Krije privatni biznis u Novom Sadu?! Brena vlasnica kioska za pljeskavice?!

Autor: kurir.rs

Zabava

03.08.2019

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li možete da verujete da Lepa Brena punih 26 godina prodaje pljeskavice i drugu brzu hranu na šalteru? Kurir je, naime, došao do podatka da je gazdarica "Granda" još od 1993. godine vlasnica malenog kioska u Bulevaru oslobođenja u centru Novog Sada!

RepublikaFoto: Instagram.com/lepabrenaa
Brean sa suprugom Bobom...

Brena je neko ko vrlo rado priča o svojim uspesima, pogotovo na poslovnom planu. Sve smo čuli o karijeri dugoj 37 godina, mnogim anegdotama, ali i problemima koji su je kroz život pratili, ubeđeni da sve znamo o njoj. Ipak, isplivao je i ovaj detalj, vrlo zanimljiv. Lepa Brena, žena koja je stekla milione, vlasnica je kioska brze hrane koji iz godine u godinu uglavnom pravi gubitke u poslovanju.

Prema podacima iz APR, u 2013. godini njena "pljeskara" zabeležila je gubitak od 870.000 dinara. To je iznos zbog kojeg bi i mnogo veće firme stavile ključ u bravu, pa je čudno zašto to nije uradila i ona, jer je kiosk registrovan kao mikropreduzeće sa šestoro zaposlenih.

I u narednim godinama nastavljen je sličan trend, doduše povoljniji po Brenu. Sa gubitkom od 438.000 dinara završila je 2015. godinu, dok je 2017. okončala sa neverovatnih 1.421.000 dinara u minusu. Jedino je, prema dostupnim informacijama iz Agencije za privredne registre, prošle godine prihodovala, i to 42.000, dok je 2016. zaradila 21.000 dinara.

RepublikaFoto: instagram.com/lepabrenaa
U pevačicinom okruženju nisu upoznati da je vlasnica kioska brze hrane

U Breninom okruženju okruženju niko ne zna ovaj njen mali biznis u Novom Sadu.

- Prvi put čujem da Brena prodaje pljeskavice. To je nemoguće! Zaista je smešno da se, pored tolikog novca koji zarađuje od pevanja i drugih poslova, kao i "Granda", ona bavi i prodajom brze hrane. Još mi je čudnije da za to niko ne zna skoro 30 godina. Mogao bih da shvatim da ona od toga zarađuje mnogo para i da joj je to neka sigurnost, ali u ovom slučaju, ona još gubi novac. Postoji mogućnost da je ona to otvorila jer se plašila da će stati posao s pevanjem, ipak je to bila 1993. godina, vreme inflacije i sveg haosa u regionu. Ali opet, znam sve o njoj, čudno mi je da mi nikada nije rekla za tu brzu hranu - rekao  je jedan od njenih saradnika.

Zbog čega je Brena izabrala da baš u Novom Sadu drži kiosk? Objašnjenje možda leži u tome što je živela u tom gradu u periodu kada je nastupala sa Slatkim grehom, s obzirom na to da je njen prvi saradnik i osnivač pomenute grupe Saša Popović rođeni Novosađanin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Neko

03.08.2019 09:19

Sve radi na crno bez fiskalnih računa.

Istvan

03.08.2019 15:57

Al ste izmislili toplu vodu ccc!Ko vam smislja i pise ovo!Pa ljudi nema jednog Novosadjana da ne zna za Brenin rostilj Jos od devedesetih!!!I nema jedan nego dva I oduvek pise njeno ime kao vlasnika!!!T