Draganu, Željka i Kikija isterali iz pozorišta!

Autor: D. Lukić - A. Malušev

Zabava

13.02.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodela Balkanskih nagrada, koja je najavljivana za 21. februar na sceni "Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta, ipak je otkazana zbog glasnog negodovanja glumaca nakon što je obelodanjeno da bi na sceni trebalo da se pojavi folk pevačica Dragana Mirković, ali i njene brojne kolege iz branše.

RepublikaFoto: Promo foto
Domaći glumci je ne vole, a strani obožavaju... Žan-Klod Van Dam sa Draganom
Foto: youtube.com/IntermediaNetwork
Ni njega neće glumci... Zoran Kiki Lesendrić

Naime, Luče iz Kasidola je trebalo da se pojavi na bini u oficijalnom delu programa zajedno sa kolegom Željkom Vasićem, Željkom Bebekom, Kikijem Lesendrićem i drugim domaćim zvezdama, ali su glumci zaposleni u ovoj ustanovi nadležnima jasno stavili do znanja da Mirkovićku na žele da vide na daskama koje život znače. Slobodan Ćustić, direktor BDP, za medije je objasnio da isprva nije bio upoznat s tim da se bilo ko od zaposlenih bunio zbog dolaska Dragane i njenih kolega u pozorište.

RepublikaFoto: facebook.com/bebekfanpage
Živa legenda... Željko Bebek
RepublikaFoto: youtube.com/ Nasa Televizija
Slobodan Ćustić

- U pitanju je komercijalno iznajmljivanje sale u najam, što rade sva pozorišta kad ima interesenata. Mi jesmo na budžetu, ali deo novca moramo i sami da zaradimo, tako da je i ovo bila prilika za to. Ja ne znam da su se glumci bunili, barem kod mene nikom nije dolazio tim povodom, a ne znam ni što bi se bunili. Ovo nije naš program, mi ne prodajemo karte, jednostavno, u pitanju je tehnička stvar - iznajmljivanje sale. Koliko sam upoznat, tamo će se dodeljivati neke nagrade i tim povodom će gostovati pevači. Dakle, nije to nikakav koncert Dragane Mirković, već je njen nastup i nastup drugih pevača samo deo svečanosti povodom dodele nagrada - rekao je Ćustić.

S druge strane, producent i vlasnik licence ovog događaja Dejan Jovanović je za Srpski telegraf izjavio da glumci u BDP treba među sobom da reše nesuglasice koje imaju sa svojom kadrovskom politikom u okviru pozorišta.

 Jovanović: Dragana je za glumce gospođa i dama. Uspešna je u svom poslu i naravno da ćemo joj dodeliti zasluženu nagradu

- Sva prepucavanja koja tamošnji glumici imaju unutar firme treba sami da reše. Ako se bore za direktorsku fotelju ili ostale stvari, mene to ne treba da interesuje. Ja sam salu za svoju manifestaciju iznajmio uredno. Potpisao sam ugovor sa direktorom i to je sve. Odjednom su se pojavili neki glumci za koje ja nikada nisam čuo koji imaju nešto protiv da se dodela nagrada održi. Koliko vidim, glumce u BDP muči estrada, a ja ne znam zašto je to tako jer su i oni sami estrada. Koliko ja znam, tamo kod njih je spot snimao i pevač Dragan Kojić Keba. Nedeljko Bajić Baja je snimao spot u Narodnom pozorištu i ne samo on nego i razni drugi pevači. Kladim se da ću ja imati više publike na svojoj manifestaciji nego oni na predstavama, ne znam da li prodaju bar 100 karata na ulazu - rekao je Jovanović, a potom objasnio zbog čega je baš Mirkovićka trn u oku glumcima u ovom pozorištu.

Ćustić: Ne znam zašto bi se glumci bunili, u pitanju je tehnička stvar

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Sigurno će da se potrese... Dragana sa Filipm Plejnom

- Glumce koji su zaposleni u BDP očigledno iz nekog razloga boli Dragana Mirković. Ona je za njih jedna gospođa i dama. To je žena koja ima brojne hitove i svoje ime i prezime. Ima televiziju i može sve zajedno da ih kupi, uspešna je u poslu kojim se bavi i mi ćemo, naravno, na dodeli naših nagrada da joj uručimo značajno priznanje. Ja u tome ne vidim ništa sporno. Ako nadležni otkažu održavanje manifestacije i zakupljeni prostor, snosiće penale jer sam ja sve uredno dogovorio sa advokatom, pa ćemo sad videti šta će biti - rekao je Dejan za naš list. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Draganom kako bismo i nju pitali za komentar, ali ona na naše poruke i pozive nije odgovarala sve do zaključenja broja jer se nalazi u Los Anđelesu, gde vreme provodi sa svetskim glumcima poput Žan-Kloda van Dama, Pamele Anderson i ostalih. Kako saznajemo od zaposlenih u BDP, nedavno je otvoreno i novo mesto za upravnika.

Podsetimo, manifestacija Balkanske nagrade organizuje se već 20 godina, a dodeljuju se brojne nagrade i priznanja najuspešnijim ličnostima iz kulturnog i javnog života naše zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Žika

13.02.2019 15:01

Glumcima ne trebaju pare kada otkazuju zakazano. Smanjite im plate.