Za mnoge muzičke zvezde poslednji dan u sedmici bio koban! OVE pevače pratilo "PROKLETSTVO NEDELJE"!

Autor:

Zabava

08.12.2020

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim Džeja, i drugi veliki umetnici poput Šabana, Luisa, Silvane, Rođe i Drljače preselili su se na onaj svet u nedelju.

Foto: youtube.com
Rođa Raičević, Silvana Armenulić, Ljubiša Stojanović Luis i Bora Drljača

Pevač velikog srca Džej Ramadanovski, koji je prekjuče u snu preminuo u stanu na Dorćolu, umro je u nedelju, kao u pesmi, koja je nastala pre 29 godina. Sudbina se poigrala njegovim najvećim hitom "Nedelja" i on je ove nedelje na svoj put bez povratka otišao u smiraj dana, tiho i nečujno, bez ikakve najave.

 

Mnoge pevačke zvezde, baš kao i Džeja, kao da je pratilo "prokletstvo nedelje" jer su izgubili život na taj dan, a nekima čak ništa prethodno nije slutilo na iznenadni odlazak u večnost.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ, youtube.com/Pink.rs
Šaban Šaulić

Šaban žurio u smrt kobne nedelje

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić napustio nas je takođe u nedelju. On je 17. februara prošle godine nastradao na auto-putu u Nemačkoj, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo tako što je pijani vozač udario otpozadi auto u kom je bio Šaulić. Šaban se u noći pre tragedije ponašao veoma neobično, a njegov kum Slobodan Stojadinović, koji je i u trenutku nesreće bio s pevačem, otkrio je kako je on, kao nikada do tada, žurio da se vrati u Beograd.

 

 

 

- Sve je nekako bilo čudno, još od nastupa koji je imao te noći. Šaban je stalno gledao na sat. To je uradio čim je kročio na binu, a zatim još pet-šest puta tokom koncerta. Kao da je negde žurio, kao da ga je neka nesreća vukla, kao da je žurio u smrt - ispričao je Šabanov kum nakon nesreće i istakao:

Ramadanovski je ove nedelje na svoj put bez povratka otišao baš kao u pesmi

- Dogovorili smo se da odspavamo sat vremena u hotelu, da navijemo sat na 6.15, spremimo se i krenemo na aerodrom. Kada mi je zvonio sat za buđenje, Šaban je već bio ispred mojih vrata i lupao. Pitao sam ga: "Šta ti je, zašto žuriš?! Dogovorili smo se sada da ustanemo." A on mi je rekao: "Pa hajde, molim te, brzo! Zašto kasniš? Žurimo!" Nikada pre nije bio takav. Imali smo još tri sata do poletanja aviona, a on se ponašao kao da kasnimo. Ubrzo smo ušli u auto i primetio sam da je nervozan. Čak mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Nisam mogao da verujem šta mi priča, ali pustio sam ga, nisam hteo da se prepirem.

 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Luis nije dočekao ponedeljak

 

Folk pevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je 2011, isto u nedelju, oko 4.30 ujutru, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na 66. kilometru auto-puta Beograd-Subotica, kod Feketića. Muzičari koji su bili sa Luisom pozvali su lekare, ali je njima, navodno, trebalo čak sat vremena da stignu na mesto nesreće, što je po muzičara bilo fatalno, te je izdahnuo neposredno pred dolazak Hitne pomoći. Inače, dva dana pre smrti Luis se požalio lekaru da ga steže u grudima. Iako su mu posle detaljnih pregleda savetovali da ostane u bolnici, nije poslušao.

- Ostao bih, ali moram na put. Javiću se u ponedeljak!

Taj ponedeljak nije dočekao.

 

 

 

 

 

 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Silvana s nedeljnog ručka otišla u večnost

Silvana Armenulić poginula je u Smederevu, u nedelju 10. oktobra 1976, oko 21.30, na magistralnom putu Beograd-Niš, kod Kolara. Naime, tada se dogodila teška saobraćajna nesreća, u kojoj su život izgubili Miodrag Jašarević, šef narodnog orkestra RTB, i Silvanina sestra Mirjana Barjaktarević, dok je treća sestra Dina, koja je takođe trebalo da bude s njima, izbegla smrt. Sa Silvanom je te večeri trebalo da putuje i nastupa i Lepa Lukić, ali ona se, navodno, uspavala.

- Pre nego što će krenuti Silvana i Mirjana, Mira se vratila sa drugog na naš treći sprat, gde smo živele, da me poljubi. Posle mi je to prošlo kroz glavu, kao da je osetila nešto. Izljubila me je kao nikad pre toga. Sećam se da me je u jednom trenutku te noći stomak toliko zaboleo da je komšinica koja je tada bila u stanu pored mene htela da zove Hitnu. Grčevi su bili jaki. Kasnije sam saznala da su u to vreme one imale udes. Kao da sam predosetila - ispričala je jednom prilikom Dina.

 

 

 

 

 

RepublikaFoto: Promo

Rođin kofer netaknut od tragične nedelje

Pevač Rođa Raičević bio je velika muzička zvezda devedesetih. I on je preminuo jedne nedelje pre 19 godina, a njegova smrt je gotovo dve decenije pod velom misterije. Umro je u 45. godini te nedelje, 7. oktobra 2001, a pronađen je u svom stanu u Beogradu. Iako to nikada nije službeno potvrđeno, govorilo se da je preminuo od prekomerne doze kokaina.

Komšije su za Rođu pričale da je bio divan dečko iako ga nisu često viđale. Živeo je noću, a spavao danju, a na četvrtom spratu, gde je živeo, kod lifta i dan-danas navodno stoji netaknut kofer, za koji kažu da je njegov. Od kobne nedelje, u kojoj je Rođa okončao, skoro dve decenije niko ne dolazi po njega.

 

RepublikaFoto: e-stock/M. RODIĆ

Bora se godinama borio, a otišao baš u nedelju

 

I za folk pevača Borislava Boru Drljaču bila je kobna jedna nedelja. Drljača je 2019. operisao tumor na debelom crevu, a sredinom juna ove godine bio je ponovo primljen u bolnicu. Iako se dugo i hrabro borio, on je bitku sa bolešću izgubio u nedelju 10. novembra. Folker je preminuo u porodičnoj kući posle duge i teške borbe sa karcinomom.

Voleo je za sebe da kaže da je stari vuk kome je život mio, te se nije predavao dok je u njemu bilo snage. Međutim, njegov odlazak je bio miran i tih. Preminuo je u krugu porodice.

- Držao sam ga za ruke dok je umirao. U tim trenucima je pokušao nešto da mi kaže, ali nije mogao da priča - ispričao je Borin sin Vladimir o očevom odlasku i dodao:

- Tata je odjednom počeo da se guši, voda mu je ušla u pluća. Borio se do poslednjeg daha, ali nije uspeo. Brzo je otišao, hvala bogu, nije imao strašne bolove.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading