Nikola Rokvić kritikovao one koji su slavili požar u Notr Damu: Pravi Srbin se ne raduje tuđoj nesreći!

Autor:

Zabava

16.04.2019

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar u katedrali Notr Dam u Parizu koji je juče skoro do temelja uništio jednu od najlepših svetkovina posvećenih Bogorodici Mariji, pojedine je i obradovao pa su ostavljali komentare poput "Bog sve vidi".

Foto: Tanjug/AP
Potresni prizori tokom požara katedrale Notr Dam u Parizu...

Pojedinci su požar povezali sa činjenicom da je u ovoj katedrali nedavno izložena zastava nepriznate države Kosovo, zbog čega su neki Srbi poručili da je ovo kazna Božija.

RepublikaFoto: instagram.com/nikolarokvic
Nikola Rokvić

Međutim, jedan od njih nije i pevač Nikola Rokvić koji je, između ostalog poznat i kao veliki vernik. On je poslao snažnu poruku mira i dao lekciju o tome kako se ovakvoj tragediji nikako ne bi trebalo radovati:

- Pravi hrišćanin, pravi pravoslavac, pravi Srbin se nikada ne raduje tuđoj nesreći! Izgorela je hrišćanska svetinja! Ista ona koja je 1389. godine svojim zvonima oglasila veliku srpsku žrtvu na Kosovu...Velika većina tuguje zbog velikog gubitka... Gorele su i naše crkve, dobro znamo kakav je to osećaj... Budimo ljudi! - poručio je Nikola i pozvao na prekid ružnih komentara.

On je podsetio na poruku koju je poslao i Arno Gujon i pružio podršku ovom prijatelju Srbije:

- "Nisu Notr Dam izgradili niti su se u njoj molili oni koji su učestvovali u bombardovanju Srbije, ali mi koji smo bili protiv toga, mi smo se tu molili." Arno Gujon. Velika većina je uz vas, veliki prijatelju Arno Gujon - naredna je Nikolina objava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mišo

17.04.2019 11:07

Naše crkve i naše kuće su gorele. I danas. Nas ne sažaljevaju.