(VIDEO) Novi izum vlasnika ružičaste televizije: Željko Mitrović napravio leteći auto!

Autor: G. D.

Zabava

28.08.2020

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Mitrović, osnivač i vlasnik "Pink medija grupa", u javnosti je sve češće zastupljen kao inovator i vizionar, želeći da drugima pokaže da je mnogo više od uspešnog biznismena, kao i da inspiriše one koji prate njegov rad na slične poteze i činjenicu da reč nemoguć u domenu stvaralaštva ne postoji. Vlasnik TV Pink još sredinom maja najavio je da će napraviti leteći automobil kojim će preleteti Beograd u avgustu ove godine, a sada je izvršio prvo podizanje letećeg automobila u vazduh.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Željko Mitrović

- Danas sam sa ekipom Pinkovog istraživačkog i razvojnog centra uspešno odvojio moj flying car od zemlje bez obzira na bezbednosne sajle i tegove i to sa samo 30 odsto snage motora! Sada se za prelet preko Beograda čekaju samo atesti i odobrenje kontrole leta - objavio je Željko Mitrović na Tviter nalogu.

Podsećanja radi, Mitrović je još u maju objavio da će biti prvi čovek koji će poleteti automobilom u koji može stati samo jedna osoba.

- Ovo je projekat mog prvog flying car (drona), koji će, kao prototip, biti proizveden u mojoj fabrici dronova! Prvog avgusta će probni pilot DJ Žeks preleteti Beograd sa ovom letelicom za jednu osobu! Već u septembru kreće serijska proizvodnja - napisao je Mitrović tada na Instagram profilu.

 

 

Vlasnik televizije Pink želi da počne i sa proizvodnjom ovih vozila, koja bi mogla da počne čak u septembru - saopšteno je tada. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading