Ana Korać ide u zatvor zbog prevare? Starleti preti DVE GODINE ROBIJE!

Autor: Blic.rs

Zabava

02.10.2020

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starleta se zaigrala!

RepublikaFoto: e-stock/M. ČUBRILOVIĆ
Ana Korać

Učesnica rijaliti programa Ana Korać na svom Instagram profilu objavila je poziv za učešće u igri na sreću koju je sama organizovala, za šta je zapraćena kazna i do dve godine zatvora! Shvativši da je "zakoračila" u krivično delo, Koraćeva je objavu odmah obrisala, ali su brojni skrinšotovi objave nastavili da kruže društvenim mrežama.

- U ovoj igri učestvovaće 5.000 ljudi od kojih je samo jedan dobitnik ovog automobila! Ukoliko želite da ovaj auto bude vaš za 2.000 dinara, sve što treba da uradite je da uplatite 2000 dinara na broj +38161... Profil će vas zapratiti čim legne uplata. Svih 5.000 učesnika, njihova imena biće stavljena na papirić i ubačena u veliku kuglu, pisanje imena i izvlačenje biće uživo u lajvu - napisala je Ana Korać na svom profilu i objasnila da je iznos za učesnike iz inostranstva 17 evra, kao i da ona i njena porodica neće učestvovati u igri.

Beogradski advokat Nebojša Perović objasnio je na koji način je Koraćeva prekršila zakon, koje su posledice koje bi mogla da snosi i koja institucija je dužna da u ovom trenutku odreaguje.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Ana Korać

- Krivičnim zakonikom predviđeno je kao krivično delo ukoliko bilo koje lice bez odobrenja nadležnog organa priređuje odnosno organizuje igre na sreću, nezavisno od toga na koji način i putem kojih sredstava organizuje samu igru na sreću. Ukoliko je u konkretnom slučaju Koraćeva bez odobrenja nadležnog organa organizovala igru na sreću, izvršila je krivično delo za koje je zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do dve godine. Ukoliko je bilo koji iznos novca do sada uplaćen, taj novac, a i predmeti putem kojih je priređena igra na sreću, oduzeće se - objašnjava za "Blic" Perović

Kako kaže, sledeći korak je reakcija nadležnog tužilaštva.

- Nadležno tužilaštvo je dužno nakon saznanja da je bilo koje krivično delo pokušano ili izvršeno, da preduzme radnje koje su zakonom predviđene, a to je da naloži policiji da preduzme predistražne radnje radi razjašnjenja krivično-pravne stvari - kaže Perović.

RepublikaFoto: eStock
Ana Korać

Ovakvi slučajevi, organizovanja raznih igara radi stvaranja novčane koristi, u Srbiji nisu retkost, kaže advokat.

- Neretka je pojava da na ovakav nezakonit način lica pokušavaju do zarade, pa počev od toga da organizuju kartaške igre u prostorijama preko držanja aparata bez dozvole, pa do raznih igara na sreću, a što nije dozvoljenom ni Zakonom igrama na sreću a ni Krivičnim zakonikom Republike Srbije - navodi Perović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Toma

02.10.2020 14:18

Tako treba.