ŠOK INTERVJU VUDU POPAJA: Estradnjaci su primitivni ološi, to zlo treba iskoreniti

Autor:

Zabava

01.08.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni reper, pesnik i književnik Radenko Stojanović alijas Vudu Popaj od 1995. godine do danas nije odstupio od svojih načela i ubeđenja, a rep scenu obogatio je brojnim hitovima koji su ostali u analima srpske muzičke scene. Kako kaže, nikada se nije trudio da bude deo srpske estrade, koju smatra primitivnom, a lažni život zarad medijskog plasmana nije želeo da živi. U iskrenoj ispovesti za Srpski telegraf Vudu Popaj je progovorio o veoma škakljivim temama i otkrio zbog čega je kroz život išao težim putem.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vudu Popaj

Na šta ste najviše ponosni kada je reč o vašoj muzičkoj karijeri?

- Ponosan sam na autentičnost, originalnost, doslednost, istrajnost, na dobre i korisne životne poruke koje sam slao ljudima. Što sam se borio kroz život samo svojim radom i kvalitetom, što sam išao uvek težim, ali pravednim i poštenim putem, pa se nisam laktao i takmičio sa kretenima i duhovnim slepcima niti sam se koristio političkim, verskim, kriminalnim ni bilo kojim drugim klanovima preko kojih se u ovoj zemlji lakše dolazi do novca i uspeha, a moje ime je i dalje jedna čudesna magija koja traje...

Iz rijaliti-klozeta karijera te čeka!

RepublikaFoto: Privatna arhiva

*Da li je neko od vaših kolega muzičara bio deo rijalitija i time sebi obezbedio povratak na šou-biznis scenu?

- Na novom albumu "Mantriks", koji sam radio u saradnji sa Jovanom Petrovićem, postoji pesma "Alo, brate", koja baš govori o tome. Album će se uskoro pojaviti, kao i ta pesma, pa ne bih da mnogo otkrivam, ali ću sa čitaocima Srpskog telegrafa rado podeliti nekoliko stihova iz te pesme: "Ideš u rijaliti jer spot je gotov, produkcija ti dala da popiješ otrov. Pristaješ, samo neka kapne lova neka, kad izađeš iz klozeta, slava te čeka. Rijaliti finito, promešao se špil, nisi u ekipi jer neko ima jači dil. Šta da radiš, tebra, sudbine si takve, ne stižeš da daš svima dupe, brate!"

Da li mislite da pojedini pevači nedostatak umetničkih ideja kompenzuju golotinjom u spotovima i kako komentarišete trend da rijaliti-igrači postaju deo te branše?

- Pre svega, u pitanju je nedostatak pameti i osećaja za čast, dostojanstva i poštovanja publike kojoj se obraćaju. Ali takvi ne umeju bolje, navikli su da narodu bacaju prašinu u oči i da se služe jeftinim, glupim i primitivnim trikovima i upotrebiće sve da se domognu nekog cilja. Najmanje je reč o kvalitetu pesmama, a najviše o sporednim stvarima, tipa gde su se bahatili i besramno ponižavali sebe i druge za zrno popularnosti. Samo bahatost i primitiva, a onda kad se postavi pitanje poreza na muzičke honorare, kukaju kao mala deca i onda shvatiš kakvi su to ološi i prevaranti i u kakvim lažima žive! Njima bi trebalo da se pozabave i psihijatri i sudije i kulturne ustanove i da se to zlo iskoreni jednom zasvagda.

Sa Inspektorom Blažom promovisao sam zaštitu u se..u

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Iako se Vudu Popaj ne eksponira u javnosti sa prijateljima koje su javne ličnosti, neke od njih pamti po saradnji koja mu je ostala u lepom sećanju, a jedan od njih je i Inspektor Blaža.

- Sa Blažom sam snimao kampanju "Nemoj go u koprive" za brend koji je promovisao zaštitu u se..u i to je bilo jedno od druženja na snimanju koje je trajalo preko šest sati, bilo nam je zabavno na setu - izjavio je istaknuti umetnik za naš list.

Kako biste okarakterisali aktuelnu estradnu scenu?

- Činjenica je da se to zlo sve vreme veštački održavalo u životu tako što su stalno "iskakali iz frižidera" jer da nije tako, izumrli bi za 24 sata. Oni jesu dno dna, ali su uvek umeli da igraju na kartu gluposti, plaćali novinare da se izmišljaju priče o njihovom bogatom i raskalašnom stilu života jer se stvara lažni utisak da su bogati zato što su dobri i uspešni u profesiji kojom se bave. Na primer, izađe slika sa aerodroma te neke pevaljke u novinama o tome kako je putovala privatno na Maldive i usput izgubila novčanik sa 50.000 evra. Još se navodno ona za sve to uopšte ne sekira jer je taj novac za nju smešan. E, to su vam te priče zbog kojih bi u nekoj uređenoj zemlji otišla u zatvor sa sve plaćenim novinarom, a ne da posle toga negde još i peva i zarađuje na tim svojim lažima. Virus korona je sve to obesmislio još više jer koga i zašto da lažete i plaćate za to nekog novinara kad koncerata ionako nema. Sve u svemu, i za tu takozvanu estradu su došli neki crni dani, pa se nadam da to zlo neće opstati još dugo.

Živimo u vreme retardacije

RepublikaFoto: Privatna arhiva

*Da li tekstovi aktuelnih komercijalnih hitova zaglupljuju tinejdžere i kvare imidž žena?

- Živimo u vreme retardacije i dehumanizacije društva, u kojoj je sve instant, pesme i klipovi su sve kraći i kraći i sa sve manje teksta ili su to gluposti koje pas s maslom ne bi pojeo. Reči, stihovi i komunikacija su potpuno obesmišljeni, postoje samo lake note, kratki sadržaji i minimalna priča, kao da živiš među nekim mutavcima i mutantima. Drugi deo pitanja tiče se diskriminisanih kategorija društva i jedne opšte bezidejnosti, što je ovde, nažalost, ukorenjena pojava, samo su se menjali formati.

Sa glumicom Tanjom Bošković ste sarađivali, međutim, sada niste u dobrim odnosima. Zbog čega?

- Sa Tanjom sam sarađivao kada smo snimali "Šovinističku farsu" četvrti deo, u kojoj sam bio angažovan na snimanju muzike za predstavu. Posle upoznavanja u vezi sa predstavom zvao sam sve kolege redom na svoju novu promociju i kako sam kontaktirao sa velikim brojem ljudi, Tanja je bila slučajnim odabirom među poslednjima na spisku i zvao sam je oko 11 uveče. Nije me ni saslušala da želim da dođe na promociju i naljutila se.

Srećom, ne moram da slušam Lukasa i Matića

RepublikaFoto: Privatna arhiva

*Da li bi vam više prijala muzika Ace Lukasa ili Saše Matića kada biste morali da birate?

- Srećom, pa ne moram, ne interesuje me šta je u tuđem dvorištu, a i ne praktikujem nešto tu politiku poređenja raznih individua. Svako govori za sebe i o sebi... To je sasvim dovoljno da pametan posmatrač donese zaključak o bilo kome i bilo čemu.

Od čega sada živite?

- Generalno, ja živim od kreativnosti, praktičnosti i domišljatosti, od ideja, poštenja, hrabrosti i uverenja. Na svakom koraku ima još publike koja odaje divljenje i poštovanje originalnom i doslednom umetniku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Estradni umetnik

01.08.2020 06:32

Kome se ne sviđa estrada, široko mu polje. Srbija je naša otadžbina!

Odgovori 11 1
Neestradni umetnik

01.08.2020 09:25

@Estradni umetnik - Ko je pomenuo Srbiju? Srbija jeste naša otadžbina, ali estrada nam je stvarno krš. Žena od sultana... To ne da ne valja, nego je i nepismeno... A devojku, koja tu numeru izvodi, tek ne bih komentarisao.

Todor

01.08.2020 07:15

Vudu Popaj je pojam za retarda. Tako nam se predstavlja a tako i izgleda.

Odgovori 11 3
Sale

01.08.2020 07:59

Volim taj njegov album naravno, al moram priznati da od cca 1996 nije napravio nista slicno. Previse reci u svakom intervjuu trosi na pljuvanje estrade, i to do nivoa koji ne prilici coveku za kakvig se predstavlja... Ok znamo i shvatili smo, druze, now move on... daj nesto od tog umetnickog kvaliteta kojim navidno jos prelivas. Pljuvacina i hejt je upravo taj rialiti protiv koga se inace boris ( reality show i estrada nisu knjizevne veceri vec upravo pljuvacina drugih)...

Odgovori 11 0