DECENIJAMA JE ZOVEMO EVA RAS: Ovo je PRAVO ime i prezime kontroverzne glumice!

Autor: Republika.rs

Zabava

03.11.2020

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su zaboravili.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Eva Ras

Eva Ras jedna je od kontroverznijih glumica sa ovih prostora, a njena životna priča je toliko bila ispunjena usponima i padovima, da bi se od nje mogao sačiniti holivudski film.

Poznata glumica, ali i slikarka i književnica, rođena je u Subotici 1. januara 1941. godine kao Eva Marija Balaš Vagner, od majke Marije Balaš i oca Roberta Vagnera, mađarskih Jevreja.

Evi su život obeležile velike tragedije, od kojih je najbolnija ta kada je izgubila ćerku.

 

Prvoitno glumica je izgubila supruga Radomira Stevića Rasa, slikara i vlasnika pozrišta u kojem je bila zvezda, a izgubila je i svoje jedino dijete, ćerku Krunu, koja je imala samo 24 godine kada je preminula u Parizu. Tamo je studirala.

-O uzrocima njene smrti pričalo se svašta, ali ništa nisam htela komentarisati. Ono što mi niko ne može osporiti jeste to da je Kruna bila najmlađa srpska spisateljica koja je od sedme do dvanaeste godine objavila tri književna dela- govorila je Eva za domaće medije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eva Ras nekad i sad.

A post shared by ⬆⬆?Zapratite?⬆⬆ (@srbija_showbizz) on Oct 31, 2020 at 3:43pm PDT

Sa filmom Dušana Makavejeva „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ postigla je svetsku slavu i jedna je od prvih glumica sa ovih prostora koja se skinula na filmu. Po mnogim filmskim kritičarima i teoretičarima, najbolju ulogu je ostvarila igrajući Gocu u filmu Aleksandra Saše Petrovića „Biće skoro propast sveta“ (1968). Igrala je u velikom broju mađarskih filmova, koje su režirali: Livija Đarmati, Janoš Roza i Ferenc Kardoš.

Portugalski reditelj André Gil Mata snimio je film "Kako sam se zaljubio u Evu Ras", na osnovu njene karijere.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading