Usvojena tužba Milana Popovića o zloupotrebi privatnosti dece: Severina i Igor plaćaju penale ako objave fotku malog Aleksandra!

Autor:

Zabava

13.08.2019

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opšti građanski sud u Zagrebu napravio je presedan, pa je u saradnji sa Centrom za socijalni rad konačno doneo odluku o zloupotrebi privatnosti maloletne dece čije se fotografije objavljuju na društvenim mrežama u korist tužbe Milana Popovića oca Severininog sina Aleksandra.

RepublikaFoto: Ilija Vukotić
Severina i Igor sa malim Aleksandrom

Usvajanjem ove tužbe u nepovoljnu situaciju doveden je i suprug hrvatske pevačice Severine Kojić Igor Kojić zbog postavljanja slika maloletnog sina Aleksandra Popovića na društvene mreže.

Severina i on su upozoreni da sve fotografije uklone ili će snositi penale u vidu kazne od oko 5.000 kuna iliti 700 evra za svaku fotografiju u slučaju nepoštovanja propisanih pravila. Već u prvim stavkama mali Keba obaveštava se da bi trebalo da ukloni sve objave na kojima se nalazi maloletni Aleksandar Popović, ali i šta mu sleduje ako se navedenog ne bude pridržavao.

Zakon je velika pobeda i korak za svu decu koja bez svesnog pristanka završavaju na društvenim mrežama

- Zabranjuje se protivniku osiguranja Igoru Kojiću da lično ili posredstvom drugih osoba javno objavljuje fotografije predlagatelja maloletnog Aleksandra Popovića na Instagramu - navodi se u prvom članu rešenja u tužbi, dok se u drugom Igor obaveštava da u roku od osam dana ukloni sve fotografije Aleksandra na Instagramu od dana usvajanja tužbe. U slučaju da ne ispoštuje navedeni protokol, Kojić će biti novčano kažnjen, a u slučaju da prekrši stavke i iz prvog i iz drugog navedenog člana, kazna će se svaki put duplirati.

Foto: E-stock/S. FILIPOVIĆ, Privatna arhiva

Kojić priznao da je vračao Milanu!

Suprug hrvatske pevačice Severine Kojić Igor Kojić pojavio se nedavno na saslušanju u Zagrebu, zakazanom po tužbi Milana Popovića, zbog toga što se sumnja da mu je nedavno ostavljao sveću sa katranom ispred porodičnog doma. Kojić je pred nadležnim organima priznao da se u junu mesecu našao ispred Popovićeve kuće, gde je postavio sveću sa katranom ispred ograde, pa je pokušao suludo da se odbrani navodeći da je samo vratio Milanu sporni predmet na nagovor supruge Severine. Kako je Srpski telegraf ranije pisao, Igor je na sudu na sve načine pokušao da zaštiti sebe i Severinu, ali ih je još više ukanalio kada je priznao da mu je upravo pevačica rekla da vrati Milanu sveću sa katranom, pa se na sve načine trudio da pokaže da su on i njegova supruga nevini.

U stavkama je jasno navedeno da se Igor Kojić upozorava da ukloni sporne fotografije u roku od osam dana, a u slučaju da odbije da posluša zakon, dužan je da plati novčanu kaznu.

Sa druge strane, sud Kojiću ipak nije zabranio da objavljuje fotografije ili bilo koji digitalni sadržaj na kom se nalazi sin Milana Popovića Aleksandar Popović na ostalim digitalnim platformama, ali je jasnu zabranu dobio kada je društvena mreža Instagram u pitanju.

Milan Popović se tri godine bori da zaštiti privatnost sinu i napokon je pobedio. Ovo je prva ovakva presuda u Hrvatskoj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading