Poznati reper kukao na saslušanju u Tužilaštvu: Zbog korone sam nabavio kilo marihuane, pušim 20 džointa dnevno!

Autor:

Zabava

06.10.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati reper Stefan Đurić Rasta na saslušanju u Tužilaštvu priznao je da dugo koristi marihuanu, ali je negirao optužbe da je narko-diler.

Foto: instagram.com/stefanrasta
Stefan Đurić Rasta

Naime, on je, nakon što je policija protiv njega podnela krivičnu prijavu za prodaju opijata saslušan u Višem javnom tužilaštvu, gde je otkrio i koliko droge mu je dnevno potrebno, te da se zbog situacije sa korona virusom snabdeo većom količinom.

- Naime, tačno je da je kod mene pronađena predmetna opojna dorga onako kako je to u naredbi navedeno, ali nije tačno da sam istu držao radi dalje prodaje. Predmetna opojna droga je služila isključivo za moju ličnu upotrebu. Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i promoter sam iste i smatram da treba da se koristi kao lek. Nikada ranije kod sebe nisam posedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da ovu količinu nabavim, a i zbog situacije sa Koronom želeo sam da se obezbedim - izjavio je Rasta u Tužilaštvu i dodao:

RepublikaFoto: instagram.com/stefanrasta
Rasta ne krijee da konzumira marihuanu

- Ja nisam zavistan od marihuane i koristim je baš zato što smatram da ne mogu da budem zavistan. Ja inače koristim oko 20 grama dnevno u 20 džointa. Marihuanu koristim 3-4 dana, pa onda toliko napravim pauzu, pa je opet koristim. Sve zavisi od poslovnih obaveza i putovanja - zaključio je Rasta.

Foto: instagram.com/stefanrasta

Podsećamo, Đurić je u petak po podne uhapšen kada je kod njega pronađen kilogram narkotika skanka (malo jača marihuana, prim. aut). Policija je prilikom zaplene droge u njegovom stanu na Vračaru protiv muzičara podnela krivičnu prijavu za prodaju opijata. Iako mu se na teret stavlja neovlašćena proizvodnja, posedovanje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, Rasta je prilikom saslušanja u Tužilaštvu negirao ovo krivično delo, braneći se kako je marihuanu nabavio za ličnu upotrebu. Posle saslušanja po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Viši sud mu je odredio pritvor od 30 dana.

RepublikaFoto: instagram.com/stefanrasta
Rastin advokat: Razapeli su ga jer je javna ličnost

Nakon saslušanja u Tužilaštvu oglasio se i Đurićev advokat koji smatra da je reper javno razapet kako bi poslužio kao primer da i poznati ne mogu izbeći ruku pravde.

- Smatram da mu je neosnovano određen pritvor samo zato što je javna ličnost, da bi se pokazalo da i poznati završavaju iza rešetaka. Terete ga da je marihuanu držao radi prodaje, a svi znaju da on nije diler već da je konzumirao, rekao je Rastin advokat Vuk Tufegdžić za medije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Sin Sinana Sakića traži pravdu za Rastu

Sin folk legende Sinana Sakića, Alen Sakić, koji se i sam suočio sa zakonom zbog posedovanja marihuane i heroina, i koji poput Raste na društvenim mrežama propagira uživanje u narkoticima, javno je podržao repera putem Instagrama.

- Ajmo svi, podrška za brata! Pravda za Rastu - poručio Alen Sakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading