Mandić otkrio višegodišnju misteriju: Oliveru Dragojeviću sam nudio 200.000 evra!

Autor:

Zabava

30.07.2019

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokojni velikan muzike Balkana Oliver Dragojević duže od tri decenije, koliko je nastupao, uprkos brojnim fanovima koje je imao, nije posetio Srbiju. To je godinama intrigiralo domaću javnost sve dok Oliver Mandić nije otkrio da se, između ostalog, Dragojević bojao za živote sinova Dina, Damira i Davora.

RepublikaFoto: youtube.com/DarkWoman93
Oliver Mandić...

Gostujući u emisiji "Mojih 50", svojevremeno, Oliver Mandić (66) otkrio je da je Dragojeviću čak nudio i silne novce da dođe u Srbiju, ali da ovaj nije hteo da čuje.

- Oliver je sjajan pevač. Šteta što ne može da dođe u Beograd. Nudio sam mu 200.000 evra da napravimo koncert "Dva Olivera" s Filharmonijom. Situacija je veoma specifična u njihovoj sredini. On kaže da bi, kad bi se vratio u Split posle koncerta u Beogradu, morao da brine za živote svojih sinova - ispričao je Mandić i dodao:

- Oni ne žive tako dobro. Kod nas svi dolaze da uzimaju pare, a niko nas ne zove tamo. Oliver i ja se dugo znamo. On je i počeo karijeru 1979. godine u Beogradu. Vidiš šta je doneo rat.

RepublikaFoto: facebook.com/OliverDragojevicOfficial
Oliver Dragojević...

Dragojević se svojevremeno u Splitu sreo sa novinarkom Tanjom Peternek Aleksić, koja ga je u razgovoru pitala hoće li Beograd uvrstiti na listu gradova u kojima će napraviti koncert.

- To smo završili. Zapravo, tu temu smo završili. Zvali su me mnogo puta i svaki put sam rekao ne. Ja sam mislio da je ta tema završena - rekao je Oliver, dodavši da ne postoji mogućnost da promeni mišljenje.

Oni ne žive tako dobro. Kod nas svi dolaze da uzimaju pare, a niko nas ne zove tamo, rekao je Mandić

Ipak, o srpskoj publici je govorio ovako:

- Gde god misle da im nije daleko, neka dođu na koncert. Želim im zdravlje, sreću.

Na pitanje čega se seća iz Beograda, rekao je:

- Bilo je dobrih ljudi tamo.

Podsećamo, Oliver Dragojević preminuo je 29. jula 2018. godine u Splitu u 71. godini, a godinu dana nakon što mu je dijagnostikovan kancer. Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina i blizance Damira i Davora.

Foto: youtube.com/ RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Koncertom obeležena godišnjica Oliverove smrti

Na jučerašnji dan, pre tačno godinu dana, u 71. godini, umro je jedan od najvećih hrvatskih pevača svih vremena - Oliver Dragojević, u čiju se čast juče uveče u njegovoj rodnoj Veloj Luci održao koncert "Trag u beskraju". Njegove kolege organizovale su koncert u čast najvećeg hrvatskog muzičara, koje su i pevale njegove najlepše pesme.

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Toni: Dragojevića sam voleo kao oca!

Toni Cetinski je uvek isticao koliko mu je značio Oliver kako u karijeri tako i u životu uopšte. Nakon Dragojevićeve smrti, Toni mu je napisao oproštajno pismo u kojem između ostalog piše.

- Moram ti priznati da sam te voleo i volim kao da si mi otac. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedeo u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspešnog postojanja i rada. Oduvek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umetnik nego i čovek i zbog toga ti veliko hvala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading