Nijedan papir ne može da sačuva ljubav! Posle rastanka od supruga Sanja Marinković iskreno za Srpski telegraf

Autor: Milica VELJKOVIĆ

Zabava

14.08.2020

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanja Marinković jedna je od naših najboljih televizijskih novinara, a u prilog tome govori i njena autorska emisija "Magazin in" za koju u septembru potpisuje pune dve decenije uspešnog emitovanja.

RepublikaFoto: Promo foto
Sanja Marinković

Kao neko ko je kroz posvećen rad tokom godina s gostima iz različitih sfera možda i najviše polemisao o ljubavi, Sanja je za Srpski telegraf pričala o fenomenu ljubavi, kao samosvesna, ostvarena, ali i žena koja odnedavno ne živi na istoj adresi sa suprugom Aleksandrom, s kojim je bila u braku od 2011. godine, pa sve do sada.

- Ja sam jedna od onih žena koje će ostati u braku zato što nekoga volim, a ne zato što se bojim da odem. Ako ne umem da stavim tačku onda i kada nešto ne valja, onda nemam prava da očekujem da mi se nešto bolje desi u životu.

*Kao autor i voditelj kultne i najgledanije emisije o muško-ženskim odnosima na našim prostorima "Magazin in", reci mi da li ljubav kao fenomen i dalje postoji ili je postala interes, računica, način za dolaženje do svakojakih ciljeva?

- Verujem da nijedan papir ne može da sačuva ljubav, bilo da je reč o venčanom listu, bankovnom računu ili zajedničkoj imovini. Nažalost, sve češće se čuje teza da je važnije imati svakoga dana pet stotina evra u novčaniku, a za ljubav ćemo se nekako skrpiti. Većina devojaka i žena i danas, ma koliko da su svoje ili slobodne, krišom veruju i priželjkuju da princ na belom konju ipak dolazi jednog dana i spasava ih i zato verujem da, kada prestane očekivanje, počinje uživanje u ljubavi i životu.

 

 

 

Da li se muškarcima danas može verovati?

- Ja sam oduvek među prijateljicama slovila za krunisanu kraljicu praštanja, pristojnosti i naivnosti. Iako sam se uvek trudila da savladam lekciju o tome kako muškarci ne bi priznali istinu iako biste ih stavili na vrelu plotnu, uvek bi se iznova iznenadila kada čujem da postoje muškarci koji vas gledaju u oči i lažu da im se dopadate, da vas vole ili da nijednu nisu ljubili kao vas. Za mene je najveći poraz u ljubavi kada nas neko laže ili kada smo mi spremni da slažemo.

*Šta te je motivisalo da dve decenije ostaneš verna jednoj temi, jednoj emisiji? Da li ste nekada poželeli promene?

- Novinarstvo je moja prva i najveća ljubav i zaista uživam u svom poslu. Osećam se veoma privilegovano što u septembru 20. godinu potpisujem kao autor jedne od najgledanijih emisija u regionu i svuda gde se emituje Pink televizija.

*Da li je teško biti cenjen novinar, dobra supruga i majka u isto vreme?

- Nikada nisam dozvolila da moja porodica i majčinstvo plaćaju cenu mog posla, angažovanja, stresa i odgovornosti javnog posla. Uvek sam se trudila da poštujem želje partnera i porodice i ne iznosim privatni život na tacni, ali i da sačuvam svoj mali svet i oko njega podignem kineski zid. Tako ću se truditi da bude zauvek.

RepublikaFoto: Promo foto

*Da li je teže pronaći novu ljubav ili novi posao u današnje vreme?

- Danas je čini mi se najteže da pronađeš razlog zbog koga nećeš da potoneš u depresiju, bilo zbog nedostatka posla, ljubavi ili posla koji radiš iz ljubavi.

Reci mi, kako se najlakše u životu može nadomestiti nedostatak partnera? Mnoge žene su same.

- Koliko žena, toliko puteva da svaka sebi olakša trenutak kada shvati da joj nedostaje pažnja, ljubav, poštovanje ili zagrljaj. Žene koje nisu na vreme naučile da ugode sebi i dok su u vezi ili braku teško će ispuniti tu prazninu kada ostanu same. Ja sam oduvek bila svoja i slobodna, spremna da ugodim sebi, bavila se sportom, putovala i družila sa prijateljima, ali i bila uvek spremna da partnerima učinim život i lepšim i lakšim.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Crni

14.08.2020 04:13

Možda papir nemože da sačuva ljubav ali može imovinu. U mom kraju, ženi nisu priznali zajedničku imovinu, čak ni ljubav sa pokojnim vanbračnim mužem. Rođaci su uspeli u tome. Žena sudija mi nije ulila poverenje u svoju ne pristrasnost. Zato je papir važan. Kome smeta papir ima skrivene namere.

Anđelko

15.08.2020 18:03

Emisija koja propagira otpor braku i porodici u Srbiji.