Šaban je ipak nešto ostavio vanbračnom sinu: Robertova majka imala dogovor sa Gocom!

Autor: Novi.ba

Zabava

28.08.2019

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gordana Šaulić, udovica Šabana Šaulića, htela je usvojiti njegovog vanbračnog sina Roberta, ali je tu ponudu odbila njegova majka Nevenka Nena Prodanović.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ, ST/V. LUKIĆ
Robert i Šaban

Umesto toga, ona je od Šaulića uzela 100.000 maraka i za taj novac napravila kuću u blizini Zrenjanina.

Posednjih meseci dosta se spekulisalo o odnosu između kralja narodne muzike i njegovog vanbračnog sina, s kojim on, prema nekim navodima, nije bio u kontaktu duže vreme. Posebnu pažnju izazvao je Robertov dolazak na sahranu Šabanu, kada je i sam rekao da nije imao blizak odnos s njim, ali da mu je mnogo teško zbog tragedije koja se desila.

Upućeni u dešavanja u porodici Šaulić pričaju da je sve moglo biti drugačije da je Robertova majka Nena prihvatila ponudu Gordane Šaulić pre više od 40 godina.

- Poznato je da je Šaban priznao očinstvo bez utvrđivanja, nikada nije pravio pitanje, ali je otvoreno govorio da Robert nije dete rođeno iz ljubavi. Goca je pre udaje za Šaulića znala da on ima vanbračno dete i nastojala je u tome da se Šaban zbliži s njim. Robertova majka Nevenka je tada radila u Nemačkoj, dok je on rastao s njenim roditeljima u blizini Zrenjanina. Tada je Goca predložila Neni da ona i Šaban usvoje Roberta, da raste zajedno s njihovom decom. Ali Nevenka je to odbila - kazao je izvor.

RepublikaFoto: Promo foto
Goca isplatila Robertovu majku

- Nena nije htela da dozvoli da sin živi sa Šaulićima, nego je tražila da im oni naprave kuću. To je bilo 1978. godine, Šaban i Goca su dali oko 100.000 maraka za zidanje kuće - tvrdi sagovornik.

Kasnije su plaćali alimentaciju za Roberta do njegove 18. godine.

- Tačno je. Lično je Goca dala novac Robertovoj majci da napravi kuću za sebe i dete, to je bilo još sedamdesetih godina. Ja o tome sve znam i mogu da posvedočim, treba pravo govoriti. Vidim da sad mnogi komentarišu kako Goca nije dala Šabanu da bude u kontaktu s Robertom, a to su laži i izmišljotine dokonih ljudi. Šaban je mogao viđati sina i da se čuje s njim kad god je poželeo - kaže pevač Hasan Dudić, dodajući da će se uskoro videti sa Šabanovim sinom.

RepublikaFoto: e-stock/M.RODIĆ
Sa bratom i sestrama Robert nije u kontaktu

- Na sahrani mi je rekao da mu je mnogo teško zbog Šabanove smrti, plakao je. Trebalo bi uskoro da se čujem i vidim s njim da se lepo ispričamo. Baš mi je bilo teško kad mi je rekao: 'Striko, ući ću u kapelu da izjavim Goci, sestrama i bratu saučešće', Robert je mnogo dobar dečko - zaključio je Dudić.

Podsećamo, pevačica Ilda za Hayat 2009. godine ukratko je objasnila odnos svoje porodice prema Robertu. Ovo je ujedno bila njena jedina izjava o ovoj temi:

- Mi nikad nismo imali prilike da budemo u nekom kontaktu. On je dečko koji je rođen pre nas i pre nego što se moja majka udala tako da eto nije bilo prilike. On je čovek koji ima svoju porodicu i ja mu želim svu sreću - kazala je Ilda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Adam

28.08.2019 18:16

Robert ima pravo na nasledje kao i ostala deca. Hasan Duduć ga nagovara da se odrekne nasledstva.