Sprema se predstava o najvećoj zvezdi regiona! Lepa Brena: Sve su pevačice, a ja sam fenomen!

Autor:

Zabava

07.11.2019

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U beogradskom Bitef teatru sprema se predstava "Lepa Brena project" o estradnoj zvezdi Fahreti Živojinović, koju znaju sve generacije od Triglava do Đevđelije, pa i ne čudi što su glumac Vladimir Aleksić i dramski pisac Olga Dimitrijević došli na ideju da takvu priču smeste na daske koje život znače. Lepa Brena je oduševljena zbog predstave, a za Srpski telegraf rekla je da je veoma srećna što joj je ukazana takvu čast kakvu nijedna domaća estradna zvezda nije doživela.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Lepa Brena

- Veoma sam počastvovana što se radi komad u kojem je moj lik obilato prisutan, ali nije direktno predstava o meni kao o Lepoj Breni. Naime, bila sam na sastanku sa autorima i rediteljima predstave Olgom Dimitrijević i Vladimirom Aleksićem, koji su me uputili o čemu govori komad koji se bavi Lepom Brenom. Objasnili su mi da će četiri fantastične glumice, ali i jedan glumac, da me glume i pevaju moje hitove nastale tokom ovih skoro 40 godina. Oni će preko lika i rada Lepe Brene, odnosno fenomena Lepe Brene, objasniti kroz sociološki, fenomenološki, geografski i politički pristup šta se događalo na teritoriji zemlje koja se zvala Jugoslavija, ali i šta se danas dešava u našoj zemlji i zemljama našeg regiona. Sažeto rečeno, mislim da će ova predstava na jedan pitak način za svakog gledaoca, a kroz moj lik, pokazati šta se dešavalo na našim prostorima poslednje četiri decenije - otkrila je Lepa Brena za Srpski telegraf.

Preko lika i dela Lepe Brene, a kroz sociološki i politički pristup, predstava govori o raspadu Jugoslavije

Bez lažne skromnosti, Brena je istakla da je njena karijere zaista posebna i da u njenoj biografiji ima dosta materijala i za film i za pozorište.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- Rođena sam u velikoj zemlji i u njoj stasavala u pevačicu koja je postala zvezda ondašnje Jugoslavije. Bilo je tu mnogo rada, ali i srećnih okolnosti. Da me pogrešno ne shvatite, imamo mnogo odličnih pevačica, ali Lepa Brena je prepoznata kao fenomen i otuda se i radi predstava utemljena na mom liku - zaključila je Lepa Brena.

Brena otkriva i da jedva čeka premijeru predstave, koja je zakazana za 18. decembar, a reprize za 20, 21. i 22. decembar, a kaže da će pozorišnoj trupi sve vreme biti na raspolaganju za sve sugestije i pomoć. Pevačicu raduje i činjenica da će i naša dijaspora već u januaru mesecu, u švajcarskom gradu Bernu, biti u prilici da gleda predstavu "Lepa Brena project" jer su Švajcarci koproducenti sa "Bitef teatrom".

Foto: ST/Dragan Kadić

Brena je jaka savremena žena

Glumac i jedan od autora predstave o Breni Vlada Aleksić je ispričao za Srpski telegraf kako je pevačica reagovala kad je saznala za ideju o komadu.

- Bilo je zadovoljstvo predstaviti Lepoj Breni našu ideju. Ona je na nas ostavila jak utisak jedne savremene žene, jako radoznale, sa širokim shvatanjima - rekao je Aleksić i objasnio u čemu vidi vezu Brene sa dešavanjima u ondašnjoj zemlji:

- Ovo je suštinski priča o Jugoslaviji, njenim suprotnostima, lepotama, raspadu, ponosu, bolu, razočarenjima i nadi, kao i o onome što je ostalo posle raspada Jugoslavije. Ovo je priča o nama samima, a karijera Lepe Brene kao da prati sve kulturne, političke i ekonomske promene koje su se desile u bivšoj velikoj zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jova

07.11.2019 08:43

Brenu su svi gurali na vrh. Menadžer je probio. Posle je svi probijali. Najviše političari i muzičari.

Odgovori 12 1
Đole

07.11.2019 11:27

Ona je stvarno bila projekat na kome su mnogi radili. A pevala je dečje pesmice.

Odgovori 11 1