2019. obavijena tugom: Ugasnuo je sjaj mnogih zvezda, žal za njima ne jenjava

Autor:

Zabava

31.12.2019

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godina koja je za nama je definitivno bila turbulentna za mnogobrojne javne ličnosti. Raskidi i skandali su sastavni deo života, kako kod nas "običnih", tako i kod poznatih ličnosti, ali, nažalost, sve nas pogađaju i oni najtužniji momenti, kada zauvek ostajemo bez najvoljenijih... Što se naše scene tiče, ni 2019. nije bila izuzetak - ostali smo bez nekih velikih imena, čije prisustvo će nam itekako nedostajati.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Šaban Šaulić

U rekapitaluaciji tužnih događaja iz minule godine, zapalo nam je, eto, da se prisetimo i onih čiji su lik i delo obeležili jedan deo naše estradne istorije, a koji više nisu sa nama...

1. ŠABAN ŠAULIĆ

Na početku godine, kralj narodne muzike nastradao je u Nemačkoj, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 17. februara u Bilefildu. Bio je na nastupu sa Teom Tairović sa kojom je snimio duet i niko nije slutio da će posle nekoliko sati Šaban izgubiti život. Nakon završenog nastupa, Šaban je automobilom krenuo na aerodrom u Dizeldorf i na delu puta, na kojem su izvođeni radovi, došlo je do udesa dva putnička vozila i Šaban je na putu do bolnice izdahnuo.

Rođen je u Šapcu, 1951. godine, a ostaće upamćen po bogatoj muzičkoj karijeri, hitovima za sva vremena i zlatnom glasu zbog kojeg je i dobio nadimak "kralj narodne muzike".

Sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na večni počinak ispraćen je uz jedan od njegovih najvećih hitova "Ne plači, dušo", koji je posvetio supruzi Gordani. Kolona od više hiljada ljudi, jecaji koji su odzvanjali grobljem i tužna povorka zauvek su se oprostili od "kralja". Iza sebe je ostavio suprugu Gordanu, ćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla.

Foto: instagram.com/divnakarleusa
Divna Karleuša

2. DIVNA KARLEUŠA

Poznata novinarka i majka naše folk dive jelene Karleuše preminula je 3. marta 2019. godine u svom stanu u  Beogradu. Iznenadna smrt je šokirala i javnost i njene kolege. Divna se godinama borila sa opakom bolešću, karcinomom pluća, ali javnosti nikada nije pokazivala da je bolesna niti da joj je teško.

Takođe, njena ćerka Jelena nije o tome puno govorila. Naglo joj je pozlilo, a Hitna pomoć je po dolasku na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt. Jelena je u trenutku kada je Divna preminula bila u Austriji na nastupu - vest o smrti majke joj je saopštena pri povratku kući. Folk diva je teško prihvatila majčinu smrt jer su njih dve jedna drugoj bile najveća životna podrška.

Sahrana je obavljena 6. marta na Novom bežanijskom groblju, uz prisustvo porodice, mnogobrojnih kolega, prijatelja i estradnih ličnosti. Na večni počinak ispraćena je uz pesmu "Tiho noći", a Jelena, slomljenog srca, poljubila je majčin kovčeg i tiho rekla: "Volim te".

RepublikaFoto: instagram.com/dijanaslife
Dijana Milojković

3. DIJANA MILOJKOVIĆ

Prelepa misica, Dijana Milojković preminula je 22. jula 2019. godine, posle duge i teške borbe protiv zloćudnog kancera. Borba protiv raka grlića materice trajala je 5 godina, a u junu ove godine stanje joj se naglo pogoršalo. U žižu interesovanja javnosti dospela je zbog svog nesvakidašnjeg odnosa prema bolesti. Postala je motivacioni govornik, trudila se da svima koji su oboleli ulije nadu i da ih podstakne na borbu. Takođe, poznata je i po svojoj ljubavnoj vezi sa Stefanom Karićem, koji joj je svoju ljubav i podršku u borbi protiv kancera pokazao na najbolji mogući način-obrijao je glavu.

Sahrana je održana 25. jula - na poslednji počinak su je ispratili porodica,  mnogobrojne kolege, javne ličnosti  i naravno, dečko Stefan Karić, koji i dan danas govori o toj velikoj ljubavi koju nikada neće prežaliti. Dijana je preminula u 33. godini kao veliki borac, čiji osmeh nikada nije pokazivo koliku bol nosi sa sobom.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Dalibor Andonov Gru

4. DALIBOR ANDONOV GRU

Slavni srpski reper, Dalibor Andonov Gru tragično je izgubio život u 47. godini prilikom vožnje kajta. Naizgled lep i savršen dan za letenje, pretvorio se u pakao. Utopio se u Dunavu pošto je zadobio dvostruki prelom kičme. Vetar ga je bacao po reci kao lutku, dok su njegovi prijatelji sve to mogli samo da gledaju. Uspeli su da ga izvuku iz vode i pozovu Hitnu pomoć, ali nažalost, spasa nije bilo.

Gru je tokom 90-tih bio jedan od najpoznatijih repera stare škole. Sahranjen je 12. septembra na Orlovači, a na večni počinak ispratila ga je neutešna supruga Danica, porodica, kolege i drugovi. Njegovi sinovi nisu bili na sahrani jer, po rečima psihologa, nisu spremni za to.

Ovo je jedan od najvećih šokova na muzičkoj sceni, a kolege će ga pamtiti po tome što je Gru bio uvek nasmejan i spreman da u svakoj situaciji svima pomogne. Kao što i njegova pesma kaže, to je i istina: "Za tebe uvek biću tu".

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Dragana Tripić

5. DRAGANA TRIPIĆ

Još jedna tužna vest obeležila je ovu godinu. Poznata novinarka britkog jezika, Dragana Tripić, izvršila je samoubistvo u svom stanu u Mirijevu i zauvek ostavila svoju porodicu, prijatelje i kolege. Da sve bude potresnije, Draganino telo pronašla je njena ćerka Aleksandra...

Dragana se borila kao lav da izađe iz švajcarskih dugova, kredita i više nije mogla da uredno da servisira svoje obaveze. Ostala je bez posla, ali je ostala i dostojanstvena do kraja. Njeni prijatelji kažu da se nikada nije požalila ne probleme, a njen osmeh je upravo i govorio da problema nema.

Sahrana je obavljena 29. oktobra na groblju Lešće, na kojem su porodica, kolege i prijatelji poznatu novinarku ispratili na večni počinak.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Petrući

6. BRANISLAV PETRUŠEVIĆ PETRUĆI

Poznati glumac i komičar Branislav Petrušević Petrući preminuo je iznenada, 9. novembra u svom domu. Nadimak je dobio gostujući u jednom dramskom studiju Radio Beograda, kada je izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac. Našalili su se na njegov račun da on jedino može da bude anglosaksonski ili italijanski glumac kao "Petrući Brenći" i od tada je poznat po nadimku Petrući.

Kremiran je 15. novembra na Novom groblju, a iza sebe je ostavio neutešnu suprugu Nadu, dva sina, Mateju i Marka, koji su zbog očeve iznenadne smrti bili vidno potrešeni.

Njegove kolege su održale govor i rado se prisećali zajedničkih uloga ili kafanskih priča, ali najtužniji je bio njegov prijatelj i kolega Mićko.

RepublikaFoto: youtube.com/mala baraba
Bane 187

7. BANE KOVAČEVIĆ- 187

Muzičku scenu je potresla još jedna vest, a to je da nas je napustio mladi reper Bane Kovačević iz popularne grupe 187. Preminuo je u toku noći, nakon operacije srca, a njegova porodica i fanovi su prethodno slavili Banetov uspešan oporavak, o čemu svedoči i fotografija koju je objavio iz Kliničkog centra.

O njegovom privatnom životu se vrlo malo zna, ali činjenica je da su iza njega ostali hitovi kao i njegova borba protiv nasilja nad ženama.

Sahranjen je 2. decembra na groblju Lešće. Njegova porodica je nepomično stajala ispred njegovog kovčega i primala saučešće. Osim njih, Baneta su na večni počinak ispratili članovi benda i prijatelji. Iza sebe je ostavio ćerkicu.

Njegov život obeležila je i ljubavna veza sa pevačicom Ksenijom Pajčin, koja je tragično izgubila život. Za njega to je bio veliki gubitak, pa joj je posvetio i pesmu. Njegove kolege kažu da je sudbina opet spojila Kseniju i Baneta.

Pored Šabana Šaulića, Divne Karleuše, Dijane Milojković i ostalih navedenih u ovoj godini preminuli su i Marko Nikolić,  Miša Janketić, Zoran Rankić, Igor Pervić i mnoge eminentne ličnost sa javne scene koje su ostavile pečat budućim generacijama...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading