Mirko Kodić otkriva kakvo veselje sinu sprema folk diva: Veljko hoće svadbu kao što je bila Cecina i Arkanova!

Autor: Adelarda POPOVIĆ

Zabava

19.10.2019

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih srpskih harmonikaša Mirko Kodić srećan je što je Veljko Ražnatović sin najpopularnije pevačice u regionu Svetlane Cece Ražnatović odlučio da baš on svira na njegovom venčanju sa prelepom Bogdanom Rodić, koje je zakazano za mesec dana.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mirko Kodić...

Veljko je ovu želju izrazio jer zna da je Mirko mnogo pomogao njegovoj majci u karijeri i da je svirao na njenoj svadbi sa njegovim ocem Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji je ubijen 2000. godine.

Harmonikaš kaže da mu se čini da Veljko napamet zna svadbu svojih roditelja, odnosno da je snimak sa veselja od 19. februara 1990. godine odgledao nebrojeno puta. Kodić je za Srpski telegraf otkrio da Veljko želi da ispoštuje sve tradicionalne običaje, te da hoće da uradi skoro sve isto kao njegov pokojni otac, kojem je on svirao često na uvce.

RepublikaFoto: e-stock/ D. MILUTINOVIĆ
Veljko i Bogdana...

- Veljko i ja smo se nedavno sreli u Beču na aerodromu i on mi je rekao da će da se ženi. Pokazivao mi je snimak sa Cecinog i Arkanovog veselja i rekao mi je da želi da mu sviram kao što sam njima. Nismo imali mnogo vremena, ali mi je rekao da hoće da sve bude na nivou i da će biti prava srpska svadba. Ne sumnjam da će tako biti jer se radi o velikom šmekeru i sinu čoveka kojeg sam mnogo cenio, jednako kao i on mene - ispričao je Mirko. Legenda harmonike kaže da sveže pamti detalje svadbe veka i da mu neće biti teško da svira koliko god Bogdana i Veljko budu želeli, a nema dilemu da mladoženja voli iste pesme kao i njegov otac.

RepublikaFoto: youtube.com/Svetlana Ceca Raznatovic
Arkan i Ceca na dan njihovog venčanja...

- Siguran sam da će na repertoaru biti srpska kola i pesme "Vranjanka" i "Zajdi, zajdi", koje je Arkan obožavao da sluša, pogotovo kad Ceca peva. Njihova svadba je bila svadba ne decenije, nego veka, a snimale su je i svetske televizije. Ceca će, siguran sam, Veljku napraviti svadbu za pamćenje i neće žaliti novac - rekao je Mirko.

Sviraću i Veljku na uvce, kao što sam Arkanu

Poznato je da je čuveni harmonikaš zaslužan za Cecine početke na estradi jer je prvi prepoznao njen potencijal i ponosan je zbog toga danas, iako je u to vreme rizikovao.

RepublikaFoto: Top Hil
Svetlana Ceca Ražnatović...

- Cecu sam primetio kao devojčicu od 15, 16 godina kad je na Jadranu pevala Šemsine pesme i u njoj sam prepoznao potencijal, koji je radom nadogradila do vrhunca i uz to postala i prava dama. Kad sam na RTS pitao da dovedem tako mladu devojku da snimimo pesmu, rekli su mi da oni nisu vrtić, ali ja sam im rekao da preuzimam rizik i da ću nadoknaditi štetu ako napravimo kiks. Međutim, Ceca je snimila pesmu "Cvetak zanovetak" i napravila bum. Ceca je u svemu posebna i ima specijalni šarm. Sve pevačice koje stasavaju hoće da budu kao ona - rekao je Kodić.

Foto: Wikipedia
Mirko Kodić...

Arkan se gubio dok sam mu svirao

Fotografije i snimci sa Cecine i Arkanove svadbe obišle su svet, a oni koji su želeli da pevačicinog muža predstave kao opasnog momka objavili su i da je harmonikaš mladoženji morao da svira na uvce.

- Mnoge dane i noći smo Arkan i ja proveli zajedno. On je bio moj prijatelj i strašno je voleo kako sviram. Potpuno se gubio slušajući me, a to znači da je bio čovek sa velikom dušom i srcem. Mi smo se družili u kafani i na veseljima, a on je tu bio izuzetno prijatan. I mene je odgajila ulica, kao što kažu za njega da je bio čovek sa asfalta, ali nismo istovremeno Arkan i ja bili na ulici i mene apsolutno nisu zanimali njegovi poslovi, kao što me ne zanima ni šta rade drugi uticajni ljudi sa kojima sam se družio ili se i dalje družim - ističe Kodić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading