Šaulići odlučili šta će sa Šabanovom kućom u Šapcu: Ilda presudila!

Autor:

Zabava

23.02.2019

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilda Šaulić, na čije se ime vodi kuća koju je u Šapcu napravio njen otac Šaban Šaulić, donela je odluku o tome šta će uraditi s njom.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Odlučili šta će s kućom u Šapcu... porodica Šaulić

Porodica Šaulić odlučila je da napravi spomen-kuću posvećenu Šabanu u njegovom rodnom Šapcu.

Ova kuća je, kako je Šaban sam otkrio, novijeg je datuma jer je ona koju je najviše voleo i u kojoj je odrastao srušena.

Foto: instagram.com/ ildasaulic
Donela najbolju odluku... Šaban sa mlađom ćerkom Ildom

- Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali - priča dobro obavešten izvor.

Foto: youtube.com/AmiG Show
Kuća Šabana Šaulića u Šapcu...

- Šabanova mlađa ćerka smatra da je dobra ideja da baš tu bude spomen-kuća, jer u njoj niko ne boravi. Tu je nekada živela njena baka Ilda, a od kada je ona preminula nema više nikoga - dodao je izvor.

Porodica Šaulić je želela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posete ovaj mali muzej i pogledaju neprocenjivu zbirku pevačevih uspomena.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dobiće još jedan muzej... Šaban

- U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi - otkriva izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading