Aca Lukas o ekstremističkoj provokaciji albanske pevačice: Lipu finansiraju tri Albanca da pravi haos u Srbiji, oni hoće našu državu!

Autor: I. KARIC-Z. S. RADULOVIC

Zabava

24.07.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Folk zvezda Aca Lukas reagovao je na gnusnu ekstremističku provokaciju Due Lipe, koja je nedavno objavila putem Instagram profila kartu "velike Albanije", kojoj je ilustrativno pripojeno Kosovo, te u svom maniru, bez dlake na jeziku i iskreno, odgovorio kratko: "Duvaj, Lipa", a potom izneo kritički stav prema postupku pevačice koji je krajnje sraman.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
Aca Lukas

Pevač je u ispovesti za Srpski telegraf izneo detalje zbog čega ga je taj njen postupak najviše isprovocirao, te ko zaista stoji iza svega.

- U njenoj objavi najviše me isprovocirala karta Albanije sa sve Kosovom. To je namerno urađeno. Manje bi me isprovociralo da je stavila Kosovo zasebno nego što je Kosovo stavila u Albaniju. Ja samo kažem da je to očigledno plaćena propaganda. Pretpostavljam da je plaćena za to. Situacija oko Kosova će biti onakva kako se odluči od onih koji o tome odlučuju. Izuzetno me provocira što je to propaganda da bi napravila kartu te neke njihove "velike Albanije". Iritantno je to. Tri Albanca koji žive tamo hoće našu državu, mi im ne damo i to je to. Ova priča da Kosovo Dua Lipa stavlja u Albaniju ne pije vodu. Zato sam reagovao - izjavio je folker za Srpski telegraf.

Lukas: Manje bi me isprovociralo da je stavila Kosovo zasebno nego što je Kosovo stavila u Albaniju


Inače, Aca je nedavno objavio opširan komentar na ciljani potez Due Lipe, koju prate milioni ljudi širom sveta, što čitavom slučaju daje još ozbiljniju notu ekstremističkih razmera.

 

 

 

- Kosovo je Srbija! Međutim, moja savest i obraz mi nalažu da na ovakve provokacije, ničim izazvane, imam potpuno pravo da odgovorim dotičnoj umetnici! Za razliku od nje, meni ovo niko nije platio, ovo je moj patriotizam, i uz poštovanje svih vera i nacija, čiji patriotizam poštujem, dozvolićete da iskažem nezadovoljstvo i odgovorim na njenu provokaciju! To je moje pravo i niko mi ga ne može osporiti! Psovke koje su upućene meni od raznoraznih nedorečenih i isfrustriranih likova mi nisu smetale, ali neću dozvoliti da ovo komentarisanje preraste u šovinističku orgiju raznoraznih dokonih kretena - rekao je, između ostalog, tada Aca.

 

 

 

Reči kojima su Jelena Karleuša, Ceca, Kija Kockar i mnoge druge poznate ličnosti branile nacionalni identitet srpskog naroda i apelom da se objava Due Lipe na Instagramu prijavi, urodile su plodom, te je Albanka ubrzo podvila rep i izvinjavala se indirektno jer je tražila od kompanije "Apple" da uvede mape Kosova i Palestine i rekla da su "srpske snage proterivale milione Albanaca sa teritorije Kosova".

Srpski Unicef se ogradio od Lipe,

glavna njihova stranica nemo ćuti

Dua se predstavljala kao ambasador Unicefa, a na zvaničnom Instagram profilu srpskog Unicefa ova organizacija oglasila se povodom pevačicinih objava. Iz Unicefa Srbija istakli su da Dua nije njihov ambasador i da oni ne podržavaju stavove koje ona iznosi.

- Dragi prijatelji, hvala što ste ukazali na post pevačice Due Lipe. Želimo da vas obavestimo da ona nije Unicefov ambasador i njene izjave nisu izjave u ime Unicefa. Kao i mnogi drugi, ona je podržala naš rad za decu, na čemu smo zahvalni. Stavovi koje iznosi su njeni, a Unicef ih ne podržava - piše u saopštenju.

Međutim, glavna stranica Unicefa, koja na Instagramu ima šest miliona pratilaca, a na Tviteru 8,3 miliona, do sada je ostala nema na Duine objave.

Emitovanje emisije odlažem do početka septembra

Popularni pevač postaje i voditelj, a zbog nepovoljne epidemiološke situacije u zemlji, ali i regionu, odlučio je da emitovanje svoje prve emisije odloži za jesen.

- Snimili smo nekoliko epizoda, međutim, cela ova situacija nas je usporila i moraćemo da odložimo početak emitovanja moje emisije do početka septembra. Sada nije momenat za nove početke, a planirano je da ugostim veliki broj poznatih ličnosti. Bićete obavešteni blagovremeno o početku tog našeg projekta - izjavio je za naš list Lukas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srđan

25.07.2020 12:33

Vama Srbima nije jasno da oni hoće celu Srbiju te da im odgovara Kosovo je Srbija.