Sofronijević otvoreno o predsedniku Srbije: Imam tremu dok sviram Aleksandru Vučiću!

Autor:

Zabava

10.10.2020

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Aca Sofronijević promovisao je novu pesmu "Jabuke", kao i otvaranje muzičke produkcije "AS studio ton", ali i 20 godina otkako svira harmoniku. Aleksandra Kovač napisala je pesmu koju je maestro za harmonikom pretpremijerno prikazao predstavnicima medija.

RepublikaFoto: e-stock/ Časlav Vukojičić
Aleksandar Sofrronijević

Pesma je ujedno i uvertira u album koji se uveliko priprema, ali je i simbol desetogodišnjice rada na javnoj sceni. Mi smo iskoristili priliku da mu postavimo nekoliko pitanja, a najviše nas je zanimalo kako se oseća kada mu predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokloni poverenje.

- Ne vezuju mene samo za političare, ljudi misle da sam ja dobar s političarima ako sam došao da odradim posao. To je velika odgovornost. Imam tremu kada sviram za predsednika. Uvek je odgovornost ko god da vam je poklonio poverenje, da li je neko podigao kredit za svadbu, da li je u pitanju premijer ili predsednik neke druge države, a bili smo i tamo. Drago mi je da sviramo uglednim ljudima - bio je iskren čuveni harmonikaš.

On je, inače, radio s najvećim zvezdama domaće estrade, počev od Šabana Šaulića preko Zorice Brunclik i mnogih drugih. Profesionalno svira harmoniku 20 godina i definitivno je postao broj jedan.

- Da bi nešto bilo kvalitetno, bitni su mali koraci. Uvek mi je bio bitan kvalitet, ne kvantitet. Ja sam konstantno radio na sebi. Naša muzička priča tek sada kreće. Imam 36 i sada sam svestan kako da vodim ljude koji su sa mnom toliko godina. Zahvalan sam Saši Popoviću, Lepoj Breni i Žiki, koji su imali poverenja u mene. Ana Bekuta je prva imala poverenja u nas, a svi su joj govorili: "Šta će ti klinci koji sviraju na plejbek" - kaže Sofra i dodaje da je Bekuta bila ta koja je njemu i njegovom bendu poklonila poverenje, a onda je došao Šaulić:

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić
Aleksandar Sofrronijević

- Šaban je prvi koji me je angažovao posle Ane, neka mu je laka crna zemlja. Čuo nas je u emisiji "Narod pita" i odmah nas je angažovao. Jako mi nedostaje. Setim ga se često. Bio sam na sahrani i svirao sam mu poslednju pesmu. U ta tri minuta prošao je ceo život. Hvala mu na svemu. Takav čovek se neće nikada više roditi. On je u ranim jutarnjim časovima sam izmišljao pesme, a bio je oduševljen kako sam uspevao da ga pratim.

Harmonikaš ističe da je ostao veliki prijatelj sa Ildom Šaulić, naslednicom pokojnog kralja muzike:

- U kontaktu smo, radio sam joj pesmu "Žal" za Mak festival u njenom tonalitetu. Tim povodom smo zajedno odali poštu pokojnom Šabanu. Bilo je preemotivno.

Uspeo sam da smršam 45 kilograma!

Aleksandar Sofronijević izgledao je totalno drugačije do pre nekoliko godina, imao je 128 kilograma, koji su ga bukvalno ubijali.

On je odlučio da smrša i za kratak vremenski period skinuo je 45 kilograma.

- Imao sam 128 kilograma, sad imam 86. To je bio ogroman proces. Moj posao je jako naporan. Ne možeš da se najedeš dva kilograma pečenja i onda da sviraš. Imam balansiranu ishranu, imam trenera plivanja za funkcionalne treninge. Svi se čude odakle mi ta energija. Čoveku treba jako malo hrane da bi bio funkcionalan. Sada mi je mnogo lakše da radim. Harmonika ima 13 kilograma, plus mojih tadašnjih 128, pa to je bilo užasno. Kupio sam čak i inverzionu klupu, na koju legnem u pet ujutru i istežem se posle nastupa. Mora tako da bi trajao jer moja leđa nisu od čelika - priznao nam je talentovani muzičar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading