POTRESNI GOVOR IMAMA I MOLITVA ZA DŽEJA: Borio si se za parče hleba, sada si najsjajnija zvezda!

Autor:

Zabava

12.12.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga!

RepublikaFoto: Republika

Nakon što je Džej sahranjen, usledio je govor imama (muslimanskog sveštenika), koji se oprostio od pevača potresnim rečima:

- Opraštamo se od oca, supruga, dede, kolege, našeg prijatelja, brata. Opraštamo se od velikog pevača, a još većeg čoveka, našeg Džonija. Tugo moja, ceo Dorćol oseća tugu za tobom. Legendo, imao si američku biografiju. Pamtio si nemaštinu, sumorno doba detinjstva, ali i velika iskušenja pred koja te je tvoj buran život dovodio. Ali, pored svih nedaća, uspeo si da se izboriš za svoje parče hleba, ali i svoje parče neba, na kom si sada kao najsjajnija zvezda. Doživeo si svetske trenutke koje malo koji čovek može da doživi. Postao si slavan pevač sa blistavom karijerom, ali tvoj Dorćol i tvoje drugove nikada nisi zaboravio. Vapaj tvoje duše, vrisak čiste emocije prenosio si na ceo Balkan svojom pesmom i igrom. Nema toga koji tebe nije voleo, pevajući pretvarao si suze u vatromet radosti. Tvoje pesme bile su kao svojevrsna molitva, infuzija za duše koje pate. A kada duša pati, srce jeca, a oči liju suze. Svojim pesmama pobeđivao si patnju, donosio olakšanje. Kao šaman lečio si nas svojim pevanjem, dobrotom i humanošću. Bio si lek za sve. Verovao si u Boga i slavio Svetu Petku.

 Tvoje pesme bile su kao svojevrsna molitva, infuzija za duše koje pate. A kada duša pati, srce jeca, a oči liju suze

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
Sahrana Džeja

Posle toga usledila je molitva, kojoj su se pridružili Adil, Mina Kostić, a u prvim redovima od legende narodne muzike oprostio se i reper Ivan Ivanović Đus, dok je iz daljine suzu pustio i producent "Grand produkcije" Žika Jakšić.

Prisutni su se pomolili uz reči predstavnika Islamske zajednice u Beogradu koji je bio Džejov prijatelj:

- Izražavam zahvalnost svima koji ste došli u ime Islamske zajednice u Beogradu i što ste pokazali duh ove naše Srbije, našeg Beograda i našeg Dorćola. Našem Džeju, mom dragom komšiji, bratu želimo da mu u rajskoj bašti bude tek početak, ovo nije kraj. Raj je naša prva kuća u kojoj smo živeli, a Džej je bio neko ko je uvek donosio divnu emociju ljudima, osmeh, i to je Bogu drago i milo.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
Sahrana Džeja

 

RepublikaFoto: Republika

 Zlata Petrović: Nenormalno smo tužni

Ne postoji ni mrvica ružnog koja se može reći za Džeja. Ni za koga nije bilo ovakvog opraštanja, sa bakljama i natpisima, to vam sve govori koliko su ga ljudi voleli, a pogotovo mi. Svakog trenutka unosio je radost i pozitivnu energiju. On je bio toliko human, dobar i nikada se nije hvalio da je pomagao drugima. Svi smo nenormalno mnogo tužni. Ne postoji čovek koji ga nije voleo

 

 

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

 Đani: Voleo sam da se šalim sa njim

Pamtiću ga po lepom druženju, zezanju i šali. Oduvek je bio dobrica i prijalo mi je da se šalimo, zezamo, uvek sam voleo da sedim s njim, da se družimo i opustimo

 

 

RepublikaFoto: Republika

Prijovićka i Viktor se oprostili od Džeja

Filip Živojinović pojavio se zajedno sa kompozitorom i tekstopiscem Draganom Brajovićem Brajom, suprugom Aleksandrom Prijović, a u narednim minutima pridružio im se i Viktor Živojinović sa devojkom Sandrom Miljaković. Vidno tužni nisu želeli da daju izjave, a poslednji pozdrav su uputili višedecenijskom prijatelju porodice Živojinović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading