasilju nad decom, pedofiliji, samo onda kad to izaziva veliku medijsku pažnju i kada ta medijska pažnja donosi nekim medijima novac, neko veliko gledanje i klikove na portalima. To je za mene strašno, jer se kasnije u rečniku koji se koristi u medijima apsolutno ne vodi računa o svemu tome. Siroto ovo dete, Milena Radulović, ja sam joj napisala: "Dete, drži se. Najveću ćeš osudu i najviše će te kao hijene gristi žene. Nek ti je bog u pomoći". Mi treba prvo, kao žene, same da se zamislimo zašto dozvoljavmo nasilje same nad sobom. Kada mi među sobom, kao žene, se budemo složile i budemo jedna pesnica neće nam moći niko ništa - ispričala nam je za kraj Goca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading