POZNATI HRVATSKI PSIHIJATAR: Zašto je licemerno saosećati sa Severinom?

Autor: dnevno.hr

Zabava

30.11.2019

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić na svojem je Fejsbuk profilu objasnio zašto smatra licemernim saosećati se sa Severinom.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA
Severina Kojić

Njegovu objavu prenosimo u celosti.

"Juče uveče, u skladu sa privremenom merom koju je temeljem svoje (nepravomoćne) presude na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu donela sudija Tea Golub, Milan Popović preuzeo je svog maloletnog sina Aleksandra od Severine. Od juče Aleksandar živi sa ocem Milanom, a Severina ga može viđati utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00 časova, te svaki drugi vikend.

Odmah po objavi presude počele su po lifestyle rubrikama raznih portala da cure suze saosećanja sa Severinom od strane raznih medijskih posvuduša i tzv. "slavnih javnih osoba" poput Marka Grubnića, Ive Todorić i ostalih. Takođe, gotovo svi mediji u zemlji darovali su nemali prostor u svojem izveštavanju o ovom slučaju.

Pri tome, a što je uobičajeno za Hrvatsku, zaboravlja se kako je presuda sudije Golub posledica odluke Županijskog suda u Splitu koji je u avgustu 2018. godine temeljem Severinine žalbe ukinuo prvostepenu presudu Verice Nikić, sudije Opštinskog građanskog suda u Zagrebu.

Prema presudi sudije Nikić maloletni Aleksandar Popović trebalo je da živi sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana.

Ukratko: pre godinu dana Severina se žalila na presudu koja po modernim evropskim i svetskim standardima zastupa najprimerenije rešenje za dete - zajedničku roditeljsku brigu, pola vremena s majkom, pola s ocem.

Potom se i javno obrušila na sudiju Nikić, do te mere da je u njenu obranu javno morao da stane i sam Sud svojim saopštenjem u kojem je rečeno kako "se osuđuje medijsku eksponiranost slučaja te optužuje pevačicu za stvaranje medijskog pritiska na Županijski sud."

Ne zaboravimo i njen javni angažman u slučaju malog Cesarea kada je nemilo koristila svoju medijsku zastupljenost u cilju opstrukcije pravomoćne sudske odluke da se dete vrati svojem ocu.

Na koncu, ali ne i najmanje važno, na nedavnoj je konferenciji za medije organiziranoj povodom njene predstojeće turneje opet iskoristila medije u cilju širenja optužbi na račun Aleksandrovog oca, gradonačelnika Milana Bandića, detetove škole i još svega i svačega.

Svega par dana nakon toga Severina je nepravomoćno osuđena za nasilje u porodici zbog pretnji koje je uputila svom bivšem partneru Milanu Popoviću.

Kada uzmem u obzir sve navedeno, smatram da je licemerno saosećati se sa osobom koja je svoju medijsku slavu obilato koristila u cilju uticaja na hrvatsko pravosuđe u svoju korist i pri tome koristila brojne mehanizme koji nisu na raspolaganju običnom, malom hrvatskom čoveku.

P.S. Tek nakon prvobitne objave ovoga teksta skrenuli su mi pažnju u komentarima na brojne uvrede i seksističke ispade kojima je Severina trentno izložena na društvenim mrežama. Iste bezrezervno osuđujem i molim da ih se klonite u komentarima ove moje objave" napisao je Vukušić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading