Verica Šerifović: Pobedila sam rak!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verica Šerifović, koja se pre manje od godinu dana suočila sa opakom bolešću, karcinomom dojke, prvi put za medije govori o teškim danima koji su iza nje. Za Srpski telegraf ekskluzivno je otkrila kako se oseća nakon operacije i terapija koje je primila, kao i ko joj je bio najveća podrška tokom teške borbe.

RepublikaFoto: youtube.com/IzProfilaTVGrand
Verica Šerifović...

- Osećam se odlično, zdravo. Bogu hvala, to je iza mene, to je bilo prošle godine u junu mesecu. Jako brzo se sve odigralo, u nekoliko dana sam saznala za bolest, nakon čega su me i operisali. Zahvaljujući svim dobrim ljudima sa onkologije, kao i profesoru Džodiću, koji su bili uz mene, sve se dobro završilo. Sreća je što je bolest otkrivena u ranoj fazi, zbog čega sam je i pobedila. Sada sam zdrava, sve je u redu.

Kako ste otkrili bolest?

- Napipala sam promenu i otišla kod lekara. Samo suočavanje sa činjenicom da ste oboleli je strašno i nije lako prihvatiti je. Olakšavajuća okolnost je bila to što je period od saznanja do terapije bio jako kratak i što nisam imala vremena da se nerviram i razmišljam o negativnim stvarima. Još ako se operacija brzo desi, za psihu je najbolje. Posle su tu najmiliji, uz koje se sve lako prebrodi.

Samo suočavanje sa činjenicom da ste oboleli je strašno i nije lako prihvatiti je, iskrena je pevačica

Ko vas je bodrio u teškim trenucima?

- Marija mi je bila najveća podrška. Ona je to lavovski izgurala, u javnosti je bila nasmejana čak i onda kada se brinula jer je negde bila sigurna da sam ja hrabra i jaka i da ću dobiti i ovu bitku. Svi njeni uspesi i koncerti davali su mi snage da se oporavim skroz i nastavim dalje kao da se ništa nije dogodilo.

RepublikaFoto: Republika
Verica...

Imate li neki savet za sve žene koje prolaze kroz sličan problem?

- Želela bih da posavetujem sve žene da redovno idu na kontrole i da je najvažniji samopregled. Dakle, obraćajte pažnju na svaku promenu na telu i ne zanemarujte je. Ako i otkrijete nešto, ne strahujte, ne tonite i ne razmišljajte o negativnim stvarima.

Koliko je zdravstveni problem s kojim ste se izborili uticao na to da promenite životne navike?

- Promenila sam ishranu, uvela fizičku aktivnost i izbacila stres. Loš kvalitet života najviše utiče na razvoj bilo koje bolesti. Shvatila sam da je najvažije to što smo živi i zdravi, a životu se treba radovati.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Verica na koncertu ćerke Marije...

Marija posvetila koncert ženama obolelim od raka

Marija Šerifović, koja je tokom majčine borbe sa opakom bolešću sve vreme bila uz nju, nedavno održan koncert u Sava centru posvetila je svim ženama obolelim od karcinoma, a sav prihod od istog donirala je onkologiji. Pop zvezda to nije krila, pa je pred prepunim Sava centrom rekla:

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Marija Šerifović...

- Večerašnji koncert posvećujem svim ženama koje se bore protiv raka dojke. Odričem se svog honorara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading