Ispovest žene koja je odgajila Šaulićevo dete: Šaban je pola života krio od Goce da viđa sina!

Autor: N. M.

Zabava

23.02.2019

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert Omaljev, prvi sin Šabana Šaulića, od ranog detinjstva sretao se sa nedaćama. Robert je rođen paralizovan, a njegova majka nije marila za njega, te je brigu o pevačevom sinu počela da vodi komšinica Radovanka Kanački, poznatija u Zrenjaninu kao baka Seka.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Baka Seka je odgajila Šabanovog prvog sina...

Ekipa Srpskog telegrafa posetila je ovu 85-ogodišnju staricu u njenom domu u Zrenjaninu, a ona je tom prilikom otkrila detalje odnosa Šabana sa vanbračnim sinom i istakla da se tragično preminuli pevač tajno viđao sa naslednikom godinama.

- Robert je bio paralizovan kao beba. Majka mu je radila u Nemačkoj, a njega je ostavila kod tetke u Batajnici. Jednog dana tetka je odlučila da ga dovede u Zrenjanin kod babe i dede jer joj njegova majka Nena nije slala novac za njegovo izdržavanje. Baš tada smo moj pokojni suprug i ja prošli ispred kuće gde su živeli Nenini roditelji i ugledali bebu samu na ulici. On je tada imao samo 10 meseci. Ja sam ga odmah povela u našu kuću, a ubrzo sam saznala da je on Nenin sin. Dete mi je odmah priraslo za srce. Htela sam da vodim računa o njemu, ali ga je Nena odvela u Nemačku. Ubrzo ga je vratila i onda je on ostao kod mene - počinje priču baka Seka.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Šabanov vanbračni sin Robert...

Baka Seka: Goca je dala 10.000 nemačkih maraka da Robert ne nosi prezime Šaulić

- Šaban i Goca su redovno dolazili da obilaze Roberta. Išli smo i u Šabac na vašar svi zajedno. Šaulić mi je poklonio zlatne minđuše, koje i danas nosim, i skupocene vaze. Davao je novac za sve što je Robertu bilo potrebno, a ja sam ga vodila u banju Rusanda kod Melenaca na terapije kako bi prohodao. To je bio jako težak period. Dok sam radila u bašti, zavežem Robija na leđa i kopam. Međutim, ubrzo je prohodao, ali i dan-danas ćopa na nogu - priča kroz suze Radomirka i otkriva da je Šabanova supruga Goca ponudila Robertovoj majci 10.000 nemačkih maraka da se vanbračni sin pevača ne bi prezivao Šaulić.

Šaulić mi je poklonio zlatne minđuše, koje i danas nosim. Davao je novac za sve što je Robertu bilo potrebno

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ, ST/N. MANDIĆ
Goca nije dala da Robert nosi Šabanovo prezime...

- Goca je predlagala Neni da Robert pređe da živi sa njima, ali da ona nema nikakav kontakt sa njim. Nena to nije htela da prihvati jer je želela da bude sa Šabanom. Kada je Robert napunio osam godina, Goca je zahtevala od Šabana da traži od Nene da se dečak ne preziva Šaulić. Dala im je 10.000 nemačkih maraka da izbrišu to prezime. Robertova majka je to prihvatila i on je posle uzeo očuhovo prezime Omaljev. Oni su od tih para kupili plac. Tada su se i rastali. Posle su se retko viđali - uverava baka Seka i ističe da je Šaban poslednji put došao u Zrenjanin da vidi sina pre desetak godina.

Šaban zvao s vremena na vreme da pita kako je Robert i da li mu nešto treba. Dolazio je tajno da ga viđa u moje dvorište

- Nakon što je Robert promenio prezime, Šaban se sa njim retko čuo i viđao. Ni Sanela, Ilda i Mihajlo nikada nisu zvali Roberta. Samo me je Šaban zvao s vremena na vreme da pita kako je Robert i da li mu nešto treba. Dolazio je tajno da ga viđa u moje dvorište. To je radio godinama, gotovo pola Robijevog života je tako bilo. Kada sam pitala Šabana zašto više pažnje ne obrati na Roberta, on je samo ćutao - zaključila je gospođa Kanački. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading