Otkrivena najveća tajna o Cecinim pesmama "Beograd" i "Kukavica"!

Autor: blic.rs

Zabava

09.04.2019

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceca Ražnatović je jedna od naših najpoznatijih pevačica, a pesme “Trepni”, “Idi dok si mlad”, “Doktor” su veliki hitovi. Iz braka sa Žwljkom Ražnatovićem Arkanom ima dvoje dece, pevačicu Anastasiju Ražnatović i boksera Veljka Ražantovića. Cecin koncert na Ušću oborio je rekord, a njen život izaziva pažnju.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Ceca Ražnatović

Svetlana Ceca Ražnatović oborila je rekord na Ušću 2013, kada je napravila veliki spektakl pred 150.000 ljudi. Ceca je poznata po velikim hitovima "Trepni", "Autogram", "Nevinost", "Didule", "Anđeo drugog reda". Inače, "Didule" je izazvao veliku pažnju, a Ceca jednom prilikom objasnila i značenje te pesme.

- Isto što i romale-romali, điđi-miđi… Uzgred, tra-la-la, dečko, ti si otpevao svoje i ne mogu više da ti tolerišem ništa, ni da te trpim… Doviđenja, prijatno - objasnila je Ceca o "Didule" za magazin "Puls".

Jedan od najvećih hitova koje je Ceca otpevala svakako je pesma "Beograd". Cecu Ražantović su optužili da nije platila pesmu "Beograd" čiji je autor Dino Merlin, ali pevač otkrio istinu.

- Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpevala pesmu "Beograd" koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati - rekao je za "Blic" Dino Merlin.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ceca Ražnatović

Dino Merlin je zaista imao njuh kada je ova pesma u pitanju s obzirom da je "Beograd" postao evergrin, a pitanje je da li bi doživeo toliki uspeh da ju je pevala bilo koja druga pevačica. Ceca i njena "Kukavica" takođe su ušle u anale velikih hitova. "Kukavica" iz 1993. godine, a koju je napisala Marina Tucaković našla se 2018. u zbirci zadataka za prvi razred gimnazije. Ta pesma i te kako je obeležila njenu karijeru.

- Futa kaže imamo mi jednu pesmu, ali mnogo pevačica ju je odbilo i niko ne želi da je snimi. I naravno, Marina je tada bila u kuhinji, a to se sve dešava kod njih u stanu. Kaže mu: "Futo nemoj to da joj sviraš to je bezbeze". I ja kažem: "Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bezbezde, to ne mogu da verujem". I on meni zapeva: "Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice". Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina čuje iz kuhinje i dobacuje: "Neoguće da ti se ovo sviđa". Futa sutradan uradi aranžman, sledećeg dana otpevam pesmu što bi se narodski reklo "iz cuga" i postane potpuno remek delo - rekla je Ceca u novogodišnjem intervju za RTV Novi Pazar.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ceca Ražnatović

Među mnogobrojnim Cecinim pesmama koje su doživele veliki uspeh su i "Neću dugo", "Pile", "Ime i prezime", "Poziv", "Decenija", "Maskarada",a Ceca je optevala pesmu "Brat".

Filk diva napravila je bum i pesmom "Gore od ljubavi", a evergrin je postala pesma "Doktor". Ništa manje uspeha postigle su i pesme "Nagovori", "Bivši", te "Idi dok si mlad" koji je objavljen pre 23 godine.

Dame i danas pamte zgodnog drvoseču kojeg je u spotu igrao Đorđe Duvnjak.

Đorđe je imao 23 godine kada se pojavio u ovom spotu, i tada je bio jedan od naših najuspešnijih manekena. Igrao je drvoseču kog Ceca nalazi u šumi i dovodi u veliki grad, tada mu se život menja iz korena.

Veliki hitovi Cece Ražnatović su i "Volim te", "Zabranjeni grad", "Lepotan", "Jadna ti je moja moć", "Nevaljala", "Tačno je" i "Znam". U spotu za Cecinu "Znam" pojavio se popularni maneken Bane Erčić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading