(VIDEO) DORĆOLSKI BOEM ISPRAĆEN U VEČNOST: Pogledajte galeriju od više od 100 FOTOGRAFIJA i snimak koga nema u drugim medijima!

Autor:

Zabava

11.12.2020

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni pevač narodne muzike Džej Ramadanovski (1964-2020), koji je preminuo u nedelju 6. decembra u 57. godini usled prestanka rada srce, ispraćen je u petak u Aleji zaslužnih građana na večni počinak. Na Novom groblju u Beogradu u velikom broju su se okupili ožalošćeni članovi porodice, mnogobrojni prijatelji, kolege, poštovaoci njegove muzike i glumci.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/D. KADIĆ
Ikona dorćola otišla u legendu

Ispred kapele bila je okačena Džejova umrlica, na kojoj se kao ožalošćeni navode njegove ćerke Ana i Marija, unuci Adrian i Daris, bivša supruga Nada i Andrijana.

Pevač je sahranjen prema muslimanskim običajima budući da je bio islamske veroispovesti. Dorćolskoj legendi je ispunjena velika želja - da mu na grobu zasvira 50 violina. Mali Joca, kako je i bilo planirao, sa orkestrom je odsvirao najdirjivije note.

Prvi su stigli članovi njegove porodice - ćerke Ana i Marija, bivša supruga Nada, saradnica Andrijana, koja je 20 godina bila uz pevača. Ana je stigla sa mužem Adilom, koji sa Džejom sedam godina nije govorio.

Ćerka Marija je bila veoma loše i majka Nada ju je sve vreme pridržavala da ne padne.

Potresne scene događale su se u kapeli, a sve vreme su se čuli jauci i plakanje. Kada je krenula tužna povorka, u prvom redu uplakane su koračale Andrijana i Nada, pevačeva bivša supruga, kao i ćerke Marija i Ana. Marija je veoma teško podnela očev gubitak, danima je na lekovima za smirenje. Plakala je od trenutka kada je stigla na groblje, pa sve do sahrane, jecala je sve vreme i dozivala oca. Govorila je:

- Tata, molim te, probudi se da vidiš ko je sve došao! Kako ću ja dalje bez tebe. Ustani i pogledaj nas bar još jednom.

Hodže su očitale molitvu, a zatim se začula njegova pesma "Nedelja", zbog čega su se svi prisutni naježili i rasplakali. Violina je odsvirala čuvenu pesmu dok su svi plakali.

 

Bivša supruga Nada neutešno je plakala nad grobom bivšeg supruga. Sve vreme su je pridržavali da ne padne. Njene ćerke Ana i Marija jecale su dok je kovčeg sa pokojnim Džejom spuštan u raku. Nadi je pozlilo, te su  joj davali vodu, a morala je da sedne na klupu da ne bi pala. Kada se pogreb završio, Adil i ostali članovi porodice morali su da umivaju Nadu jer nije mogla da nastavi da hoda. Ćerke preminulog pevača su se uplašile za zdravlje majke, ali se ona ubrzo oporavila, pa su se uputili u restoran u kom je bio organizovan ručak za sve Džejove prijatelje.

Na večni počinak su ga ispratili i poslednje zbogom mu uputili mnogobrojne kolege i prijatelji, koji su bili naduti od plakanja: Miodrag Mića Softić, njegova ćerka Mina, Boban Rajović, Aleksandra Prijović, Filip i Viktor Živojinović sa devojkom Sandrom, Marija Šerifović, Dragan Brajović Braja, Hasan Dudić, Radiša Trajković Đani, Zlata Petrović, Toma Blek Panters i Vanesa Šokčić.

Dragan Kojić Keba, Stevan Anđelković, Aca Lukas, Ceca Ražnatović, Saša Matić i Aco Pejović su nemo stajali i ronili suze. Na Džejovu sahranu došli su i glumci Ivana Dudić i Stefan Radonjić, kao i Rade Vučković, pevac, kompozitor i bivši muž Goce Božinovske, koja je takođe bila prisutna. Dugogodišnji prijatelj i kolega preminulog pevača Acko Nezirović takođe je bio na sahrani, kao i mnogi drugi...

 

 

Kako će poznate ličnosti u Srbiji čuvati uspomenu na preminulog pevača i šta su poručili na njegovoj sahrani čitajte u štampanom vidend izdanju Srpskog telegrafa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading