PREKO TRNJA DO ZVEZDA! Šokantna ispovest Vere Matović: Era i ja smo pevali dok su nam očevi ležali u kapelama!

Autor:

Zabava

21.08.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vera Matović otvorila dušu, pa progovorila o stravičnim stvarima koje su pratile nju i njene kolege tokom decenija duge i blistave karijere. Iako se mladi pevači busaju da zarađuju ogromne pare, hvale se skupim kolima i krpicama, folk legenda priznaje da u njeno vreme, zlatno i plodonosno vreme estrade nije bilo tako.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vera Matović

Naime, pevačica u ispovesti za Srpski telegraf tvrdi da je njena generacija morala da se namuči da bi zaradila. Priznaje da je stekla mnogo, ali da je prošla preko trnja do zvezda. Vera je sa nama podelila bolno iskustvo koje su imali ona i njen kolega Era Ojdanić kada su im oboma preminuli očevi.

- Meni je majka umrla u četvrtak, a ja sam u ponedeljak otišla da pevam. Ona je za to vreme bila u kapeli dok smo čekali da je sahranimo. Otac mi je umro 18, otprilike kad je i Erin otac preminuo. I zajedno nas dvoje idemo 2000. da pevamo ispraćaj čoveku, a očevi nam leže u kapelama - priča pevačica jezive detalje i nastavlja:

 
RepublikaFoto: instagram.com/andrijaera
Era Ojdanić

- To je bilo strašan osećaj. Oboje dođemo u crnini, i ja ga pitam: "Eki, kako da uđemo u crnini, čovek ispraća sina u armiju." I on kaže kako se nije setio da je u crnini. "Imam, kaže u kolima teksas jakne". Onda zajedno uđemo sa teksas jaknama unutra u dvorište sa osmehom na licu. Mi smo bili toliki profesionalci da se na našim licima nije videla tuga koju smo nosili u srcu. Neke kolege su lagale da im je otac preminuo, a otišle na drugu tezgu da pevaju - kaže folkerka koja važi za jednu od najvećih zvezda narodne muzike osamdesetih, pa sve do danas, koliko uspešno traje.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Šaner prevario Bekutu, Vesnu i mene

Vera Matović se prisetila situacije kada je bila gadno prevarena osamdesetih godina zajedno sa Ana Bekutom, Vesnom Zmijanac i drugim koleginicama sa estrade.

Njih je pozvao poznati estradni šaner da im kaže kako ima nove krpice iz Pariza, uzeo im je velike pare i svima prodao iste haljine.

- Pojavio se jedan iz Pariza osamdesetih i donosio nam garderobu. Neću da ga imenujem, svi znaju ko je. Zove on nas sve redom i kad je došao do mene, ja ga lepo pitam da li neko još od pevačica ima iste krpice, ona se kune da nema niko. Mi odemo u Sava centar, jedna hit parada, Bekuta, Vesna i ja u istoj garderobi, samo boja različita. Svakoj uzimao boju kako njima odgovara. Mi svi kao uniformisani. Iste haljine. Posle niko kod njega nije uzimao. Jedna koleginica je kupila kaiš koji je koštao 1.000 maraka. Jednom ga stavila.

Često sam gurala kola jer nisu htela da upale!

Pevačica se prisetila da je osamdesetih, dok se vraćala sa jedne turneje iz Austrije, bila primorana da gura kola.

Ona kaže da je bilo momenata kada je bukvalno htela da plače od muke, ali nije posustajala.

- Desilo mi se jednom da sam išla iz Nemačke. Ideš autom koji nema prednju vuču, nego zadnju, a onda u Sloveniju ili iz Austrije ideš u Sloveniju. Ne možemo da izađemo kolima. Ja izađem da guram kola. Bila sam mlad vozač. Nisam smela da vozim, ali sam izašla da guram.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading