Ognjenu Amidžiću su pre 28 godina svirepo ubili oca: Počinioc nikada nije otkriven, a evo šta poznati voditelj kaže posle toliko vremena!

Autor: Telegraf

Zabava

09.10.2019

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 28 godina, 9. oktobra 1991. godine, na Baniji je na svirep način ubijen Zoran Amidžić, kao i trojica njegovih kolega koji su sa njim činili ekipu šabačkog dopisništva RTS-a.

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Ognjen Amidžić...

Ognjenu Amidžiću (44) i njegovoj porodici vest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. Mediji su tada pisali i vršili pritisak na državne organe, koji se nisu potrudili da ispitaju okolnosti pod kojima je novinarska ekipa ubijena, pa je tako do dan danas njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

- Na današnji dan uvek odemo na grob, uvek se svi skupe porodica, prijatelji. Evo već 28 godina dođemo svi i to sad već ima neki svoj tradicionalni sled. Svaki dan se setim tog događaja, i mimo ovog dana. Ovo je samo dan kada se mi porodice stradalih okupimo i nekako podelimo tu tugu koja je u nama već toliko godina. Jako mi je teško da govorim o tim stavrima, neke stvari prolaze - ne prolaze, neke dobiju drugi oblik, ali sve u svemu u nama ostaje i velika bol i velika ljutnja - kaže nam Ognjen.

Na pitanje o počiniocima i rasvetljavanju ovog ubistva, Ognjen priznaje da se više ni ne nada da će se otkriti ko je to učinio.

Foto: youtube.com/TV1 HD
Zoran Amidžić...

- I dalje se ne zna ko su počinioci i mislim da je sad već nemoguće da se isti nađu. Ipak, prošlo je toliko vremena, tako da se iskreno i ne nadam - ispričao je Amidžić.

Podsetimo, u automobilu na koji je pucano nalazili su se Zoran Amidžić - urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović - snimatelj, Dejan Milićević - asistent snimatelja i Sretan Ilić - urednik Radio-Šapca.

Za četiri porodice odgovora na pitanje ko je to učinio nema ni 28 godina nakon zločina, a u znak sećanja na kolege koji su bili i ostali uzor u profesiji i na tadašnjem ratištu samo radili svoj posao, ispred medijske zgrade "Glas Podrinja" postavljen je spomenik koji je Šapcu poklonio Slobodan Pavlović, investitor Pavlovića mosta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading