(FOTO) POTRESNO! AMIDŽIĆ PROGOVORIO O BOLNOJ TEMI: Na automobil je ispaljeno 300 metaka, UBIJEN JE!

Autor: Hit Informer

Zabava

16.12.2020

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rane nisu zacelile

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show

Zoran Amidžić, otac Ognjena Amidžića, ubijen je 1991. godine na Baniji u Hrvatskoj, dok je obavljao novinarski zadatak sa kolegama.

Na automobil u kojem su se nalazili ispaljeno je više od 300 metaka, a do dan danas ne zna se ko ih je ubio.

Ognjen se sada prisetio najtežeg momenta u životu, kada je mami i sestri trebalo da saopšti da je Zoran ubijen.

Foto: youtube.com/TV1 HD

- U jedan sat posle ponoć policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen - rekao je Ognjen i dodao:

 

- Nedostaje mi tata i znam da bi moj život bio potpuno drugačiji da se to nije desilo. Bio sam tinejdžer kada se to desilo. Mnogo toga je palo na moja leđa, trudio sam se da majci pomažem koliko sam mogao. Maksimalno se žrtvovala za mene i sestru i zato ću biti večno zahvalan - istakao je Amidžić.

Jedini trag na koji je policija naišla u istrazi je to što je nekoliko dana posle ubistva u hrvatskom listu izašla priča napisana na osnovu zabeleški koje je Amidžić nosio u torbici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

- Sanjam oca i dan-danas iako je prošlo 29 godina. Taj zločin nije rešen i i dalje lebdi u vazduhu. Bilo je nekih tragova i dokaza u istrazi, recimo zabeleške mog oca, koje je u trenutku pogibije imao u robi, očigledno su nekako došle do hrvatskih novinara. To je bio najopipljiviji trag koji je mogao da se prati tada, ali od toga nije bilo ništa. Mislim da je i nemoguće otkriti posle toliko godina ko je počinilac, ali je jasno kao dan da su to uradile hrvatske vojne snage, tu nema filozofije - ispričao je Ognjen.

Kaže, strašne stvari je preživeo i posle toga.

- Moja rukometna ekipa i ja smo tada osvanuli u hrvatskim novinama kao 'mladi četnici koji su regrutovani', a imali smo tek 15 ili 16 godina - kazao je Ognjen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading