Folkeru važnija otadžbina od honorara: Lukas puko 100.000 evra, otkazao 10 nastupa u Crnoj Gori!

Autor:

Zabava

23.06.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Balkanska zvezda Aleksandar Vuksanović zvani Aca Lukas otkazao je sve nastupe u Crnoj Gori, čime se odrekao honorara od čak 100.000 evra.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aca Lukas

Kako Srpski telegraf saznaje, folker je nakon saznanja da je vlada Crne Gore zatvorila granice za građane Srbije zbog virusa KOVID-19 otkazao sve tezge na primorju. Prema tvrdnjama upućenih, crnogorski ugostitelji su bukvalno u neverici primili ovu informaciju, a mnogi i ne planiraju da otvaraju diskoteke tokom leta.

- Lukas je za ovo leto unapred zakazao 10 koncerata. Baš zbog toga što su ga gazde bukirale mnogo pre sezone, on im je dao i nižu cenu. Međutim, kada je čuo da su vlasti u Crnoj Gori zabranile ulazak Srbima, odlučio je sve da otkaže. Pozvao je gazde diskoteka i rekao da ako njegov narod ne može u Crnu Goru, neće ni on. Dodao je da peva svim nacionalnostima i njegova muzika ne poznaje ograničenja. Oni su ga molili da razmisli, obećavali da će mu obezbediti sve potrebne dozvole za boravak u Crnoj Gori bez ograničenja, ali Aca nije hteo ni da čuje - govori dobro obavešten izvor.

S obzirom na to da je Lukas odbio sve ponude vlasnika najvećih klubova i diskoteka u Crnoj Gori, oni su pronašli zamenu i pozvali bosanski rep dvojac Bubu i Džalu.

RepublikaFoto: Promo foto
Buba i Džala

- Uprkos ubeđivanjima i velikom finansijskom gubitku, Lukas je ostao dosledan, a gazde nisu mogle ništa drugo nego da traže dalje. Jedini koji su pristali da ove sezone nastupaju na primorju su Buba Koreli i Džala Brat. Oni su već zakazali nekoliko nastupa, ali je to daleko manje u odnosu na prošlogodišnji broj. Prvi put pred crnogorskom publikom nastupiće poslednje nedelje juna - završava priču izvor.

Aca: Sve je na stendbaju. Ne bih da dajem komentare na političke teme, pipava je to tema, pogotovo u ovom trenutku

Kako dalje saznajemo, crnogorski ugostitelji su očajni. Sezona tek što je počela, a unapred je osuđena na propast. Državljanima iz Srbije koji su činili više od 50 odsto turista zabranjen je ulaz u zemlju, a i zabavni program im je uzdrman budući da su klubove punili upravo pevači koji dolaze iz Srbije.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA
Aca Lukas

Kako bismo proverili navode do kojih smo došli, pozvali smo Lukasa, koji je potvrdio da su njegovi koncerti u Crnoj Gori pod znakom pitanja i to zbog politike:

 Jedini koji su pristali da ove sezone nastupaju na primorju su Buba Koreli i Džala Brat, te oni zamenjuju Acu

- Sve je na stendbaju. Ne bih puno licitirao oko te priče. Ne bih da dajem komentare na političke teme, pipava je to tema, pogotovo u ovom trenutku.

Crnogorci angažovali anonimuse da pevaju

Kako bi napravile kakav-takav zabavni program u diskotekama, gazde su bile prinuđene da angažuju domaće izvođače, koji su malo poznati javnosti. Sudeći prema najavama predstojećih nastupa na primorju, uz Šaka Polumentu i Bobana Rajovića, pojavljuju se samo gotovo anonimni ljudi. Koliko je to uticalo na zaradu i posećenost klubova, govori i činjenica da su nastupi u prošloj sezoni naplaćivani između pet i 25 evra jer su srpske zvezde rasprodavale sve, dok je sada ulaz besplatan.

Foto: e-stock/KOBRA

Cvija odjavio Crnogorce

Popularni reper Stefan Cvijović Cvija pre nekoliko dana obelodanio je spisak nastupa tokom leta, na kom se jasno vidi da nema nastupa u Crnoj Gori. Reper je bukirao tezge u Hrvatskoj i Bosni, a Crnu Goru je zaobišao u širokom luku iako je proteklih godina redovno nastupao.

Foto: Top Hil

Bez Cece u "Top hilu"

Gotovo nezamisliva bila je sezona u kojoj najveća folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović nema nastup u najvećoj diskoteci "Top hil" u Budvi, koja prima 10.000 ljudi. Ranijih godina Ceca je pevala dva, tri puta tokom sezone, ali ove godine nije zakazala nijedan datum. S obzirom na to da je folk zvezda nedavno preležala virus KOVID-19, još nije objavila plan nastupa, ali takođe ne postoje naznake da će se pojaviti u Crnoj Gori.

Foto: instagram.com/seka_aleksic

Leto bez najvećih zvezda

Poznato je da najbolje diskoteke i najveći provod na Crnogorskom primorju ne može da prođe bez Seke Aleksić, Saše Matića, Maje Berović, Nataše Bekvalac, Darka Lazića i brojnih naših zvezda. Ipak, ove godine apsolutno niko od njih, verovatno iz istih razloga kao i Lukas, nije zakazao nastupe za predstojeću sezonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading