Drljača zakleo sina na samrti: Podari mi unuče, nemoj prezime da nam se ugasi!

Autor:

Zabava

13.10.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni folker Bora Drljača, koji je u nedelju uveče preminuo u 80. godini života, prema rečima njegovog sina Vladimira, s opakom bolešću se borio, kao lav, do poslednjeg daha. Međutim, umro je s jednom neostvarenom željom - da vidi unuke.

Foto: e-stock/M.RODIĆ
Bora Drljača

Prema našim saznanjima, on je sinu Vladimiru ostavio u amanet da ne dozvoli da im se ugasi loza.

- Otac mi je još pre dve nedelje dao telefon jer više nije želeo da komunicira ni sa kim i mi smo to ispoštovali. Mnogo mi je teško da govorim o svemu, trudio se da se izbori za život koliko god je mogao i preminuo je u krugu porodice. Koban je bio njegov melanom, koji se proširio na mozak. Nisam u stanju da pričam kako su izgledali njegovi poslednji dani - izjavio je za Srpski telegraf Borin sin Vladimir, koji je jedva govorio reči usled gubitka najznačajnije osobe u životu.

Kako pevačev naslednik nije smogao snage da govori o jednoj od poslednjih očevih želja, stupili smo u kontakt s jednim od njegovih rođaka.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Bora Drljača

- Veliki je ovo gubitak za sve nas, Bora je bio oduvek pozitivac i nedostajaće nam njegove šale. Bio je iskrena duša i često je tugovao što nema unučiće, da se igra s njima. Vladimir nam je rekao: "Ispuniću tatinu poslednju želju i potomstvom oživeti uspomenu na njegov neostvareni san, a sanjao je da bude deka jedne malene devojčice". Voleli su ga svi, ne samo rodbina već i njegove kolege. Večno će živeti kroz svoja dela i pamtićemo ga po tim dobrim delima - ispričao je za naš list Borin blizak srodnik. On je potvrdio pisanje Srpskog telegrafa od još pre nekoliko meseci, kada je legendarni pevač izrazio da priželjkuje da postane deda.

ŽELEO ŽENSKO DETE

- Patim što nemam unučad. Zašto sam sve ovo stvarao? Jedino ja da napravim dete. Rekao sam sinu: "Nemoj prezime da nam se ugasi". Bio sam budala, Rada ostala u drugom stanju i ja joj rekao da očisti. Bila je baba, reko: "Gde ćeš ti sad da rađaš". Želeo sam žensko dete. Nema ništa lepše za roditelje od ženskog deteta. Sinovi su barabe, muškarci nemaju osećaj kao što ima žensko. Želeo bih da sam zdrav, kao nekada. Da jurim ribe, da ih vodam. Nema koja nije htela, a sad se bliži kraj. Što se tiče životnih grešaka, to kad me pitaš, da ti kažem da ih je malo bilo. Imao sam sreće, a bogami i pameti. Nisam imao nekih težih povreda. Moje pesme ostaju narodu zato što su životne. To je moje bogatstvo. Moj početak i kraj - govorio je pevač u poslednjoj ispovesti za naš list.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Bora Drljača

Pevač je prethodnih meseci lečen u bolnici, a više puta je i operisan, najpre od karcinoma debelog creva, a potom i zbog tromba u blizini srca. Preminuo je u svom domu, nakon teške i mukotrpne borbe s kancerom, koji je metastazirao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jelena

13.10.2020 18:59

Pocivaj u miru legendo!