Gejovizija: Pripadnici LGBT populacije dominirali na ovogodišnjoj Evroviziji!

Autor: D. Lukić - T. Cvejanović

Zabava

16.05.2019

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo polufinalno veče na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije završeno je u utorak uveče, a ako je sudeći po onome što je publici predstavljeno i servirano, pripadnici LGBT populacije su, što bi se reklo, ukrali šou.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nevena briljirala...

Naime, do kraja prve polufinalne večeri nekoliko nastupa posebno je privuklo pažnju što zbog ekscentričnosti, što zbog toga što su na sceni mahom bili transseksualci i homoseksualci koji su ponosno isticali svoju različitost.

U revijalnom delu takmičenja sve oči bile su uprte u pevačicu Danu Internešnal, pobednicu na ovom takmičenju 1998. godine, koja je izvela pesmu "Interval Act", a za koju je poznato da je transseksualka. Ona je na društvenim mrežama izazvala burne reakcije zbog posebno osmišljenog performansa koji je izveden dok je nastupala, a koji nikoga nije ostavio bez komentara. Dok je pevala na sceni, preko postavljenog video-bima prikazivani su nasumični parovi iz publike koji se ljube i maze, a među kojima je bilo puno pripadnika LGBT populacije. Ovi kadrovi privukli su pažnju svih onih koji su se nalazili u hali Ekspo. Iako Danina pesma jasno promoviše ljubav i toleranciju, mnogi se ipak vode mišlju da je izraelska pevačica ipak malo preterala kada je scenski nastup u pitanju.

Prvo polufinalno veče popularnog muzičkog takmičenja proteklo u promovisanju različitosti, ekstravagancije i brojnih tabua

RepublikaFoto: Prntscrin
Učesnici su šokirali...

Ni portugalskim predstavnicima nije manjkalo ekstravagancije, pa je pevač Konan Oziris u toku pevanja na sceni imao partnera koji je polugo igrao i sve vreme skakao oko njega. Oni su sa druge strane dobili i brojne pohvale od drugih zemalja zbog nekoliko različitih vrsta plesova koje su spojili na sceni u jednu koreografiju. Iako je izraelska prošlogodišnja pobednica Neta Barzilaj odavno pomerila granice pesmom u kojoj pored pevanja i kokodače, sada je opet otišla korak dalje, pa je pored sebe na sceni imala muškarce koji hodaju u štiklama kad je otvorila ovogodišnje takmičenje pesmom "Toj".

Prošlogodišnja pobednica Neta Barzilaj je na sceni ovog puta igrala sa muškarcima koji su nosili štikle

Podsećamo, srpska predstavnica obezbedila je svoje mesto u finalu na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije 2019. godine, koje će se održati 18. maja, a sa njom su dalje prošli i Grčka, Belorusija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stevan

18.05.2019 08:44

Ako izuzemo da pola primera koji ste dali ovde nisu pripadnici LGBT populacije, opet je loš artikal ?