Skočila mu vrednost: Posle smrti Šabana Šaulića njegove pesme zaradile basnoslovnu sumu novca!

Autor:

Zabava

26.02.2019

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za manje od jednog dana, osam pesama Šabana Šaulića na Jutjubu pregledano je više od dva miliona puta, što predstavlja skok od skoro 80 procenata u odnosu na vreme kada je kralj narodne muzike bio živ.

Foto: youtube.com/Saban Saulic
Pesma "Ne plači dušo" pre Šabanove sahrane...

Ovo se odnosi na period petak-subota, baš na dan kada je tragično nastradali pevač sahranjen na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana. Najveći skok po slušanosti zabeležila je pesma "Ne plači, dušo", uz koju se porodica Šaulić oprostila od Šabana.

Ona je ranije imala 143.000 pregleda, a u subotu je osvanula sa blizu pola miliona slušanja.

Foto: youtube.com/Saban Saulic
Pesma "Ne plači dušo" posle Šabanove sahrane...

Numere poput "Danima te čekam", "Tebe da zaboravim", "Šadrvani" i "Sine, sine" takođe su dobile više na slušanosti, odnosno u proseku je to oko 100.000 pregleda za samo jedan dan. Šaulićevi vanvremenski hitovi "Dođi da ostarimo zajedno", "Meni je sreća s tobom obećana" i mnogi drugi takođe su zabeležili rast popularnosti kod Jutjub publike.

Ovakvi slučajevi su uobičajeni kada se dogodi da neka muzička zvezda izgubi život, ali se do sada nisu dešavali ovakvi drastični skokovi popularnosti. Prema nekim računicama, pokojni Šaban je zahvaljujući pregledima osam pesama na Jutjubu u roku od dvadesetak sati zaradio oko dve hiljade evra, a ovakav trend po svoj prilici nastaviće se i u narednom periodu. Pored zarade od Jutjuba, pokojni kralj narodne muzike prihodovaće i od naplate autorskih i izvođačkih prava, a to će najverovatnije naslediti supruga Gordana Šaulić.

RepublikaFoto: Promo foto
Šaban Šaulić...

U svetu uspešnih sasvim je normalno da se vodi evidencija koliko je ko od muzičara zaradio posthumno, pa tako postoji i posebna Forbsova lista mrtvih slavnih s najvećim zaradama. Na ovoj tabeli prvi je Majkl Džekson sa 75 miliona dolara zarađenih u 2018. Slede ga Elvis Prisli sa 31 milion, Prins sa 25, Bob Marli sa 21, Džon Lenon sa 12 miliona dolara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading