ŽELJKO JOKSIMOVIĆ ZABRANJEN U HRVATSKOJ!

Autor: 24sata.hr/republika

Zabava

23.07.2020

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koncert Željka Joksimovića, koji je zakazan za 24. jul u Opatiji, je odložen. Iako je srpski pevač dobio sve dozvole, njegovog nastupa na Letnjoj pozornici ovog primorskog grada u Hrvatskoj, bar tog datuma, neće biti.

RepublikaFoto: Republika
Željko Joksimović

Da je koncert Željka Joksimovića odložen, potvrđeno je i na Fejsbuk stranici Festivala Opatija. Organizatori navode da je povoljna epidemiološka situacija i da su imali sve dozvole, ali da im je od MUP-a stiglo da srpski muzičar ne može da uđe u Hrvatsku, kao i njegovo propratno osoblje.

- Iako je nastup Željka Joksimovića pravovremeno dobio sve potrebne dozvole i ispunjeni su svi epidemiološki uslovi, danas smo primili obaveštenje od MUP-a da se privremeno ne dozvoljava ulazak u Republiku Hrvatsku građanima trećih susednih zemalja čime se i ulazak u Republiku Hrvatsku više ne dozvoljava ni planiranom izvođaču i popratnom osoblju. Iz tog smo razloga prisiljeni smo da otkažemo nastup Željka Joksimovića planiran za 24.7.2020. na Letnoj pozornici u Opatiji. Čim epidemiološki uslovi to dopuste, u najkraćem mogućem roku, objavićemo zamenski datum nastupa.

 

❗️ODGOĐEN KONCERT ŽELJKA JOKSIMOVIĆA❗️ Iako je nastup Željka Joksimovića pravovremeno dobio sve potrebne dozvole i... Posted by Festival Opatija on Wednesday, 22 July 2020

 

Kupljene ulaznice vredeće će za novi datum, a oni koji žele povraćaj novca mogu ga ostvariti na mestima gde su iste i kupili - navodi se u saopštenju.

Na pitanje zašto je organizator morao da otkaže koncert Željka Joksimovića, objasnili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Nakon vašeg pitanja, obaveštavamo vas kako je planirano održavanje koncerta organizator otkazao u skladu s prethodnim odlukama Štaba civilne zaštite o privremenoj zabrani prelaska graničnih prelaza Republike Hrvatske, uvažavajući pritom upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te uzimajući u obzir epidemiološku sliku u susednim trećim zemljama. Naime, ulazak u Republiku Hrvatsku na osnovu izdane i važeće potvrde o prijavi rada nije dovoljan razlog da se izvođačima i pratećem osoblju iz oblasti muzičke,scenske, plesne i drugih umjetnosti omogući ulazak u Republiku Hrvatsku, bez obzira na činjenicu da imaju negativan test na SARS--CoV-2 - navode iz policije, a prenosi 24sata.hr.

Inače, kako Tanjug javlja, Hrvatski zavod za javno zdravlje objavio je nove preporuke za održavanje koncerata i drugih manifestacija, koje pored ostalog predviđaju da na okupljanjima ne sme da učestvuje osoba koja je u poslednjih 14 dana boravila u inostranstvu i nema negativan test na korona virus u posljednjih 48 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading