Šabanova udovica nasledila pevačevu ogromnu penziju: Evo koliko hiljada evra će Goca dobijati mesečno!

Autor: Alo.rs

Zabava

03.04.2019

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon samo mesec dana od kada je preminuo legendarni pevač Šaban Šaulić, njegova udovica Gordana Šaulić dobila je rešenje o penziji koju će ubuduće primati, a koju je nasledila od pokojnog supruga.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Šaban Šaulić...

Šaulić je nekoliko decenija uplaćivao doprinose u Austriji, na osnovu čega će Goca dobijati penziju od 3.600 evra.

- Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao njihovu penziju. Nažalost, nije stigao da u njoj uživa jer je prerano otišao, ali je zato njegovu penziju nasledila Goca - priča izvor blizak porodici Šaulić. 

Kako je objasnio, taj iznos ne može da se poredi sa mesečnim primanjima koje je Šaban tokom života zarađivao od muzike, ali je u neku ruku uteha porodici da ipak neće ostati bez novca.

 - Šaban je mesečno zarađivao honorare kakvim je malo koji pevač mogao da se pohvali, a tako je bilo bukvalno od početka njegove karijere. Bio je jedan od omiljenih pevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pevanja na svadbama, dobio je i do 15.000 evra. Ni veliki bakšiši ga nisu zaobilazili, a voleo je šakom i kapom da deli višak svojim muzičarima. Bio je jedan od plaćenijih i zauzetijih, ako ne i najangažovaniji pevač na našoj estradi, a njegova porodica je navikla na visoki standard života. To će sada, uprkos velikoj penziji, ipak morati da se promeni - objašnjava izvor. 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ, ST/N. MANDIĆ
Šaban i Goca...

Kako kaže, Goca verovatno više neće moći da trguje nekretninama kao ranije, ali će bar imati Šabanovu penziju, od koje će moći pristojno da živi. 

- Poznato je da je Goca godinama razvijala biznis sa preprodajom nekretnina i to joj je išlo od ruke. Deo novca od Šabanovih nastupa je ulagala u nekretnine koje bi renovirala, a potom prodavala za mnogo više para. Ali sada neće moći da se bavi tim poslom jer novca za ulaganje više nema, ali će bar živeti bolje nego većina ljudi u Srbiji. 

Kako još objašnjava izvor blizak porodici preminulog Šaulića, njegova odluka da doprinose uplaćuje u Beču, gde je i živeo devedesetih godina prošlog veka, ispostavila se kao pametan potez. 

RepublikaFoto: Promo foto
Goca i Šaban...

- Nije Šaban uplaćivao doprinose zbog inostrane penzije, već samo zbog toga što tih godina ta zona nije bila precizno pravno regulisana. Sav porez od prihoda uplaćivao je takođe u Beču, jer je imao i njihovu radnu dozvolu - kaže izvor i dodaje:

- Sada se pokazalo da je doneo pravu odluku, jer bi njegova žena u Srbiji mogla da nasledi penziju od 300 evra, dok će iz Beča svakog meseca stizati 3.600 evra, do kraja njenog života - rekao je izvor. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tesa

18.05.2020 04:10

Ma znace i Goca da potrosi eurice, nije to njoj strano, i dosada je pokazala da ima iskustva posebno kad se ne namuci za njih.