VOLONTIRA U CRVENOM KRSTU: Kija se prijavila da pomaže najugroženijima!

Autor: Kurir

Zabava

27.03.2020

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica će na ovaj način iskoristiti slobodno vreme kako bi se našla na usluzi onima kojima je to neophodno

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Kija Kockar

Kristina Kija Kockar prijavila se Crvenom krstu u želji da volontira i pomaže starijim licima koja su zbog mera Vlade i pandemije koronavirusa onemogućena da izlaze iz svojih domova. Naime, s obzirom na to da je trenutno sprečena da nastupa i bavi se svojom primarnom profesijom, muzikom, pevačica je odlučila da slobodno vreme pametno i humano iskoristi.

Kako smo saznali od ljudi bliskih njoj, Kija je pozvala drugaricu koja je medicinski radnik i pitala je na koji način može da pomogne u ovoj situaciji, a ona ju je posavetovala da pozove Crveni krst i raspita se.

Kija je to i uradila. Kad ih je pozvala, rekla je da želi da pomogne i da im stoji na raspolaganju za šta god treba, a oni su joj odgovorili da su zahvalni na ponudi i da će imati u vidu ukoliko pandemija dostigne veće razmere. To bi značilo da bi Kija imala obavezu da telefonskim putem razgovara s najstarijim sugrađanima, sluša njihove potrebe, a postoji mogućnost i da bi mogla da obavlja terenski rad. U tom slučaju pevačica bi obilazila stara lica i odnosila bi im najosnovnije namirnice koje bi prethodno kupila u supermarketu.

Dok čeka poziv iz Crvenog krsta za volontiranje, Kockarova vreme provodi u svom stanu na Zvezdari. Retko izlazi na ulicu, osim kad mora nešto da kupi, a takođe, kako nam je rekla njena prijateljica, non-stop je na raspolaganju svojoj majci Nadici, kojoj ne dozvoljava da išta radi i da se mnogo kreće, jer se brine za njeno zdravlje i bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Kovač

27.03.2020 11:05

Bravo Kija! Volim te.

Odgovori 15 1
Bojan

27.03.2020 12:27

Meni Kija kao jarko Sunce sija.

Odgovori 12 1