OTKRIVAMO! PEDOFIL IMAO LEĐA: Monstruma Aleksića ŠTITILI ZEMUNCI!

Autor:

Zabava

18.01.2021

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su pre dva dana reditelja i vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Miku Aleksića (69) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, saopštio je MUP. Kako dalje saznajemo, sumnja se da je on u vremenskom periodu od 2012. do 2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne. Osumnjičenom Aleksiću je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Foto: youtube.com/printscreen

Miroslav Mika Aleksić

 

    3000 mladih prošlo kroz "čuvenu radionicu"

Kako Srpski telegraf saznaje, monstruozni Mika Aleksić je imao akcije sa maloletnicama za vreme redovnih časova koje su pohađale kod njega.

- On je jedan pedofil kojem je i doživotna robija malo. Njega treba mučiti i stavljati na najgore muke. On je imao akcije sa devojčicama dok im je držao predavanja. Počne grupni čas i on u jednom trenutku kaže devojčici da ode do svlačionice, kroz nekoliko minuta i on se pojavi tamo i počne da je zlostavlja. Takav monstrum kao što je Mika se još nije rodio - priča rediteljev komšija koji nije želeo da mu pominjemo ime.

 

 

 

I pre više od 20 godina na Miku Aleksića su se žalile brojne glumice. Bilo je to u vreme dok je Aleksić, kao direktor, vodio Malo pozorište "Duško Radović" (na tu funkciju ga je postavila tadašnja sekretarka za kulturu grada Beograda glumica Ljiljana Blagojević, prim. aut.) i, kako upućeni svedoče, imao dobru zaštitu zloglasnih "zemunaca" i Vlade Japanca, koji je bio angažovan u obezbeđenju i ugostiteljskom delu pozorišta.

Aleksiću je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

 

RepublikaFoto: instagram.com/milena.radulovic
Milena Radulović, žrtva silovatelja

- Zahvaljujući akciji koju smo pokrenule Sandra Rodić i moja malenkost, naravno, i većine kolega iz ansambla koji su stali uz nas i uz sebe, bez straha, smenili smo monstruma! Radović se spasao! Ono najstrašnije je podrška koju je ovaj psihopata imao od sada poznatih glumaca, profesora FDU, TV producenata, bogatih i uspešnih roditelja dece iz svoje škole, Arkanovih kriminalaca! Kriva je ta "elita", degenerična, slepa za dobrotu i prave vrednosti! Ako se ne osude i oni, pravda nikada neće biti zadovoljena! Mika Aleksić je posejao seme bolesti mnogim generacijama svojih sledbenika i obožavalaca njegovog lika i "dela" - objavila je na društvenoj mreži glumica Aleksandra Anđelković, koja je od 1991. stalni član "Radovića".

Da su se Sindikatu dramskih umetnosti obratile glumice iz "Radovića" potvrđuje za Srpski telegraf i dramaturg Ivan Lalić, koji je u to vreme bio predsednik pomenutog sindikata, koji je smenio Aleksića sa funkcije direktora pozorišta nakon 5. oktobra 2000.

Milena: Kapa dole za neviđenu ženu Vesnu Gašić Stojković i njen profesionalni pristup

RepublikaFoto: youtube.com/RTS
Miroslav Mika Aleksić

- Ne sećam se detalja, zaista, ali znam da su se istraumirane koleginice obratile Sindikatu dramskih umetnika, čiji sam bio predsednik, i iznele niz pritužbi na račun Aleksića. Bilo je mnogo pritisaka, ali smo na kraju ipek uspeli i smenili Aleksića - kaže Lalić.

Inače, na zvaničnom sajtu pozorišta ne postoji podatak o tome da je Aleksić ikada vodio ovo čuveno dečje i pozorište za mlade.

Glumica Milena Radulović zahvalila je preko Instagrama inspektorki Vesni Gašić Stojković zbog toga što je profesionalno postupila i najbolje moguće obavila svoj posao.

- Kapa dole za neviđenu ženu Vesnu Gašić Stojković i njen profesionalni pristup! Nemojte da zaboravite ovo ime. Ne samo zato što može da vam pomogne već zato što takvi ljudi menjaju Srbiju i pretvaraju je u bolje mesto. Ako ste doživeli nešto slično ili znate nekoga kome je potrebna pomoć, evo ko će vam pomoći. Hvala, Vesna - napisala je glumica.

 

 

 

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
 

Studirala kod Mikine žene

Milena Radulović je studirala u klasi Aleksićeve supruge Biljane Mašić na Fakultetu dramskih umetnosti. Mlada glumica nakon čije prijave je priveden čuveni scenarista diplomirala je kod profesorke Mašić 2017, kao najbolja u generaciji, sa prosekom 9,46

Dve dramske radionice

Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i pedagog koji je radio sa nekim od najvećih imena srpskog glumišta u Dramskoj grupi Radio Beograda, a kasnije u dramskom studiju "Stvar srca", koji inače vodi sa suprugom glumicom i profesorkom Biljanom Mašić. Kroz grupu nisu prošli samo poznati glumci nego i doktori nauka, lekari, pravnici...

Dragojeviću, kako te nije sramota?!

Reditelj Srđan Dragojević sramno je prokomentarisao slučaj glumice Milene Radulović, navodeći da je srpsko društvo krivo za ovakve stvari koje se dešavaju.

- Pognuti glavu pred nasilnicima. Jer je važno shvatiti da je ovaj strašan zločin nešto što je, zapravo, matrica na kojoj čitavo srpsko društvo počiva. Hrabrost ovih devojaka bi morala da bude inspiracija za sve nas - napisao je on na svom Tviter profilu.

Reakcije

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Mirjana Karanović

Karanovićeva: Aleksić je moralna nakaza

Mirjana je rekla da predatori pažljivo biraju žrtve, posebno među mladima i decom, te je teške reči uputila reditelju:

- On je propovedao porodične vrednosti, strogost, disciplinu i hrišćanski moral i sve to koristio kao sredstvo za dominaciju i seksualno zlostavljanje. On je moralna nakaza

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Biljana Popović Ivković

Ivkovićeva: Milena je učinila veliku stvar za društvo

Državna sekretarka Biljana Popović Ivković, koja je uputila javnost u svoje poznanstvo sa Aleksićem, oštro ga je iskritikovala.

- Mesec dana pohađala sam glumu kod Mike Aleksića. Njegova drskost, strogoća, preuzimanje uloge roditelja nije se dopala mojoj mami. Veliki naklon Mileni Radulović, toj snažnoj i hrabroj devojci! Učinila je veliku stvar za duše žrtvi i društvo u celini! Za pravdu - napisala je Biljana

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Yu Eco
Igor Jurić

Jurić: Izuzetno hrabra odluka devojaka koje su ga prijavile

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić istakao je da je ovo jedna od priča u koju je i te kako upućen, ali da nije smeo pre žrtve ništa da kaže:

- U pitanju je izuzetno hrabra odluka devojaka. Razgovarali smo sa nekima od njih. Sve ovo je borba njih sa samim sobom jer smo svi bili svesni da će biti osuđene od javnosti, što je u Srbiji česta situacija kada se prijave ovakvi slučajevi. Ovakvih žrtava je u njegovoj karijeri bilo mnogo. To je javna tajna. Nadamo se da će žrtve da se ohrabre i progovore i o ostalim ljudima na visokim funkcijama

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ana Mihajlovski

Mihajlovski: Kao majka, osećam neopisiv bes

Voditeljka Ana Mihajlovski je oštro osudila ovaj zločin, pa kaže da joj se prevrće stomak od stvari koje je Aleksić radio:

- Vrti mi se u glavi od ove vesti. Kao žena i majka, osećam neopisiv bes, ali se ujedno pitam koliko je ovakvih monstruma koji koriste svoj položaj da bi iskoristili žene na razne načine. Svaka čast svakoj ženi koja je progovorila. Svako ko kaže drugačije je monstrum

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Sanja Marinković

Sanja: Nijedna žena ne sme da živi u strahu

Voditeljka Pink televizije Sanja Marinković takođe je pružila podršku:

- Imam emotivnu ljudsku potrebu da naglasim da je silovanje zločin i krivično delo protiv dostojanstva, ličnosti i morala. Seksualnim zlostavljanjem ugrožava se ili narušava fizički, psihički i polni integritet deteta. Svaki oblik silovanja je povreda jednog od osnovnih ljudskih prava, a to je pravo na život, opstanak i razvoj. Nijedna žena ne sme da živi u strahu

Radovan Vujović: Podrška Mileni i svim devojkama

Poznati glumac Radovan Vujović, koji je u vezi sa Aleksićevom žrtvom, pružio je podršku svojoj devojci:

- Podrška za Milenu i sve ostale devojke. Znam da nije lako!

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

Maja Gojković: Mileni odajem zahvalnost na hrabrosti!

Povodom ispovesti Milene Radulović oglasila se i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković:

- Pružam veliku podršku Mileni i svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu ove vrste. Ujedno im odajem zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o ovom teškom iskustvu. Ovo je važno ne samo zbog Milene već i zbog svih devojaka i žena koje su se nalazile ili se nalaze u ovakvoj situaciji, posebno iz sveta kulture, koje su često žrtve nasilja, a o kom se sve više govori

RepublikaFoto: Promo foto
Nataša Ninković

Ninkovićeva: Tužilaštvo treba efikasno da reaguje

Glumica Nataša Ninković kaže da ne može da dođe sebi zbog priče koju je podelila mlada glumica Milena Radulović:

- Ne mogu još da dođem sebi. Svaka čast Mileni na hrabrosti. Nadam se da će tužilaštvo u ovom slučaju biti brzo i efikasno. Zaista, hrabrost je velika i ne mogu ni da zamislim kroz šta je prošla. Poznavala sam Miku i šokirana sam zato što - ni na kraj pameti. Meni lično nije odgovarao njegov metod, ali on taj svoj metod, način prilaska deci, on to nije krio

Lukićeva: Neka se jave sve žene, i one pre 20 godina

Marija Lukić, heroina iz Brusa koju je seksualno uznemiravao bivši predsednik te opštine Milutin Jeličić Jutka, podržala je devojke koje su Aleksića prijavile za silovanje i seksualno uznemiravanje:

- Molim vas, pazite šta ćete napisati, reći. Ako nema empatije i solidarnosti, bolje nemojte ništa. Što više žena i što pre, ali nije kasno ni da se sada jave i one žene koje su pre 20 godina trpele zlostavljanje. Uvek je bolje kada se na sudu pojavi 24 umesto četiri žene

RepublikaFoto: Tanjug
Branislav Lečić

Lečić: Deca su mi bila u njegovoj školi!

Glumac Branislav Lečić kaže da je šokiran priznanjem koleginice Milene.

- Potpuno me je šokirala priča mlađe koleginice Milene Radulović, čije roditelje jako dobro znam. Moj sin Ivan i ćerka Ana bili su godinu dana u školi Mike Aleksića. Samoinicijativno su odustali jer su mi rekli da on mnogo viče na njih. Miku inače znam sa fakulteta. Ostao sam bez reči posle ovih saznanja. Svako nasilje osuđujem i prezirem, a naročito prema ženama, o deci i da ne govorim. To ostavlja trajne posledice na život žrtve nasilja i drastično menja pogled na svet! Silovanje je poniženje tela, duha, ličnosti i slobodne volje svakoga od nas. Žene, imate moju podršku. Borba je jedini odgovor

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Tihomir Stanić

Tika: Tražiti od žrtve objašnjenje je zločin

Glumac Tihomir Tika Stanić ono što se desilo Mileni i ostalim devojkama ocenio je kao nešto što se ne može rečima opisati:

- Ja bih pričao o Mileni, poznajem je, ona je divna osoba i glumica, divan čovek. Saosećam duboko s tim što joj se desilo. Imam duboko poštovanje prema bolu žrtava i odluci da to obelodane. Oduvek u društvima, ne samo našem, sve se to relativizuje, traže se opravdanja, kao zašto je neko ćutao. Pa zamislite vi da se nekom tako nešto desi. Tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje, zašto sada, a ne ranije, to je zločin

RepublikaFoto: youtube.com/Iz Profila Tv Grand
Jelena Tinska

Tinska: Mika se uvek ponašao hitlerovski

Jelena Tinska je šokirana Mikinim ponašanjem:

- Svi smo u priličnom šoku zbog ovoga što se dešava sa Mikom Aleksićem. Ja sam posle 20 godina nošenja repertoara u dečjem pozorištu "Duško Radović", kad je on došao za upravnika, dala otkaz jer se ponašao hitlerovski i sadistički prema ansamblu. Nisam znala za ove njegove afinitete

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Miodrag Radonjić

Radonjić: Nisam slutio da se u kancelariji pored studija dešavaju takve grozote

Poznati glumac Miodrag Radonjić pružio je podršku svojoj koleginici:

- Ovo je, pre svega, veliki šok za sve nas koji smo išli u dramski studio kod Mike i koji smo bili upućeni u njegov rad. Velika hrabrost je očigledno bila potrebna da Milena o tome progovori. Ja sam u dramskom studiju bio od 15. do 18. godine i moram priznati da nisam mogao ni da naslutim da se u kancelariji pored studija dešavaju takve grozote. Nijedan znak nije na tako nešto upućivao. Žao mi je što je ozbiljan 40-godišnji pedagoški rad diskreditovan ovom pshihopatskom mračnom pozadinom. Osećam se zgroženo, tužno i razočarano. Dajem snažnu podršku Mileni, kao i svim ostalim devojkama koje su imale slična iskustva

Jelena: Mika nikada nije bio dobar

Glumica Jelena Radović se seća da je Mika oduvek bio surov:

- Sećam se da je od početka bio okrutan, da nas je na audiciji primio samo nekoliko, a došlo je na desetine. Roditeljima nisam govorila zbog čega ne idem kod Mike, mislili su da me mrzi. Kakav je bio Mika Aleksić? Prosudite sami. Meni dobar bio nije. I nekako sam ga do sada potpuno potisnula, kao da ga nije ni bilo. Valjda mozak potura traume pod tepih. Zato, Milena Radulović, bravo i hvala ti na hrabrosti i hvala u ime svih koji su se plašili da izgovore i najmanje strahove i nedoumice

RepublikaFoto: instagram.com/raznatovicanastasija
Anastasija Ražnatović

Tasa: Kratko sam pohađala Mikinu školu, zgranuta sam

Anastasija Ražnatović je istakla da se ovako nešto nikada ne sme ponavljati i pružila je Mileni podršku:

- Kao dete sam kratko pohađala tu školu i malo je reći da sam užasnuta i zgranuta. Podrška hrabroj Mileni i svim devojkama koje su prolazile kroz ovu golgotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
zozon

18.01.2021 06:46

Svaka čast Mileni ostalim devojkama i ženama koje us ga prijavile i on zaslužuje dugogodišnju robiju. A vas "novinare" molim da prestanete da objavljujete "zgražavanja, "brutalne izjave" , nevericu .... svih ostalih, od kojih je većina znala šta se događa i to ne samo kod Mike Aleksića. Još vam samo nedostaje izjava Nade Macure pa da kompletirate tu listu.

Odgovori 10 0
Glumac

18.01.2021 11:11

Miro vi koji ste spavali sa tolikim glumcima nemate moralna prava da bilo kom pridikujete.

dragiša

18.01.2021 17:02

Pogledajte galeriju licemera...Isključujem tu gospodjicu Radulović koja je sve pokrenula! Pa o čemu govori M.Karanović,J.Tinska.Mihajlovska...pa onda ovi muški tipovi koji se svi sada zgražavaju?! U koliko kreveta su ove dame ulazile ,sa kime sve nisu bile,a sada nešto pametuju. Sramota , licemeri jedni. Aleksića treba procesuirati,zutvrditi činjenice, osuditi,ali tokikog licemerja mogu samo da ovakvi likovi ponude.Još samo da se jave ove pevaljke sa Ibarske magistrale koje se sada zovu estradne umetnice.

Odgovori 11 0
Ala

21.01.2021 07:55

Pomagali mu Zemunci, DOS, RTS, Radio Beograd, FDU, razne TV stanice, novinari, glumci, političari . . . .