Mitar Mirić u filmu Klinta Istvuda!

Autor:

Zabava

23.03.2019

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitar Mirić završio na holivudskoj sceni! Stihovi pesme "Voli me danas više nego juče" našeg popularnog pevača narodne muzike našli su se u američkom filmu Oskarovca Klinta Istvuda.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mitar Mirić...

U pitanju je akciona drama pod nazivom "Mazga" (The Mule), snimljena 2018. godine, u kojoj glavnu ulogu takođe tumači legendarni glumac Klint Istvud.

On se u ovom filmu nalazi u ulozi Erla Stona, glavnog junaka koji je bankrotirao i u svojim devedesetim dobija poslovnu ponudu koju prihvata jer, naizgled, samo treba da bude vozač. Erl bez ikakvog znanja postaje mazga meksičkog kartela, jer za njih zapravo razvozi drogu. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju "teret", a njega proglase glavnim upravnikom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Klint Istvud...

Film vodi gledaoce i kroz njegovu ljubavnu priču i otkriva da Erl ima bivšu ženu Meri, koju i dalje voli. U jednoj od scena pred sam kraj drame, on se nalazi pored postelje teško bolesne Meri, koja ga je čitavog života neizmerno volela. Istvud u jednom trenutku, gledajući u svoju bivšu suprugu, govori: "Volim te", na šta ga ona pita: "Više danas nego juče?", a on odgovora: "Ali ne toliko kao sutra", što su identični stihovi iz narodne pesme Mitra Mirića.

Foto: youtube.com/printscreen
Identični stihovi iz narodne pesme Mitra Mirića...

Ovaj dijalog izazvao je lavine komentara na društvenim mrežama, među kojima i to da će, zahvaljujući Miriću, film "Mazga" steći veću popularnost u Srbiji.

Neobičnu povezanost holivudskog filma sa srpskom narodnom pesmom za Srpski telegraf komentariše režiser Dragoslav Bokan.

- To je zanimljiv, interesantan dijalog. Više mi liči na seminarski rad studenta filozofije ili književnosti nego na pesmu Mitra Mirića. Tekstopisac te pesme napravio je štos, neku igru rečima. Nije li logično da se i u sferi najbanalnije narodne kulture pojave neke rečenice koje nisu glupe, kao što je slučaj sa ovima? - navodi Bokan.

Mitar Mirić nije bio dostupan za komentar do zaključenja ovog broja.

Inače, u filmu "Mazga", pored Istvuda, uloge su dobile i glumačke zvezde Bredli Kuper, Lorens Fišburn, Majkl Penja, Endi Garsija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading