HIT! DOK JEDNI KUKAJU, DRUGI PEVAJU U TAJNOSTI: Pevači krišom tezgare po Bosni!

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

26.01.2021

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemija koronavirusa ostavila je velike posledice na globalnom nivou kada je ekonomija u pitanju, pa kriza tako nije zaobišla ni pevače, koji gotovo deset meseci nigde ne nastupaju zbog uvedenih mera opreza. Dok se jedan deo estradnjaka u našoj zemlji žali kako jedva sastavlja kraj s krajem, drugi svaku priliku koristi da dođe do zarade i krišom tezgari.

Foto: youtube.com/printscreen
Darko Lazić, Aleksandra Prijović, Bane Mojićević, Boban Rajović

Kako Srpski telegraf saznaje, folkeri, među kojima su Aleksandra Prijović, Boban Rajović, Darko Lazić, Bane Mojićević, ali i denseri poput Slađe Delibašić, Bakija B3, redovno odlaze ili dobijaju pozive iz Bosne i Hercegovine da pevaju na privatnim proslavama i u klubovima, gde često tajno ostaju i nakon zvaničnog radnog vremena.

Slađa Delibašić otkrila je za naš list da dosta pevača iz Srbije dobro zarađuje u Bosni, gde masovno odlaze još od novembra, a tezge im mahom zakazuju menadžeri.

- Nekoliko puta me je zvao gazda jednog lokala iz Sarajeva da dođem da pevam. Kod njih je produženo radno vreme, čula sam da neki klubovi u Sarajevu i Banjaluci rade do 23 časa i da naši pevači tamo nastupaju. Često pevaju Darko Lazić, Aleksandra Prijović, Bane Mojićević, Boban Rajović... Nisu u pitanju samo klubovi, mnogi prave privatna veselja, pa zovu naše da dođu. Dobre pare se uzmu, dobar je bakšiš, a svakome to dobro dođe u vreme ove krize - kaže Slađa za Srpski telegraf i dodaje da ona lično nije prihvatala ponude da tamo nastupa:

Foto: e-stock/S.Kostić
Aleksandra Prijović

- Kada su me zvali, nisam mogla da odem zbog obaveza. Non-stop sam u vrtiću, radim sa decom i nemam kad da nastupam. Trebalo je da odem u Bosnu pre mesec dana. To slavlje je na kraju otkazano, pa nisam ni otišla.

Saznanja nam je potvrdio i reper Andrija Đogani, poznatiji kao Baki B3, koji je dodao da su mere u Bosni mnogo labavije nego u Srbiji.

- U Bosni sam već dugo jer mi je porodica tu. Ne pevam nigde iako sam čuo da mnogo pevača dolazi da radi. To su privatne proslave, nemaju svi klubovi dozvolu za rad, a ovi koji imaju moraju da poštuju ograničenje broja ljudi u objektu. Ne idem nigde u gužvu, zato odbijam tezge. Srećom, finansijski dobro stojim, pa ne moram da jurim novac - kaže Baki za naš list.

Foto: instagram.com/baki_b3_official
Baki B3

Pevač Darko Lazić kratko je poručio da on nije svirao klupske varijante, već je bio pozvan na malo privatno slavlje.

- Tačno je da me non-stop zovu da pevam u Bosni. Išao sam samo na jedno malo slavlje u Banjaluku, pevao sam nekoliko sati. Nisu nikakve mere kršene, a što se tiče klubova, za sada sve to izbegavam - kaže folker za naš list.

Dok se jedni snalaze, drugi javno govore o tome u koliku su krizu zapali otkako je na snagu stupila zabrana okupljanja. Tako se Mina Kostić nedavno požalila da jedva uspeva da poplaća sve račune.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mina Kostić

- Prvi put u životu ostala sam bez para. Kada ne radim i nemam primanja, a moram da plaćam račune, ne mogu da se ne brinem. Samo mi je infostan 7.000 dinara! Pomoć od 90.000 dinara nije velika, ja nemam milione, pa da se baškarim. Teško je, ali šta je, tu je - rekla je nedavno pevačica, a sa njom se slaže i Rada Manojlović, koja trenutno zarađuje od kirije stana koji izdaje.

Foto: e-stock
Rada Manojlović

- Trenutno sam u rodnom selu, nastupa odavno nema. Zarađujem od pregleda na pesmama na Jutjub kanalu i od kirije stana koji izdajem u centru Beograda. Valjda ćemo uskoro da počnemo sa tezgarenjem, svima je dosadilo nošenje maski i sedenje kod kuće - priča pevačica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milica

26.01.2021 10:51

Laze Rada, peva i ona po Bosni. Imaju slike na fb sa srpske nove godine.