Preminuo legendarni jugoslovenski narodni pevač: Ceo region u suzama!

Autor: Alo

Zabava

24.02.2020

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni makedonski pevač narodne muzike Đorđe Želčeski danas nas je napustio.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Društvene mreže i poklonici njegove muzike se opraštaju sa svoji idolom.

Đorđe je bio beskrajno talentovan čovek, možda jedini u diskografsko- estradnom svetu sa četiri diplome: muzička škola (radio pevač i svirač nekoliko instrumenata), srednja medicinska škola (sanitarni tehničar i laborant), viša pedagoška škola (pedagog) i PMF (nastavnik hemije).

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal
Đorđe Želčeski

Rano je shvatio, još kao solista Radio Skoplja, da za narodnjake koje nosi u genima ne treba nikakva škola. Fatalni susret se zbio 1959. na Partizanskim vodama na Zlatiboru. Po želji maršala Tita održana je smotra folkloraca iz cele Jugoslavije. Skoplje je kao svoje predstavnike poslalo KUD "Orce Nikolov", u kome je nastupala i Kevser Selimova.

Đorđe je bio afirmisani solista Radio Skoplja, tom prilikom je nastupio i kao pevač i kao konferansije. Na prvi pogled se zaljubio u sedam godina mlađu plavokosu lepoticu krupnih zelenih očiju. Planula je ljubav, počeli su i da pevaju i snimaju u duetu, pronoseći slavu makedonske pesme na svim meridijanima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Saša1008

24.02.2020 12:13

Saučešće porodici. Ostaje lepo sećanje na jedno vreme u kome je Đorđe pevao sa svojom suprugom. Bilo je uživanje slušati ih. Njihova ljubav je bila baš lep primer trajanja. Počivaj u miru.