Održana komemoracija Doni Ares: ZAUVEK ĆEŠ OSTATI NAŠA ŽENA LAVICA

Autor:

Zabava

04.10.2017

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom smrti pevačice Azre Kolaković, poznatije kao Dona Ares, danas u 11 časova održana je komemoracija u Domu kulture u Bihaću, a sahrana će biti održana u 16 časova.

RepublikaFoto: Dnevni avaz
Komemoracija Doni Ares

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj Doninih kolega, rodbina, prijatelji, kao i brojni njeni sugrađani koji su iako su znali koliko se dugo borila protiv kancera veoma teško prihvatili njenu smrt. Na Trgu slobode u Bihaću postavljena je fotografija preminule pevačice, a uža rodbina i najbliži Donini prijatelji izjavljivali su saučešće njenoj neutešnoj majci Ajki i sestri Almi, koje i dalje ne mogu da veruju da ih je njihova heroina zauvek napustila.

"Zauvek ćeš ostati naša žena lavica", "Sada si na boljem mestu, tamo gde nema patnje i boli", "Ostaćeš naša vesela Azra iz osmog razreda, koju ćemo pamtiti po neverovatnoj energiji, velikom srcu"... neke su od poruka koje su upisane u Knjigu žalosti...

RepublikaFoto: Dnevni avaz
Neutešna porodica

Prva se od Done, sa suzama u očima, oprostila njena profesorka, mentorka i prijateljica Vesna Kečalović.

- U mom srcu je imala posebno mjesto koje će ostati samo za nju. Sećaću je se kao prijateljice, kao učenice srednje muzičke škole... Znala je da je rođena za pozornicu. Dada je stigla do cilja i ispunila svoja očekivanja, zadesila ju je bolest. Oprostiti se od nje zaista je teško. Postala je poznata, ali za nas je ostala naša mala Azra. Svi smo se ponosili njenim uspesima, bila je neiscrpni stvaralac muzike. Želeli smo svim srcem da ozdravi. Nažalost, u tome nije uspela. Neka nam naša draga Azra počiva u miru - rekla je Vesna Kečalović.

RepublikaFoto: Dnevni avaz
Komemoracija

Nakon Vesne, prisutnima se obratio direktor Kulturnog centra Bihać, Alen Zulić .

- Karijeru je radila hrabro i sama. Bila je veliki umetnik. Da se bavila bilo kojim žanrom, bila bi jednako uspešna. Otišla je kao oni iz holivudskih filmova, živela je brzo i otišla mlada - rekao je Zulić. Naglasio je kako je za njega ostala upečatljiva Donnina ljubav prema gradu i ljudima.

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, rekao je kako je ovaj grad ponosan što je imao Donu.

- Ako pogledate te oči, oblik usta, pogled i poruku koju šalje, videćete kolika lepota isijava iz nje. To je ono što Bihać krasi i čime se mi ponosimo. Izdigla nas je i izdvojila u oblasti kulture i muzike. Uvek kad odemo negde drugde, ponosimo se reći da je Dona iz Bihaća - rekao je Fazlić.

RepublikaFoto: Dnevni avaz
Knjiga žalosti

Iako je Donnin život bio protkan muzikom, ona se ne čuje ni u jednom ugostiteljskom objektu.

- Svi ćemo jednom umreti, samo je pitanje hoćemo li svi svoje živote proživeti? Dok jedni razmišljaju o drugima i tuđe živote žive, drugima život prolazi u strahu šta će neko reći i dok bolesni čekaju konačna izlečenja, ja nisam gubila vreme i živela sam punim plućima u svim uslovima. Ovde i sada. Da sam sedila i čekala da izlečim rak i tek onda nastavim sa životom, nikada ne bih saznala ovo što znam danas. Zašto kad imamo sve nemamo ništa i onda kad izgubimo tek počinjemo voleti život?" - rečima koje su napisane na poslednjoj strani njene knjige "Soba za nikoga" završena je komemoracija Doni Ares.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading