EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO DETALJE PRESUDE: Evo zbog čega je sud Severini oduzeo sina!

Autor:

Zabava

29.11.2019

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Severina Kojić (47) i njen bivši suprug biznismen Milan Popović (54) više od šest godina se bore za starateljstvo nad sinom Aleksandrom. U pravnoj borbi za starateljstvo Opštinski sud u Zagrebu je u četvrtak 28. 11. 2019. doneo odluku u Milanovu korist, te se on navodi kao staratelj deteta, a Severina će imati određene dane i satnicu viđanja sa sinom.

RepublikaFoto: Ilija Vukotić/Printscreen
Milan je preuzeo starateljstvo nad malim Aleksandrom

Pevačica je ovakvu odluku suda definisala kao neočekivanu, međutim, zaboravila je da je sud pre ovakve presude istakao da je majka više puta zloupotrebila činjenicu što dete živi s njom, posebno u situacijama kada je lično bila sprečena da se brine o detetu i poveravala ga trećim osobama uprkos izraženoj želji oca Milana Popovića da se on brine o svom sinu u to vreme.

Otac već duže vreme brinuo o Aleksandrovom obrazovanju i zdravlju

- Stiče se utisak da je uspeh u dobijanju sudskih postupaka Severini ispred stvarnih najboljih interesa njenog deteta, te da su i njeni pravni zastupnici prekršili kodekse advokatske etike. Argumentovano je i stanovište da je otac, za razliku od majke, pokazao spremnost za saradnju s drugim roditeljem i nadležnim institucijama i da je fokusiran na najbolju dobrobit deteta - stoji u presudi u kojoj se pominje da je tokom celog postupka pred prvostepenim sudom predmet opterećivan različitim, mahom pogrešnim i suviše opširnim pravnim tumačenjima. Uprkos upozorenjima ovog suda, upućivani su neutemeljeni zahtevi za izuzeće gotovo svih sudija ovog postupka čije mišljenje nije u skladu sa Severininim ultimativnim stavovima.

Foto: E-stock/S. FILIPOVIĆ, Privatna arhiva

Severina i Igor ugrozili Milanovu bezbednost

Severina i Igor su 28. 5. 2019. ispred Milanove kuće u Zagrebu oko 12.30 postavili napravu koja je, moguće, bila eksploziv, u nameri da ga smaknu.

Nakon dokumentacije od lekara koju im je Milan Popović dostavio, sud je potvrdio da je majka zanemarila dete i da nije lečeno kako treba

Nakon što je Milan 2016. godine tužio Kojića zbog objavljivanja detetovih fotografija na društvenim mrežama, 2017. Popović je prijavio Severinu da je zanemarila dete. Dok se provodila po Americi sa mužem Igorom Kojićem i njegovom sestrom Natašom, mali Aleksandar je ležao bolestan kod oca u kući. On je tada preuzeo Aleksandra i primetio je osip na njegovom telu. Pokušao je da kontaktira sa Severinom kako bi dobio informaciju o njegovom zdravstvenom stanju, ali se ona nije javljala. Nakon toga on je dete odveo kod lekara, gde je ustanovljeno da ima određenu infekciju koja nije lečena. Nakon dokumentacije od lekara sud je potvrdio da je ona zanemarila dete i da nije lečeno kako treba.

Foto: instagram.com/severina

Nije otišla po dete u školu, pa optužila istu za zlostavljanje

Severina u oktobru ove godine nije otišla po svog sina u školu, već je poslala očuha Igora Kojića, koji nema prava da dete izvodi iz iste. Tada je Igor napravio pravi skandal u školi jer nisu hteli da mu daju dete. Nakon toga došao je Milan i pokupio Aleksandra. Ona je tada tvrdila da su učiteljice zlostavljale njenog sina Aleksandra u školi.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Prijavljena za nasilje u porodici - poslala Milanu preteći mejl

Milan je u novembru 2018. godine pokrenuo još jedan postupak protiv Severine zbog pretećeg mejla, gde biznismena naziva glupanom, nezdravim čovekom koji mora da se leči na psihijatriji. Nazivala ga psihopatom, govnarom, zlotvorom... Pored ovih uvreda, bile su i pretnje da će učiniti sve da zaštiti sina od oca, da bi ga najradije izlemala po govnarskim kostima, te da joj se povraća od njega, da zagađuje svet...

Foto: Printscreen

Briga o detetovom školovanju prepuštena Milanu

Briga o detetovom školovanju prepuštena je Milanu Popoviću. On ga je vodio u školu nakon što je utvrđeno da nije maltretiran kao što je Severina govorila posle skandala koji se desio.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Nije htela da sarađuje sa Milanom!

Milan Popović je više puta prijavljivao Severinu zato što mu ne daje dete kada treba da mu da, uvek pod nekim izgovorima da će ga on odvesti u Srbiju. Takođe, pevačica tada nije ispoštovala meru suda, a sve što je Milan želeo jeste da se zajedno staraju o njemu. Međutim, ona nije odgovarala na njegove mejlove kada je on pokušavao da se sa njom dogovori oko detetovog školovanja.

Foto: Ilija Vukotić

Htela da joj sin slavi "Oluju"!

Severina je htela da Aleksandar ide u školu gde idu samo Hrvati. U toj školi bi on učio o "Oluji" kao o prazniku kada su Srbi proterani iz Hrvatske, a njemu je otac Srbin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading