Nada Topčagić o bahanalijama 80-tih: Brena me po golim grudima mazala šampitama!

Autor:

Zabava

19.08.2017

10:39 >> 10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nada Topčagić otkriva do sada neispričane anegdote koje su se dešavale na zajedničkim letovanjima sa kolegama.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Nada Topčagić

Ona je jedna od retkih estradnih legendi koja sa uživanjem voli da priča o prošlim vremenima, šta se dešavalo osamdesetih i devedesetih godina, kada su svi na estradi bili kao jedan i kada su svi letovali u njenoj kuću u Crnoj Gori. Među pevačima, stalna gošća bila je Lepa Brena, koja na jednoj fotografiji maže Nadu po golim grudima, a Topčagićka nam je opisala kako je sve to izgledalo.

Druga vremena

- Brena nam je bila non-stop u gostima. Nas dve smo se "šopale" krempitama. U to vreme je Brena jako pazila na liniju, a ja sam se tek bila porodila sa sinom Mikicom. I šljemam, jedem, žderem šta stignem, a Brena mi kaže: "Je l' ti misliš da ja sada ne bih volela da mogu da jedem?" Pa me je onda namazala istim tim šampitama koje sam jela kako bi lakše podnela što ne sme da ih jede. Bila sam u toplesu, ali nju nije bilo briga, svu me je umazala i preko grudi. Brena je tada radila po 3.000 sklekova. Žena sedi i diže noge i radi vežbe da bi se zategla, non-stop je vežbala. A ja sam ždrala šta sam stigla. Ta fotografija gde me Brena maže nastala je u Kumboru, pevale smo na nekoj proslavi, pa smo zahtevali kuću pored samog mora, nismo želeli da idemo u hotel - opisuje pevačica vreme koje joj mnogo nedostaje.

Foto: Privatna arhiva
Kumbor 1989. Nada i Lepa Brena

Sa setom u glasu, Nada se seća kako su se tada masovno družili i kako je cela estrada dolazila u njenu kuću koja se nalazi u Crnoj Gori, u mestu Kaluđerovina:

- Tih vremena nikada neće biti, to je bilo takvo druženje. Tada smo svi bili ludi. Tu su bili Dobrivoje Topalović, Brena, Ceca, Suzana Mančić, Miloš Bojanić, Dobrivoje Topalović, Saša Popović, ma svi smo bilo otkačeni. Tada nismo ni sanjali da će doći teška vremena. Ceca mi je došla u goste u kuću na moru prve godine nakon što sam je kupila. Letovala je kod Miloša Bojanića, koji je odmah do mene, pa smo je i mi ugostili. To je bila 1989/90. godina. Miloš Bojanić je dolazio sa punom čamcima kolega kod mene, ma to je bio haos. Tu je došla Suzana Mančić, Halid Muslimović, pokojni Milan Babić. Jedna velika smokva nas je krila od naroda da nas ne bi gledali šta radimo. Ali bilo je i onih koji su nas špijunirali kroz tu smokvu. Imala sam tada kućnu pomoćnicu koja je putovala svuda sa mnom jer sam ja morala da pevam, a ona se brinula za moje dete.

Popović đavo

Nada kaže da se Saša Popović, koji je dve decenije kasnije postao estradni mag, najviše šalio, ali i da je tada puno razmišljao o budućnosti:

- Popović je bio šeret, što bi se reklo, pravi đavo u superlativu. I tada se videlo da će doći do ovoga što je danas. Koliko god da smo tada bili rasterećeni na moru, njemu je radila vijuga šta će dalje da radi. Bio je klinac u to vreme, ali nije prestajao da razmišlja šta u budućnosti. Uvek je hteo nešto veliko.

Foto: Privatna arhiva
Nada, Saša Popović, Dobrivoje Topalović

Folk legenda ističe da je, pored nje, jedino još Suzana Mančić imala hrabrosti da se skine u toples i tako šeta pred kolegama:

- Ma nije mi bio problem toples, svaki dan sam bila tako bez gornjeg dela. Bila sam kao dečko tada. Imala sam male grudi i to nije bilo ništa vulgarno. Nisam obraćala pažnju na to. Ni danas ne bih volela velike grudi, nema šanse. Šetala sam pred kolegama u toplesu, nije me bilo sramota, jer se nismo ni gledali. Bili smo kao porodica, niko se nikome nije udvarao. Jedino je još Suzana Mančić, pored mene, obožavala da šeta gola. Moj suprug nas je slikao u toplesu, a Suzana se plašila. On se još tada šalio da će nas staviti tako gole u novine. Suzana je bleskasta kao ja, ostale nisu htele da se skidaju na plaži. Da sam sada u tim godinama, u kupaćem bih šetala po gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading