Oglasio se Cecin advokat: Evo šta kaže o Karleušinom ne dolasku na suđenje!

Autor:

Zabava

02.04.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored ročišta sa Ognjenom Vranješom, Jelena Karleuša je danas imala i ročište sa Cecom Ražnatović, međutim, ni na jedno se nije pojavila.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Ceca Ražnatović

Ceca je Jelenu tužila zbog Karleušinih izjava jednom dnevnom listu da je Ražnatovićeva naručila ubistvo Zorana Davidovića Ćande, a Karleuša je i po drugi put izbegla sučeljavanje pred organima pravde, saznaje Blic.

Prvi put je izostala 20. februara kada se pravdala da ima zdravstvenih problema, a sada je umesto plavokose pevačice na ročište u Prvi osnovni sud stigao njen advokat te je sudijama naveo da je Jelena Karleuša sprečena da dođe zbog smrti majke. Samo nekoliko sati kasnije Jelena se pojavila na snimanju “Zvezda Granda” na Košutnjaku, gde će učestvovati u takmičarskom šou programu.

RepublikaFoto: e-stock/M.RODIĆ
Jelena Karleuša

Iz advokatske kancelarije koja zastupa Jelenu Karleušu nisu imali komentar na to što je ona danas izostala danas sa glavnog pretresa.

- Nisam ovlašćen da dajem takve izjave i komentarišem sudske postupke. Molim vas obratite se PR službi Jelene Karleuše - stoji u odgovoru advokata Milana Ateljevića.

Pravni zastupnik Svetlane Cece Ražnatović, advokat Dušan Stojković, s druge strane, bio je voljan da ispriča detalje otkazivanja ročišta.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ceca Ražnatović

- Razlog koji je njen pravni branilac naveo jeste smrt majke i njena nesposobnost da učestvuje u suđenju, iako je uredno bila pozvana na ovo ročište. Mi smo se oštro protivili ovakvom postupku i neodazivanju na unapred zakazno ročište. Nespremnost na suočavanje sa pravdom i neprijatnost zbog tog suočavanja ne smeju da budu razlog nedolaska. Osećanja o kojima je ovde reč očigledno nisu problem kada je u pitanju snimanje zabavnih emisija za novac, ali jesu kada se treba odazvati na poziv suda. Sudnica nije zabava i uz dužno poštovanje i trenutnu situaciju, nedolazak na zakazano ročište narušava ugled suda. Ovakvim ponašanjima dolazimo do toga da se na sud posmatra na nešto što nije obavezno, sa čim može da se lako izađe na kraj i nešto što se ne poštuje, a šou-programi za novac postaju ozbiljniji od suda. Samim tim sudski postupci gube smisao jer njihov tok ne može da se razvija, naročito, ako imamo u vidu da se radi o krivičnom postupku - kaže Stojković za "Blic" i dodaje:

- Sud služi da kao nezavisni organ rešava sporove između građana i da pruži pravdu u razumnom roku, ako toga nema i ako suđenje ne može da se odvija onda se postavlja pitanje smisla suda kao organa koji treba da reši sporove građana. Pristupanje sudu je obaveza i ne zavisi od volje građana, to jest to je naredba da se u određeni čas i vreme pristupi u sudu. Ako ta naredba ne važi za pojednice onda nema ni pravde. Svetlana i dalje veruje u sud i u naše pravosuđe, ali jedino traži da se pravo primenjuje jednako za sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading