Vesna Zmijanac nekada je ovako govorila o Snežani Đurišić: Snežana nije postala zvezda jer drema s razmazanom šminkom i gaca po šatrama!

Autor:

Zabava

24.09.2020

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Zmijanac uvek je bila otvorena kada su njene kolege u pitanju, ali proteklih godina se kloni skandala i ne želi da komentariše bilo koga u pogrdnom smislu. Ipak, pre 30 godina Vesna nije toliko vagala, te je u intervjuu za jedan časopis 1988. godine prozvala Snežanu Đurišić da nikada neće biti zvezda jer je obična šatorska pevačica bez perspektive i izgleda da ostvari karijeru sa hitovima.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Vesna Zmijanac

Naime, tada jedna od najvećih folk zvezda je davala veliki intervju u vreme kada je planirala da napravi malu pauzu pred izdavanje nove ploče, a kasnije megaalbum "Eh, da je istina".

To je tada bio običaj na estradi, pevači su izdavali albume na godinu dana, a u periodu između dve ploče pravili su medijsku pauzu da ih se ljudi zažele, ali i da bi novi projekat bio iznenađenje. U pitanju je kraj osamdesetih godina, tačnije, 1988. godina.

 Dragana Mirković, Snežana Savić i Đurišićka nisu moja konkurencija, rekla je folkerka

Pitanje novinara tadašnjeg estradnog nedeljnika Sabor je glasilo da li neka folk pevačica može da zauzme njeno mesto dok je ona na pauzi.

- Ne znam koja bi to mogla. Ne vidim pevačicu mog personaliteta. Sve je to kalibar-dva ispod mene - rekla je Vesna bez ustezanja, a onda je novinar nabrojao neka od imena koja su tada bila popularna: Dragana Mirković, Snežana Savić, Snežana Đurišić?

- Dobre su to pevačice, ali nisu one moja konkurencija - rekla je Vesna, a onda progovorila o Snežani.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Posebno je zanimljiv slučaj Snežane Đurišić. Ona je osvedočeno dobra pevačica, ali nikada neće postati zvezda. Nema šanse jer u svakom srpskom selu mogu da je čuju i vide na svakih deset dana u nekoj šatri, gde peva na svadbi ili vašaru. Kako to može da bude zvezda kada je svakome na dohvat ruke i očiju? Gledaju je kako drema za prljavim stolom, razmazane šminke, kako gaca od šatre do šatre. Ja sam, takođe, imala tu etapu u pevačkoj karijeri dok sam bila estradni pripravnik. Ali to je za mene davno prošlo vreme. Snežana peva 17 godina, ima 30 i kusur i još hoće da postane zvezda pevajući u srči do kolena. Smešno - rekla je Vesna bez zadrške.

Trideset godina kasnije, Vesna i Snežana Đurišić su danas odlične prijateljice i, verovatno, ne pamte ove prozivke od pre 30 godina, ali vreme arhivu ne briše.

 
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Vesna: Brena je uzela pesme koja sam ja bacila

Lepa Brena je osamdesetih godina angažovala za muziku za svoj film "Hajde da se volimo" bivše Vesnine saradnike Dina Merlina i Radeta Krstića kao kompozitore, a za producenta Kornelija Batu Kovača. Kada je to saznala, Zmijančeva nije imala lepe reči.

- Sve te pesme sam ja preslušala i odbacila jer mi nisu odgovarale. Ne volim da se ponavljam. Publika od mene očekuje nove ideje, nove saradnike, novu Vesnu. Najlakše je uzeti proverene ljude s kojima su drugi napravili uspeh. Iz iskustva mogu da kažem da niko posle velikog hita nije napravio još veći. Pa tako, iako se radi o Lepoj Breni i sjajnim saradnicima, sumnjam da će napraviti ršum na estradi - rekla je Vesna svojevremeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading