Lepa Lukić odlučna u borbi protiv korone: Volim da se kockam, ali ne sa životom!

Autor:

Zabava

07.04.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić nalazi se u svom stanu u Beogradu u samoizolaciji bez zaliha hrane. Povremeno joj do vrata neka od prijateljica donese osnovne namirnice za nju i njenu mačku.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Lepa Lukić

Koliko joj je teško da se sa 80 godina bori da ostane zdrava u pandemiji koronavirusa, pevačica je otkrila za Srpski telegraf.

- Zastrašujuće su slike iz sveta, prvenstveno iz Italije i Španije, i niko ne može ostati imun na njih. Gledam televiziju i uhvati me veliki strah jer se borimo sa nepoznatim. Ovakvo nešto nisam doživela za sve ove godine. Ljudi koronu i čitavu ovu situaciju porede sa bombardovanjem, ali ja sam tada bila na turneji preko okeana sa Marinkom Rokvićem, pa nemam to iskustvo. Ovo je strašno zato što smo otuđeni jedni od drugih, izolovani i čekamo šta će da nas snađe. Ceo svet se bori sa ovom mukom - ispričala je Lepa za naš list.

Do 8. marta Lepa je boravila u Kanadi, gde je u jednom restoranu blizu Toronta imala dva nastupa, a otkad se vratila u Srbiju, nije išla dalje od kućnog praga. Besna je na najugroženije, na ljude trećeg doba koji krše mere prevencije od opasnog virusa.

RepublikaFoto: Promo foto/Select
Lepa Lukić

- Slušam sva uputstva koja nam daje predsednik Vučić sa lekarima. Ohrabruje me što su došli i kineski lekari koji su se izborili sa tom mukom, valjda će i nama pomoći da pobedimo. Strašno se nerviram kad vidim da pojedini, uprkos svim apelima, napuštaju domove jer im je dosadno. Ne znam da li su ludi ili šta im je. Predsednik ne spava, ubi se od traženja pomoći i od silnih apela, a opet ima ludaka tvrdoglavih. Ja suviše volim život da bih se njim kockala, mogu ponekad ovako, ali ne sa životom. Neću dozvoliti koroni da me uništi - kaže kraljica narodne muzike.

Vreme karantina Lepa koristi da se naspava, da presloži garderobere, a dobar deo dana joj ode i na telefoniranje.

- Naspavala sam se što godinama nisam i imam mnogo energije usput izgubljene. Gledam televiziju, pričam preko telefona sa prijateljicama i prijateljima iz celog sveta, kao i sa porodicom. Nisam neki čitalac knjiga, ali listam neku šarenu štampu koja mi se zatekla u kući, i to je to. Preslažem ormare, odložila sam zimsku odeću. Ni vreme nam ne ide naruku, ali pobedićemo, znam - pozitivna je pevačica, na sreću, ne na virus, nego na dobre vibracije.

Čaj Nade Topčagić sa Tare me spasava!

Iako ove godine slavi 80. rođendan, Lepa tvrdi da joj godine ne predstavljaju problem i ima savet za vršnjake, ali i znatno mlađe ljude.

- Mora se biti pozitivan i ne predavati se godinama. Svesna sam koliko mi je godina, ali se osećam mlađe od drugarica koje su 20 godina mlađe. Letim bez problema. Možda je tajna u ishrani sa dosta povrća, malo mesa i bez hleba i testa. Pijem planinski čaj koji sam nabrala na Tari kad sam bila u gostima kod Nade Topčagić i njenog muža Zlatka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gaga

07.04.2020 09:19

U kockanju sa koronom uvek gubiš. A u kocki ponekad i dobiješ pa opet izgubiš.